Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Germaine | Relatietherapeut

Relatietherapeut - Maarssen - Germaine
EFT-Relatietherapie Maarssen
Panoven 20 achterom
3602 XG Maarssen
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtEFT-Relatietherapie Maarssen

Wilt u effectief de positieve verbinding met elkaar herstellen en verstevigen? Dan kan ik daarbij helpen met een unieke methode gebaseerd op emotiegerichte therapie.

Ik geef heldere uitleg hoe u de relatie kunt bereiken die u wenst en ik help u daar te komen. Door mijn warme, betrokken houding zult u zich bij mij op uw gemak voelen. Dat zal het eenvoudiger maken om moeilijke zaken te bespreken. Klaar voor verandering? 


Relatieproblemen

De meeste stellen worstelen gemiddeld zes jaar lang met relatieproblemen, voordat ze de stap zetten naar een relatietherapeut. Dat zijn veel momenten van pijn, verdriet, eenzaamheid en verloren dromen.

Gelukkig zijn aan de meeste relatieproblemen heel goed iets te doen als je het een laag dieper bekijkt. Ik bied graag de veiligheid om samen met u te kijken naar die laag dieper. Dit doe ik met Emotionally Focused Therapy, een relatietherapievorm die haar effectiviteit heeft bewezen. 

EFT vormt het hart van mijn aanpak. Daarnaast put ik uit mijn achtergrond als Vaktherapeut (dans & beweging), coach Mindfullness en Compassie en andere belangrijke stromingen in de relatietherapie zoals het werk van John Gottmann en Esther Pérel. 

Ik zal u meenemen door de EFT methode. Hoe lang u samen doet over dit proces is aan u. Om het proces te ondersteunen zal ik u aanbevelen om het boek 'houd me vast' te lezen van Sue Jonhson.

Daarbij werk ik met een overzichtelijk werkboekje dat is gemaakt door EFT Nederland. We stellen in overleg doelen vast voor de therapie en een hulpverleningsplan. Hier kunnen we dan gedurende het proces ook op terugvallen. 

Verder geef ik oefeningen die het lichaamsbewustzijn, de innerlijke rust en verbinding met elkaar vergroten. Ik kan niet wachten om u te mogen begeleiden in het proces naar een (opnieuw) liefdevolle en veilige verbinding met elkaar. Neemt u gerust contact op als u vragen heeft.

Germaine

Online therapie

Online relatietherapie gaat met de beveiligde versie van Teams. U ontvangt van mij een link per email en op de afgesproken tijd ontmoeten we elkaar dan online. Het handigst is als u samen achter 1 laptop plaatsneemt.

Echter, als de emoties makkelijk te hoog kunnen oplopen, dan kunnen partners ook apart van elkaar in 2 ruimten, met ieder een eigen device deelnemen aan de online therapie. We maken hier vooraf goede afspraken over. Daarnaast is het mogelijk om, als dat gewenst is, toch weer over te gaan op live sessies in de praktijk, uiteraard met in achtneming van de 1,5 meter afstand. 


Opleidingen & registraties

2023              Houd me vast trainersdag voor ouders met jonge kinderen, Katja Pereira en Jaro                                                                                                                                                       van den Ende
2022-2023     Supervisie EFT relatietherapie, Lotte ten Hoeve
2022-2023     Basisopleiding Mediaton, Conflictbemiddeling Nederland
2022              Leergang 2 Emotionally Focused Therapy, EFT Nederland 
2020              Emotionally Focused Individual Therapy, EFIT, Yolanda von Hockauf
vanaf 2019    EFT intervisiegroep
2019-2020     Gastvrouw EFT-café, nascholing en intervisie
2019              Houd-me-vast trainer diploma, EFT Nederland
2019              Coaching ondernemerschap Ondernemerskring, coach Dhr. ten Bosch
2017-2018     Houd-me-vast cursus met partner
2017-2018     HBO Online Marketing NTI
2016-2017     Coach Mindfulness en Compassie, Miraconsult
2016-2017     Basistraining Emotionally Focused Therapy, EFT Netwerk Nederland
2015-2016     Post bachelor Bedrijfskunde NCOI
                      • Veranderplan module organisatie en leiderschap beoordeeld met 8,5
                      • Module strategie, marketing, financiën. Scriptie beoordeeld met 8,5
2015-2016    Jaarprogramma 2015 en 2016 365 dagen succesvol
2009-2011    Hatha Yoga opleiding, Saswitha Instituut
2009             Projectmanagement KSG Berenschot
2008             Open Onderhandelen Van den Broek en Partners 
2005             RET (Rationeel Emotieve Therapie) basistraining
1998-2002   HBO Creatieve Therapie Dans en Beweging, Hogeschool Zuyd
1992-1998   VWO Stella Maris College Meerssen


Registraties

Specialisaties

Indien u een stel bent met niet al te ingewikkelde problemen dan zou u met ongeveer 12 sessies al een enorme verbetering merken in uw verbinding en het relatiegeluk. Zijn er door de jaren behoorlijk ingesleten patronen of kwetsuren ontstaan (bijvoorbeeld door vreemdgaan) dan is het raadzaam om de tijd te nemen. Mijn advies is om te beginnen met een pakket van 10 sessies. Na 10 sessies kunt u zelf beslissen of u voldoende hebt aan nog 5 sessies of toch beter nog een pakket van 10 sessies. De frequentie van de afspraken kan in overleg. Het kan zijn dat er meer tijd zit tussen de sessies die u voor de tweede keer afneemt, gewoon omdat het al heel veel beter gaat en minder begeleiding nodig is. 

Mijn specialisatie zit niet op een specifiek omschreven problematiek, maar meer in de vaardigheid om het mogelijk te maken dat u en uw partner veilig bij de 'oude pijn' kunnen komen die gehoord wil worden. Deze pijn erkennen en verwerken en daarmee zorgen dat deze niet meer uw relatie verstoort, dat is mijn 'speciale' gave.

De meest behandelde relatieproblemen in mijn praktijk:

1 Uit elkaar gedreven
2 Alsmaar dezelfde ruzies
3 Eenzaamheid in de relatie/langs elkaar heen leven
4 Ingedut seksleven
5 Herstellen van vreemdgaan 
6 Veg/nong-veg relatie

1 Uit elkaar gedreven
Het is niet ineens dat u elkaar bent kwijtgeraakt of dat de temperatuur in uw relatie met 2 graden is gezakt. Het zijn al die momenten dat het niet lukte om elkaar te vinden door drukke werkschema's, zorg voor de kinderen, sporten, afspreken met vrienden of andere life-events. U vraagt zich af waar het gevoel voor uw partner is gebleven, wat u nog samen deelt. Tijd om de verbinding weer te hervinden. 

2 Alsmaar dezelfde ruzies
Gek wordt u ervan! Misschien wel wanhopig. Iedere keer dezelfde ruzies, gevolgd door zwijgen. Wat is er nog over van uw relatie en de liefde voor elkaar? Het patroon van uw ruzies kan uw relatie/huwelijk inderdaad de das omdoen. Misschien heeft u het gevoel vast te moeten houden aan de relatie, terwijl uw gevoelens al zijn opgedroogd. Uitermate frustrerend als u niet krijgt wat u nodig hebt in uw relatie. Net zo frusterend is het dat u zich inzet voor de relatie, maar dat niks lijkt te helpen. 

3 Eenzaamheid
U heeft het beiden druk-druk-druk. U bent samen een organisatie waarbij de taken zijn verdeeld en alle boxjes op werk, gezin, sport, sociaal kunnen worden aangevinkt. Van buitenaf gezien een ge-oliede machine, maar vanbinnen het contact kwijt met elkaar. Wat gaat er om in uw partner? U heeft al zoveel ballen in de lucht te houden dat het teveel gevraagd is om u ook nog te verdiepen in uw partner en zijn/haar behoeften. Herkenbaar? 

4 Ingedut seksleven
U bent al zoveel jaar samen en de nieuwigheid is er wel af. U heeft wat dingen geprobeerd om het allemaal wat spannender te maken. Seks is een sluitpost geworden; iets dat ook nog onderaan komt aan uw to-do lijstje. Ziekte of andere tegenslag kan roet hebben gegooid in dit deel van uw relatie dat eerst zo goed liep. U heeft misschien uw wensen en behoeften nog niet écht durven bespreken, bang om de gevoelens van uw partner te kwetsen. Misschien wilt u graag een open relatie onderzoeken of ligt er een verhouding op de loer. 

5 Herstellen van vreemdgaan
Vreemdgaan heeft veel gevolgen. Stap voor stap inzicht krijgen in wat er tussen u en uw partner is gebeurd en het vertrouwen herstellen kan een moeilijke, maar zeer belonende weg zijn. Toegewijd deelnemen van beide partners is een voorwaarde. 

6 Veg/ non-veg relatie
U trekt zich het milieu aan en het lot van alle dieren in de bio-industrie etc en u wordt vegetariër of veganist. Hoe gaat u dan om met uw omnivoor partner? Betekent dit een breuk in de relatie of een verdieping ervan. Hoe gaat u om met reacties van kinderen, vrienden, collegae en familie. Ik kan u helpen om uw relatie te versterken terwijl u trouw blijft aan uw keuze voor veganisme of vegetarisme.

Tarieven

  • Kennismakingssessie                                                                 € 87
  • Losse sessie stel                                                                        € 110
  • Losse sesie individueel                                                               € 85
  • Pakket 12 sessies                                                                       € 1200
  • Avondtoeslag                                                                              € 25
  • Reiskosten indien therapie aan huis in en om Maarssen           € 10

Openingstijden

Maandag in overleg
Dinsdag in overleg
Woensdag in overleg
Donderdag in overleg
Vrijdag in overleg
Zaterdag in overleg
Zondag in overleg

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |