Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie
Systeemtherapie - EFT-Relatietherapie - Hoorn - Karla
EFT-Relatietherapie Hoorn
Astronautenweg 7
1622DA HoornGoed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtKarla | Systeemtherapie - EFT-Relatietherapie

EFT-Relatietherapie Hoorn


---
Op dit moment heb ik een clientenstop.
Kijk daarom even bij een andere therapeut op deze website.
---

Als erkend systeemtherapeut heb veel werkervaring opgedaan in loondienst bij instellingen in de geestelijke gezondheidszorg, verslavingszorg en jeugdzorg. Een systeemtherapeut helpt alle mensen en gezinnen die in het hier & nu problemen hebben. De oorzaak zou in het verleden kunnen liggen en samen onderzoeken we de (on) mogelijkheden om de problemen aan te pakken zodat ze goed te hanteren zijn in het leven.

 

Je kunt bij mij terecht als je elkaar weer beter wil leren begrijpen zodat communicatie, harmonie en liefde weer terug komt in de relatie en/of het gezin. Ik werk met verschillenden modellen en theorieën vanuit de systeemtherapie en EFT-relatietherapie.

 

Bij systeemtherapie wordt je problematiek in samenhang met jouw leefomgeving bekeken, ook wel je systeem genoemd. De belangrijkste naasten worden bij de therapie betrokken, dan kun je denken aan je partner, kinderen, broer, zus, ouders, buren of collega's.

 

Als relatietherapeut luister ik naar hoe jullie met elkaar praten. Ook kijk ik naar hoe jullie elkaar beinvloeden en welke gewoontes en gebruiken jullie hebben ontwikkeld. Tijdens het therapeutisch proces wordt je steeds bewuster van de onderlinge reacties op elkaar en begrijp je beter welke invloed je op elkaar uitoefent. Hierdoor krijgt je zelf grip op je relatie en communicatie zodat je staat ben deze op een voor jouw positieve manier te beinvloeden en vast te houden.

 

 

Relatietherapie

Het hebben en onderhouden van een relatie is tegenwoordig een hele opgave. Een gezonde intieme relatie zonder spanning bestaat er niet. Er kunnen veel redenen en omstandigheden zijn die spanningen kunnen veroorzaken. Wanneer deze spanningen en ruzies niet meer tijdelijk zijn kunnen deze veel inlvloed hebben op het welbevinden van beide personen. Het kan er toe leiden dat je je niet goed meer voelt in de relatie. Je bent niet meer tevreden.

Ieder stel ervaart wel eens problemen maar wanneer ze niet meer tijdelijk zijn en de ruzies langdurig zijn en de communicatie slecht verloopt is relatietherapie een optie. 

 

Met relatietherapie beginnen is vaak geen gemakkelijke stap. Vaak slepen de relatieproblemen die de stap noodzakelijk maken, al lang voort.

 

Relatietherapie wordt dikwijls pas overwogen als andere oplossingen niet hebben geholpen. Hierdoor wordt de stap naar een therapeut vaak laat gezet. Beginnen met relatietherapie vergt van elk van jullie heel veel moed en verbintenis.

 

Ik werk vooral met de EFT methodiek, dit is een succesvolle manier om jullie door de moeilijke periode heen te gidsen. De essentie blijkt bijna altijd: verbonden willen zijn met je partner, betrokken willen zijn bij elkaar. Bij EFT kun je erachter komen dat ruzie vaak een noodkreet is om contact te maken.

Conflicten worden besproken en opgelost. Dat kan door naar de diepere lagen te kijken. Wat voelt iemand? Hoe kom je op elkaar over? Is dat wat je wilt overbrengen?

Een EFT therapeut is getraind om een veilige ruimte te creeeren waain moeilijkheden op een productieve wijze kunnen besproken worden. 

 

Doordat we snel naar de essentie van je relatie gaan, is EFT een doeltreffende en effectieve relatietherapie.

 

 

Zelfstandig

Je kan ook alleen in systeemtherapie, we nemen dan jouw sociale, culturele en relationele contex mee in de therapie en onderzoeken welke invloed dat heeft op de problemen die jij ervaart. Ik luister naar je luistert, neem je problemen serieus en ga met je aan de slag om deze te verminderen of te overwinnen. Ik help je hier graag bij. 

 

 

Gezin

Gezinnen maken in de tijd veel verschillende veranderingen door. Een gezin gaat typisch door een aantal fasen: de geboorte van een kind, de periode met peuters en kleuters, opgroeiende pubers, kinderen die het huis verlaten en kinderen die niet meer thuis wonen.

 

Elke fase en elke overgang naar een nieuwe fase brengt beweging en soms spanningen met zich mee. Ook wijzigingen in de gezinssituatie zoals na een echtscheiding, het ontstaan van een nieuw samengesteld gezin, of het verlies van een gezinslid, vraagt een grote aanpassing van de gezinsleden en kan soms moeizaam verlopen.

 

Bij een gezin hebben individule problemen invloed op het gezin en andersom heeft het gezin ook invloed op de problemen van het individu. Therapie kan helpen om elkaar beter te begrijpen en het probleem samen een plek te geven.

 

In gezinstherapie wordt er ruimte gemaakt om even bij alle veranderingen stil te kunnen staan. Zo kan een gezin onder begeleiding van de gezinstherapeut op zoek gaan naar andere reactie of gedrag mogelijkheden en nieuwe kansen creëren om het evenwicht van het gezin terug te vinden.

 

Een gezinstherapeut kiest wel voor een 'meerzijdig partijdige opstelling'. Dit betekent dat de therapeut geen kant kiest voor één of meerdere gezinsleden en geen situaties of meningen beoordeelt of veroordeelt. Binnen gezinstherapie moet de visie van ieder gezinslid in alle openheid aan bod kunnen komen. 

  

 

Kwalificaties & Registraties

Ik ben lid van / geregistreerd bij:

 

  • LVPW - Landelijke Vereniging Psychosociaal Werkenden
  • RBCZ - Register beroepsbeoefenaren complementaire zorg
  • NVRG - Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie
  • EFT - Aanvullend getrainde EFT-relatietherapeut
  • SKJ - Stichting Kwaliteitsregister Jeugd

 

Opleidingen & registraties

2019               Basis ACT Therapeut (Acceptance and Commitment Therapy)
2018               Trainer Kinderen uit de knel; methodiek bij (v)echtscheidingen

2017               Gevorderde EFT Therapeut (Emotionally Focused Therapy)

2016               Basis therapeut EFT (Emotionally Focused Therapy)

2012               Opleiding Interactievaardigheden (Bureau De Mat)

2008 – 2009   Basisopleiding Intensieve Transculturele Systeem Therapie

2007 – 2008   Post HBO jaartraining transculturele systeembenadering

2002 – 2003   Universiteit Utrecht / STAB  Post HBO: Begeleid Werken / Jobcoaching

1992 – 1996   Hoger Beroeps Onderwijs SPH (Sociaal Pedagogische Hulpverlening)

1989 – 1992   Middelbaar Dienstverlenend Gezondheidszorg Onderwijs

 

Cursussen:

Leertheorie/cognitieve gedragsleer (RINO), Psychopathologie en kinderjeugdpsychopathologie (RINO), Agressiehantering, Motiverende gespreksvoering en Oplossinggerichte gesprekstechnieken.

 Registraties

Specialisaties

Ik ben gevorderd in het werken met echtparen middels de EFT techniek en de reguliere systeemmethodiek. 

 

Ik werk graag met pubers, jongeren, adolescenten en hun gezinnen waarbij sprake is van communicatieproblemen en gedragsproblemen. Door verschillende communicatietechnieken bereik ik vaak met gezinnen weer een fijne harmonie waarbij er verbinding komt tussen de gezinsleden.

 

Daarnaast heb ik veel werkervaring met gezinnen of (liefdes)relaties waarbij een van de leden een psychiatrische aandoening heeft. Ik probeer samen met alle betrokkenen een gezonde balans te vinden in het samen zijn waarbij er groei in verbinding ontstaat en ruimte is voor ieders persoonlijke behoeftes.

 

Tevens heb ik ruime ervaring om mantelzorgers te ondersteunen in hun eigen proces; hoe hou je rekening met de behoefte van je naaste en verlies je, je eigen wensen en behoeftes niet uit het oog om zo in balans te blijven.

 

Ook heb ik een aantal jaren ervaring met verslavingsproblematiek en zie dit door de mijn loopbaan heen geregeld terugkomen onder verschillende leeftijden.

 

Verder geef ik trainingen aan verschillende doelgroepen over:

Motiverende Gespreks Voering (MVG)

Oplossingsgerichte communicatie

Kinderen uit de knel

 

Tarieven

Als stel: 100 euro per sessie

Individueel: 80 euro 

Ligging

Mijn praktijk ligt in Hoorn.
Ik ontvang mensen uit de regio Hoorn, Heerhugowaard, Purmerend, Alkmaar, Schagen.Reviews EFT-Relatietherapie Hoorn

Hieronder staat een review over EFT-Relatietherapie Hoorn - Karla

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 1 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Betrokken en ervaren therapeut

Via via bij Karla terecht gekomen.
Karla is een oprechte, betrokken, belangstellende en ervaren therapeut.
Ze luistert naar me, is onpartijdig en denkt met me mee.

Ook geeft ze handvatten, adviezen en uitleg.
In de gesprekken laat ze je zelf nieuwe inzichten en oplossingen ontdekken door de (soms confronterende en kritische) vragen die ze stelt.
Deze zijn voor mij nodig om ‘verder’ te komen.

Ik voel me er op mijn gemak (er is een ‘klik’).
Een traan mag; maar ook voor humor is er ruimte.

Ik ervaar de gesprekken als waardevol en heb er veel aan gehad.
Ik ben duidelijk verder gekomen.

Het ritje naar Hoorn heb ik er dan ook graag voor over!
Ik zal Karla dan ook zeker aanraden aan anderen.

| 3 feb 2019
Vond je dit een nuttige review?