Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Rianne | Relatietherapeut & APK Relatietrainingen

Relatietherapeut & APK Relatietrainingen - Utrecht - Rianne
EFT-Relatietherapie Utrecht
Weerdsingel 8
3514AA Utrecht
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtEFT-Relatietherapie Utrecht

 

 

Relatie verbeteren

Wellicht omdat je dit nu leest, heb je een wens om je relatie te verbeteren. Het is namelijk moeilijk écht gelukkig te zijn als je relatie niet goed gaat.


In de relatie met je partner kom je jezelf vaak het ‘hardst’ tegen. Diegene die het dichtst bij je staat raakt je het meest. Jullie komen door ‘kleine’ onderwerpen veel in discussies, ruzies of stiltes terecht. Je voelt je eenzaam en onbegrepen. Je zit vast in kijken naar hoe de ander doet en je kunt je eigen aandeel niet meer helder zien.  

Herken jij onderstaande gedachten/gevoelens?

 • Ik voel me onzeker en ik twijfel over onze relatie. 
 • Ik klaag veel over mijn relatie tegen vriendinnen/vrienden.
 • We hebben te vaak ruzie. 
 • Ik voel me zo alleen.
 • Ik kan het toch niet goed doen. Het is nooit genoeg.
 • Ik vertrouw hem/haar niet.
 • Ik heb behoefte aan vreemdgaan.
 • We hebben te weinig intimiteit.
 • De kinderen hebben last van onze ruzies.
 • Ik weet niet wat ik anders moet doen.

 

 

Relatietherapie

Als je één van deze gevoelens herkent, helpt relatietherapie.


Als uit het eerste gesprek blijkt dat EFT-relatietherapie geschikt is en jullie een klik voelen met de therapeut, volgt de behandeling. Een behandeling bestaat meestal uit gesprekken van één uur tot vijf kwartier.

De frequentie van de sessies is gemiddeld eens per één tot drie weken, in overleg met de therapeut. EFT-relatietherapie is maatwerk en de duur van de behandeling is voor elk stel anders. Gemiddeld duurt een traject 5 tot 15 gesprekken.

De ervaring leert dat veel stellen pas na zeven jaar problemen de stap naar relatietherapie zetten. Dat is zonde, want veel patronen slijten dieper in naarmate de tijd verstrijkt. Het gevolg? Er moet harder gewerkt worden om de relatie weer in balans te krijgen.

Hoe eerder de stap naar relatietherapie gemaakt wordt, hoe beter dus! Kinderen hebben het haarfijn in de gaten wanneer ouders (te)veel ruzies hebben en/of niet gelukkig zijn. Het beste opvoedadvies is vooralsnog; voorleven hoe je gelukkig bent.


EFT relatie therapie onderzoekt onderliggende emoties, negatieve patronen en het effect daarvan. Pijnlijke zaken worden besproken en de therapie ondersteunt jullie om daar open en eerlijk met elkaar over te praten. Je leert je partner én jezelf veel beter kennen.


Als jouw partner -nog- geen relatietherapie wilt kun je wel individueel aan je relatie werken. Wanneer je inzicht hebt in wat jou zo raakt, word je je meer bewust waarom je doet wat je doet. Vanuit dit bewustzijn kun je kiezen anders te reageren waardoor het patroon kan veranderen.


Zijn jullie gelukkig samen, maar heb wel je de wens om de onderlinge communicatie te verbeteren of jullie emotionele band te verdiepen? Overweeg dan de laagdrempelige houd me vast relatietraining te volgen.Over mij

In 1981 ben ik geboren in Bilthoven. Vanzelfsprekend is het voor mij altijd geweest dat ik met mensen ben gaan werken. Als kind al was ik veel aan het bemiddelen tussen mijn ouders. Ik wilde graag hun relatie verbeteren. Menselijke (vooral liefdes-) relaties hebben mij van kind af aan al gefascineerd.

Ik heb zelf ondervonden, en vaak van dichtbij ervaren, hoe ingewikkeld en belangrijk het is om het goed te hebben binnen je relatie én tegelijk trouw te blijven aan jezelf.

Na het uit elkaar gaan met de vader van mijn eerste kind kwam ik in een moeilijke periode terecht. Toen besloot ik; ik ga aan mezelf werken en mijn leven anders leven. Van 2014 tot 2017 heb ik de driejarige coachopleiding bij Phoenix gevolgd. Van 2019-2020 de EFT relatie therapie opleiding en ben inmiddels gecertificeerd therapeut.


15 jaar nu werk ik met plezier met gezinnen, kinderen en partners en hun relaties. Ik werk vanuit aansluiting en verbinding, dichtbij de mensen. Alles ontstaat vanuit het contact met elkaar.


Ik woon met mijn fijn gezin in Utrecht; met mijn vriend, zoon en dochtertje. Een samengesteld gezin vraagt openheid, eigen ruimte behouden en goede communicatie. Mijn vriend is een beweger van beroep en nodigt mij uit om te voelen wat er speelt in mijn lijf. Wat er zich van binnen afspeelt is altijd waar!

 

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Rianne 

Opleidingen & registraties

Mijn opleidingen zijn: 

 • Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling. 
 • Opleiding Phoenixopleidingen Utrecht
 • Emotion Focus Therapie therapeut.


Registraties

Tarieven

 • Voor relatie therapie is het tarief €90 per uur.

 • Voor individuele therapie is het tarief €75 per uur.

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |