Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie
Relatietherapeut / coach / Psycholoog - Breda - Nicolette
Relatietherapie Breda
Moskesbaan 8 Haagse Beemden
4823 AH Breda
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtNicolette | Relatietherapeut / coach / Psycholoog

Relatietherapie Breda

Elkaar kwijt geraakt? Jezelf kwijt geraakt in de relatie? Geen tijd meer voor jezelf sinds je kinderen hebt en daardoor al helemaal geen tijd meer voor elkaar? Geen tijd meer voor leuke dingen met z'n tweeen? Ruzies? Is het allemaal vanzelfsprekend geworden? Wordt je niet meer gestimuleerd of gewaardeerd in de relatie? Voel je druk om te presteren? Geef je liefde maar wordt het niet gezien? Of waar liggen jullie behoeftes? Dit kunnen we verkennen met relatietherapie.
 
Therapie: wat klinkt dat zwaar he? Misschien moet je het coaching noemen, of even een helpende hand vragen. Ik ben er voor jullie.

 

Soorten relatieproblemen

Vaak zien wij in de praktijk dat mensen overvallen kunnen worden door bijvoorbeeld:

 

- Het te weinig delen van behoeften waardoor er verwijdering kan ontstaan met alle gevolgen

  van dien

- Je laten leven door gezinsomstandigheden, werk of andere zaken waardoor de relatie op

  zich weinig tot geen aandacht krijgt en als gewoon gezien wordt.

- Gevoelens voor een ander dan je partner die een bedreiging voor je relatie vormen

- Je voelt / ervaart afstand, gaat beide zo anders met zaken om die wel effect

  hebben op de relatie, waardoor je minder gericht samen in gesprek gaat. Gerichter leren

  communiceren is dan van groot belang om verwijdering te voorkomen.

 

Ook irritaties die niet meer onderdrukt kunnen worden, communicatieproblemen en verzanden in verwijt op verwijt is wat we veel tegen komen. ".... Ja maar jij deed dit en dit en dit..... ja maar dat komt omdat jij ......" en zo beland je niet zelden in een conflict waar beide niet vrolijk van worden.

 

Het eerste gesprek

In een eerste gesprek verkennen we wat de aanleiding om contact op te nemen was en wat jullie doelstelling van de therapie is en of we daarmee met zijn drieën op 1 lijn zitten. In de meeste gevallen is de doelstelling om de relatie te verbeteren. En soms zijn verschillen, problemen of andere omstandigheden zo overheersend, dat er gewerkt wordt aan een afscheid. Ook dan kan therapie noodzakelijk zijn omdat beide partners vaak heel anders met bijvoorbeeld verlies en dus de verwerking omgaan.

Is het doel om weer dichter bij elkaar te komen en vanuit meer inzicht in elkaar verder te gaan, dan is dat het doel waaraan we vaak gezamenlijk werken. Daarnaast is er de mogelijkheid om ook onderwerpen in 1 op 1 gesprekken aan te pakken. We doen alles in overleg.

 

Diverse methodieken (persoonlijkheidsonderzoek, karakterschetsen, krachtenveldanalysen en onderzoek naar persoonlijke kwaliteiten) kunnen worden toegepast. Huiswerkopdrachten worden aan de hand van de gekozen interventie meegegeven en praktische stappen (bijvoorbeeld meer samen doen, samen ontspannen, elkaar juist wat meer ruimte geven voor individuele ontwikkeling etc) worden uitgewerkt.

 

De relatietherapie is er op gericht om beide partijen met respect te behandelen, beide partijen niet te beoordelen of te veroordelen over wie goed of fout is. Beide rollen worden inzichtelijk gemaakt.

 

Voorwaarde voor de relatietherapie is wel dat beide partijen er achter staan om in gesprek te gaan. Zo kunnen we samen naar een gemeenschappelijk doel toe werken.

 

Mijn eigen doelen zijn:

 • Samen met jullie aan jullie eigen doelen werken
 • Oordeelloos een luisterend oor bieden 
 • Vertrouwen geven dat alles wat er verteld wordt, veilig is 
 • Jullie (terug-) zetten in jullie eigen kracht 
 • Tips geven voor een haalbaar gelukkiger leven

 

 

Wat vind ik het fijnste aan het geven van relatietherapie?

Fijn vind ik het, als mensen elkaar beter begrijpen, beter met hun eigen emoties kunnen omgaan, meer inzicht hebben in zichzelf en de ander, elkaar minder verwijten maken en daardoor prettiger met elkaar kunnen (leren) omgaan.

 

De dynamiek tussen 2 "partijen" en daarmee mijn neutrale rol met respect voor beide invullen, vind ik waardevol.

 

Willen jullie meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op. Telefonisch is de snelste manier. Laat jullie telefoonnummer achter, dan kan ik contact met jullie opnemen. Als jullie liever een email of what's app bericht sturen, mag en kan dat natuurlijk zeker ook. Hou dan wel jullie SPAM-box in de gaten.


Mijn praktijk is aan de Moskesbaan 8, 4823 AH in Breda. Route:

 

De praktijk is op de eerste verdieping (toegankelijk met trap of lift), boven het bedrijf Living Projects.

 

Met de auto kunnen jullie gratis vóór het pand parkeren (vóór / buiten het hek).

 

Met openbaar vervoer: vanaf NS station Prinsenbeek is het 5 a 10 min lopen op het rode fietspad (vanuit NS direct links rode fietspad aanhouden, parallel lopen aan het treinspoor) is Moskespad. Op een gegeven moment, loopt dit over naar de Moskesbaan en zien jullie Living Projects aan jullie rechterkant.

 

Met de fiets, parkeren kan binnen het hek, vlak voor de ingang (De ingang is aan de linker zijkant van het gebouw, entree Living Projects).

 

Jullie zijn welkom!

 

 

Nicolette

 

Online therapie

De meeste gesprekken vinden life plaats in de praktijk in Breda. Als jullie het heel graag wensen of als het echt nodig is, én als jullie in Sprundel wonen, is het mogelijk thuisbezoeken te doen. Ik woon zelf namelijk in Sprundel.

Naast de life afspraken, is videobellen desgewenst ook een mogelijkheid. Bijvoorbeeld als jullie er gewoon behoefte aan hebben of als jullie bv thuis werken en als jullie geen kinderopvang hebben.

Videobellen kan via What's app of via Google Meet. Ik stuur jullie dan een link via de email die julie kunnen aanklikken en zo kunnen we elkaar toch zien en horen. 

Willen jullie toch liever persoonlijk langskomen? Ook prima. Geef maar aan wat jullie voorkeur heeft.

Opleidingen & registraties

- Universitaire bul afgestudeerd in Sociale Psychologie

- Daarnaast een tijd Klinische Psychologie gestudeerd

- Diverse bijscholingscursussen


Tevens:
- NIP registratie (Nederlands Instituut voor Psychologen)
- AGB code zorgverlener: 94008308
- AGB code psychologenpraktijk: 94057137
- TP Therapie Psycholoog
Registraties

Specialisaties

Relatietherapie: training of relatietherapie voor stellen met relatieproblemen. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Communicatieproblemen
 • Vreemdgaan
 • Verschil in behoeftes of verwachtingen
 • Hechtingsproblemen
 • Niet kunnen binden of verlatingsangst
 • Onzekerheden
 • Jaloezie
 • Intimiteitsproblemen
 • Verdriet of verschil in omgaan met verdriet
 • Ruzies / conflicten, verwijten, je gelijk willen halen ipv voor je geluk willen gaanWat zijn de meest voorkomende relatieproblemen?

 

1. Communicatieprobleem

Het begint bij het erkennen dat er een probleem is met de communicatie. Soms weten mensen dat niet van elkaar of weten niet dat veel problemen naar de communicatie te herleiden zijn.

 

Als er het besef is, bespreken we de feedback regels en leren stellen hoe zij elkaar beter en effectiever feedback kunnen geven. Resultaat is dan dat mensen elkaar minder gaan verwijten, en dat zij elkaar beter gaan begrijpen en niet meer in de verdediging hoeven te schieten.

 

 

2. Verschil in hobby's / het ervaren van leuke dingen doen

Een van de eerste dingen die de stellen als huiswerkopdracht krijgen is met specifieke subvragen de verwachtingen inventariseren. De verwachtingen van elkaar en van de relatietherapie.

 

Belangrijk is om dat helder te hebben waardoor we doelgericht kunnen werken. Ook belangrijk is om te weten wat iemand verstaat onder ""leuke dingen doen"". vaak verwachten we van de ander, dat de ander dat wel door heeft of weet. Maar de vanzelfsprekendheid van de een, is niet die van de ander.

 

Als het niet wordt uitgevraagd, blijven interesses onbesproken en kunnen mensen elkaar niet tegemoed komen. Dus resultaat is dat dat boven tafel komt, en dat daardoor meer gezamenlijke leuke activiteiten ondernomen kunnen worden, waardoor de verbinding kan groeien. 

 

 

3. Verschil in behoefte op intiem vlak

Ook op intiem vlak bestaan verwachtingen. Vaak zitten mensen onderling niet op 1 lijn . Het beoogde resultaat is dat men weet van elkaar wie welke behoefte heeft, zowel in kwaliteit als in kwantiteit.

 

De kunst is om ergens in het midden uit te komen. Betekent wel dat beide partijen vaak water bij de wijn moeten doen. Er wordt gewerkt met huiswerkopdrachten. Als ze daar beide voor open staan, is dat mooi.

 

Als dat niet werkt, is het de vraag wie zijn/haar "zin"" krijgt en in welk ander opzicht er verder gekeken kan worden. Dus de een geeft bijvoorbeeld toe op het ene gebied. Betekent dat de ander toegeeft op het andere gebied. Als er op dit punt er echt niet uitkomen, is doorverwijzing naar een seksuoloog een oplossing. 

 

 

4. Vertrouwen

bij vreemdgaan gebeurt het vaak dat er stiekem wordt gedaan en dan is het herstellen van vertrouwen erg moeilijk

 

Allereerst wordt gewerkt aan het geven van een beschrijving van "vertrouwen". Voor de een zit het bijvoorbeeld in loyaliteit en vaak thuis zijn, voor de ander zit het in een telefoon open en bloot op tafel leggen zodat iedereen het kan zien en dat er transparantie is.

 

Het is maatwerk. Hierover worden concrete afspraken gemaakt zodat men in de gelegenheid wordt gesteld zich hier aan te houden. Zo geef je in ieder geval aan dat je er aan wilt werken.

 

 

5. Voor elkaar denken / invullen voor elkaar zonder te checken of het klopt

Dingen gaan dan een eigen leven leiden en dan kunnen mensen uit elkaar groeien

 

Als mensen voor elkaar gaan denken en gaan invullen, is de film al geregiseerd en kan iemand niet meer op zijn eigen manier reageren. Wat we kunnen aanpakken zijn delen uit de cognitieve therapie waardoor men anders gaat denken en daardoor voor de ander prettiger gaat reageren. Doel is hier ook weer een verbeterde relatie.

 


Relatietip van de week:

Kom liever te vroeg in relatietherapie dan te laat! Mijn ervaring is, dat mensen soms (te) lang wachten, zodat er al van alles aan nare dingen gebeurd kan zijn, waardoor het moeilijker is om te herstellen. Fijn is het als men er op tijd bij is en daardoor construtief aan de relatie kan werken.
 

Wat kan ik nog meer voor jullie betekenen?

Psychologische dienstverlening:

 • Ontspanningstherapie bv dmv Mindfulness 
 • Meditatie
 • Angsttherapie dmv psycho-educatie en Exposure in vivo geleidelijk aan blootstellen aan datgene waar je bang voor bent 
 • Activerende begeleiding
 • Hulp bij dilemma's en keuze-stress, leren keuzes maken op basis van grondig onderzoek
 • Persoonlijkheidsonderzoek
 • Rouwtherapie, bij bv verlies van dierbaren (ervaringsdeskundigheid) 
 • Time-management-therapie
 • Rationeel emotieve therapie: anders leren denken
 • Gaan of terugkeren naar je eigen kwaliteiten
 • Leren gelukkiger te worden
 • Assertiviteitstraining
 • zelfbeeldverhogende training 

Loopbaan coaching:

 • Ziekteverzuimpreventie
 • Beroepskeuze- en loopbaanoriëntatie: (niet het daadwerkelijk bemiddelen naar een nieuwe baan, maar wel weten welke richting je in zou willen)
 • Sollicitatie- en Presentatietraining

 

 

De meest behandelde relatieproblemen in mijn praktijk:

Als aanvulling op bovenstaande, komen binnen de relatietherapie de volgende onderwerpen vaak aan de orde:

 • Communicatieproblemen
 • Verschil in visie of prioriteiten stellen (bv. op het leven, op het opvoeden van de kinderen)
 • Seksuele problemen / onvrede / onenigheid / verschil in behoeftes
 • Overspel / vertrouwen / wantrouwen
 • Onbegrip voor elkaars situatie
 • Verwijten / geen streep onder het verleden kunnen zetten / niet kunnen vergeven en dus niet in staat zijn weer een opening te kunnen geven

Tarieven

De kosten zijn:

90 euro inclusief BTW per uur. (geldt ook voor de intake). Het wordt niet vergoed door de verzekering. Belangrijk is dus dat jullie nagaan of jullie het zelf kunnen betalen.

 

Check regelmatig jullie Spam-box van de email. Het kan zijn dat bij de beantwoording op jullie aanmelding mijn email namelijk in de Spam-box belandt.

 

Let er dan ook op dat jullie bij de aanmelding ook duidelijk jullie telefoonnummers noteren. Als ik julie bel voor informatie of voor het maken van een afspraak, dan is dat risico dan ook al opgelost.

 

En na jullie aanmelding, volgt er een intakegesprek. Dat intakegesprek kan meestal ingepland worden binnen 2 weken. In dat intakegesprek geven jullie aan waar jullie tegen aan lopen, wat jullie van mij verwachten, wat jullie willen bereiken en wat jullie doelen zijn.

 

Aan het einde van ons intakegesprek noteer ik jullie gegevens en stellen we een stappenplan op. Dat is een richtlijn voor de komende sessies en met dat stappenplan gaan jullie concreet aan de slag. Ik evalueer regelmatig of het lukt om de stappen te zetten. Het kan zijn, dat jullie gaande weg de tijd een ontwikkeling doormaken, waardoor het stappenplan gewijzigd of aangevuld dient te worden. Dat bespreken we steeds tussentijds.

 

Ook vraag ik soms tijdens ons traject of jullie de doelen al behaald hebben. Als dat zo is, en jullie voelen je daar goed bij, dan kunnen we het traject afsluiten. Als ik merk dat er andere dingen nog nodig zijn, zeg ik jullie dat ook. We doen alles in overleg. 

Openingstijden

Maandag 8.30 - 14.30 uur
Dinsdag 8.30 - 14.30 uur
Woensdag 8.30 - 14.30 uur
Donderdag 8.30 - 14.30 uur
Vrijdag --------------------------------------------------
Zaterdag --------------------------------------------------
Zondag --------------------------------------------------

Praktijkfoto's

Ligging

Mijn praktijk ligt in Breda.
Ik ontvang mensen uit de regio Breda, Etten-Leur, Oosterhout, Dongen, Roosendaal.Reviews Relatietherapie Breda

Hieronder staan reviews over Relatietherapie Breda - Nicolette

rating
Waardering van 4,8 uit 5
Op basis van 10 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Nicolette bedankt voor de hulp

I.v.m. relatieproblemen hebben we Nicolette bezocht. Ze gaf bij het eerste bezoek direct een vertouwd gevoel. Ze heeft ons van goede handvatten kunnen voorzien. Na 5 a 6 bezoeken hadden we voldoende kennis opgedaan om samen weer met een goed gevoel verder te gaan.
Nicolette bedankt voor de hulp.

| Zevenbergen | 10 dec 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Warme sfeer

Neemt de tijd, geeft vertrouwen, laat client zijn/haar verhaal doen.
Professionele aanpak.

Deskundige vragen, to the point.
Warme sfeer, ook in ruimtelijke zin (zitplek, koffie ect).

| Mill | 18 nov 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Veel gehad aan de sessies

We hebben veel gehad aan de sessies bij jou.

Je bent pragmatisch en spreekt duidelijke taal, waardoor je tot nadenken en handelen gezet wordt. Je oordeelt niet te snel, en laat je de voor- en nadelen van bepaalde standpunten inzien. Je weet ons op ons gemak te stellen, waardoor er makkelijk gepraat wordt.

We zullen jou zeker aanbevelen als mensen op wat voor manier dan ook even vastlopen in hun leven en er zelf niet meer uit kunnen komen. Nogmaals bedankt.

| Waalwijk | 24 jun 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Onze ervaring met Nicolette is heel positief

Onze ervaring met Nicolette is heel positief, ze werkte naar een duidelijk plan voor ons. We hebben haar heel respectvol en professioneel ervaren. Na een half jaar konden we weer zelf verder.

| Tilburg | 20 feb 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


We zijn Nicolette erg dankbaar

Nicolette heeft ons geholpen om onze relatie weer te verbeteren. Ze is meegaand, doelgericht en realistisch.

Nicolette denkt mee met beide partijen en zorgt dat je je op je gemak voelt. We zijn haar erg dankbaar.

| 9 okt 2020
Vond je dit een nuttige review?
Toon meer reviews
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Wij kunnen haar van harte aanbevelen

Wij zijn bij Nicolette terecht gekomen omdat wij in onze relatie tegen een aantal dingen aanliepen waar we zelf niet meer uitkwamen, maar waar we wel uit wilde komen.

Nicolette is een prettige gesprekspartner die directe vragen stelt en je daarmee een spiegel voor houdt, ze laat je daarmee naar je eigen gedrag kijken en geeft je handvatten om dit indien gewenst bij te sturen.

We hebben voor ons allebei individueel een stappenplan gemaakt, wat erg fijn is want zo kan je altijd zien wat je doelen zijn en welk 'huiswerk' je moet doen.

Wij kunnen haar van harte aanbevelen.

| Tilburg | 12 aug 2020
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Absoluut aan te raden

Super rustige ervaren therapeute waar je je onmiddellijk bij op je gemak voelt. Absoluut aan te raden.

| tilburg | 19 feb 2020
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Zeer goede ervaring

Nicolette heeft snel door waar het pijnpunt zit in de relatie en via een stappenplan ga je samen met haar naar wat je doelen zijn en waar je samen weer gelukkig van wordt.

Ze neemt rust in al haar gesprekken en geeft goede tools om thuis mee verder te gaan. In overleg spreekt ze de frequentie af waarin de sessies gaan plaats vinden.

Moet zeggen dat ik een zeer goede ervaring heb gehad en mijn partner en ik zijn weer op de goede weg.

| Tilburg | 24 jan 2020
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Relatietherapie heeft geholpen

Onze relatie zat op een dood spoor. We leefden langs elkaar heen en hadden weinig begrip voor elkaars gevoelens. Er waren veel irritaties naar elkaar toe. 

Toen we samen besloten er toch voor te gaan, hebben we contact opgenomen met Nicolette Beemster.
Zij heeft ons begeleid in het proces om weer naar elkaar te luisteren en in te kunnen leven in de gevoelens van de ander. 

Nicolette wist goed de onderliggende gevoelens naar boven te krijgen en bespreekbaar te maken. Door middel van huiswerk-opdrachten zijn we hier ook samen en individueel mee aan de slag gegaan.

De gesprekken hebben ons dichter bij elkaar gebracht en de sfeer in huis is veel relaxter. Wij zijn erg tevreden op de wijze hoe Nicolette ons hierin begeleid heeft.


| Haaren | 13 mei 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


We hebben er zeker wat aan gehad

We hebben het idee het weer aan te kunnen. We gaan meer investeren in elkaar en beginnen met een schone lei en dat voelt goed. Bedankt voor al je adviezen en goede raad. We hebben er zeker wat aan gehad.


| Rosmalen | 28 jun 2017
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht