Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Kosten relatietherapie en vergoeding 2021

Op deze pagina kun je meer lezen over de kosten van relatietherapie en de mogelijkheden van vergoeding van relatietherapie door de zorgverzekering in 2021.

 

Kosten relatietherapie

  • Wat kost relatietherapie? 
  • Wat kost een relatietherapeut?


Je vraagt je wellicht af wat de tarieven van relatietherapie zijn.

Het antwoord is: Er zijn geen vaste tarieven van relatietherapie die voor alle psychologen en relatietherapeuten geldt.

Dit betekent dus dat elke relatietherapeut zijn/haar eigen tarief kan vaststellen. Vaak zien we dat een sessie relatietherapie langer duurt dan een sessie individuele therapie. De kosten van een sessie relatietherapie zijn meestal ook hoger dan de kosten van een sessie individuele therapie.

Als we naar de therapeuten op deze website kijken, dan zien we dat er grote verschillen zijn in de kosten van relatietherapie. Dit kan variëren van 80 euro per sessie tot meer dan 160 euro per sessie.

Hoe lang een sessie duurt (45 minuten, 60 minuten, 90 minuten) heeft hier ook invloed op.

De persoonlijke profilering van de relatietherapeut, de regio waar de relatietherapeut zit en de tarieven van andere therapeuten in de buurt, de soort relatietherapie, en het te verwachten aantal sessies kunnen van invloed zijn op de relatietherapie-tarieven.

 

 

Vergoeding relatietherapie

  • Wordt relatietherapie vergoed door de zorgverzekering?

Relatietherapie wordt door de meeste zorgverzekeraars niet vergoed.

Ga je voor relatietherapie naar een GZ-psycholoog, dan wordt het in ieder geval niet vergoed uit de basisverzekering.

Bij sommige psychologen en therapeuten wordt relatietherapie wel vergoed uit de aanvullende verzekering. Maar meestal is dat niet het geval.

Individuele therapie, die raakvlakken heeft met relatieproblemen, wordt meestal wel vergoed uit de aanvullende verzekering. Dit hangt af van de zorgverzekering die je hebt.

Bekende zorgverzekeraars in Nederland zijn: Achmea (Zilveren Kruis, FBTO, Achmea), ASR (De Amersfoortse, Ditzo), CZ (CZ, Nationale Nederlanden, Ohra), DSW, Menzis (Anderzorg, Hema, Menzis), ONVZ, VGZ (Univé, IZA)

Meestal moet je relatietherapie dus zelf betalen. Je kunt het zien als een investering in jezelf, in je relatie en in je toekomst (samen of alleen).


© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |