Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Annewieke | contextueel therapeut

contextueel therapeut - Bunschoten-Spakenburg - Annewieke
Relatietherapie Bunschoten-Spakenburg
Bisschopsweg 7
3752 LK Bunschoten-Spakenburg


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtIntroductie


---
Op dit moment heb ik een clientenstop.
Kijk daarom even bij een andere therapeut op deze website.
---

Als mens zijn we niet bedoeld om in ons eentje ons leven te leven. We zijn verbonden met anderen. We hebben een relatie met onze partner, kinderen, ouders, broers, zussen, collega's. Die relaties bouwen ons op.

Soms verwonden ze ons ook. In mijn werk onderzoeken we de wonden. Hoe zijn ze ontstaan? Hoe diep zijn ze? Je kunt de neiging hebben om de banden te verbreken. Het doel van de therapie is om inhoud te geven aan de band op een manier die voor jou en de ander goed is.

In je partnerrelatie ben je aan elkaar verbonden en aan je eigen familie. Met je partner ben je een relatie aangegaan. Met je familie ben je levenslang verbonden door de bloedband. Die bloedband mist in de partnerrelatie. Dat maakt die relatie kwetsbaar. Het vraagt investering om elkaar te blijven begrijpen.

Ook neem je allebei je eigen geschiedenis mee uit je gezin waar je vandaan komt. Die geschiedenis heeft invloed. Daar zijn we ons niet altijd van bewust. Welke verwachtingen heb jij van je man? Hebben die misschien te maken met hoe jouw vader zich gedraagt ten opzichte van jouw moeder.
Welke verwachtingen heb je van je vrouw als moeder van je kinderen? Hebben die verwachtingen te maken met hoe jouw moeder haar moederrol invulde?
Ben je beschadigd in het gezin waarin je opgroeide en welke rol speelt dat nu in je relatie?
Dat kunnen vragen zijn die we in de gesprekken gaan onderzoeken.

Relatieproblemen zijn het waard om mee aan het werk te gaan. Wacht niet te lang! Juist als jullie samen kinderen hebben, is het waardevol om aan je relatie te werken.

Na een aantal jaar werken in het maatschappelijk werk, wilde ik verdieping. Ik heb mij gespecialiseerd in de contextuele therapie. Ik ben gericht op het herstel van relaties als dat mogelijk is.

Ik geef ook regelmatig relatiecursussen aan stellen die gaan trouwen, ter voorbereiding op hun huwelijk. Ook begeleid ik ouders die te maken hebben met hoog conflictscheidingen.

Ik werk verbindend. Empathie en luisteren zonder oordeel vind ik belangrijk. Inzicht geven in hoe patronen zijn ontstaan en hoe je ze kunt veranderen, is een van de pijlers van mijn werk. Mijn christen zijn is een belangrijke basis onder mijn werk.

Ik geef therapie door het voeren van gesprekken. Maar ik maak gespreksonderwerpen ook graag visueel door het werken met tekeningen, schema's en playmobiel.

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Annewieke

Online therapie

Mijn voorkeur gaat uit naar fysieke ontmoetingen. Maar als door omstandigheden er vraag is naar een aantal digitale consulten, dan is dat mogelijk. Ik doe dat via skype of teams. 
Het tarief voor fysieke of digitale gesprekken is gelijk.

Opleidingen & registraties

Na mijn middelbare school heb ik mijn HBO-V diploma gehaald. Met als specialisatie de psychiatrie. Nadat ik een aantal jaa in de psychiatrie had gewerkt heb ik mijn diploma Maatschappelijk Werk&Dienstverlening gehaald. 

Ik heb een aantal jaar in het algemeen maatschappelijk werk gewerkt. Verstoorde relaties in families, raakten mij. Daarom heb ik van 2007-2011 de post HBO opleiding contextuele therapie gevolgd.
Daarna heb ik een eigen praktijk opgestart. Dat doe ik met veel plezier.
In verband met mijn praktijk sta ik geregistreerd bij de NVPA en de RBCZ. Daardoor worden de kosten vergoed uit de aanvullende verzekering.Registraties

Specialisaties

Ik ben contextueel therapeut. De contextuele therapie richt zich op verschillende generaties. We zijn verbonden met onze ouders en grootouders. Zij geven belangrijke levenslessen aan ons door. Ook hebben zij verwachtingen van ons. Met hen zijn we ons leven lang verbonden door de bloedband die we hebben.

Bloedbanden kun je niet verbreken. Er bestaan geen ex- ouders of ex- broers en zussen. Dat maakt deze band mooi, maar soms ook ingewikkeld. Het kan zijn dat er verwachtingen zijn waar je niet aan kunt of wilt voldoen. 

In jullie relatie neem je allebei je eigen geschiedenis uit je eigen gezin mee. Welke invloed heeft die geschiedenis op jullie relatie. Welke verwachtingen hebben andere familieleden van jullie relatie?
Tijdens de therapie onderzoeken we jullie vragen. En we gaan op zoek naar hulpbronnen. Zijn er anderen die jullie tot steun kunnen zijn.

Ook bespreken we welke invloed de problemen hebben op de kinderen, als jullie die hebben.

In deze therapie krijg jij inzicht in wat jij geeft aan je partner. Ook gaan we onderzoeken wat jij krijgt. Is dat in evenwicht met elkaar. Of geef je meer dan je eigenlijk zou willen. Hoe krijg je het geven en ontvangen in balans?

Partnerrelatie- gesprekken duren 1,5 uur.
Ik maak eerst kennis. Dat kan telefonisch of digitaal. Dat gesprek duurt ongeveer een half uur. Daarna plannen we een intake.
In de eerste gesprekken maken we een familieschema. Daarin komen de patronen naar voren die helpend of belemmerend kunnen zijn in het contact.
De totale duur van de therapie is afhankelijk van de hulpvraag. Na 5 gesprekken evalueren we. Meestal zijn ongeveer 10 gesprekken voldoende. Maar een traject duurt zo kort als het kan en zo lang als het nodig is.

De meest behandelde relatieproblemen in mijn praktijk:

De relatieproblemen die clienten in mijn praktijk ervaren, hebben vaak te maken met verwachtingen waarmee partners aan hun relatie begonnen zijn. Vaak zijn die verwachtingen bij de andere partner niet bekend. Die verwachtingen hebben vaak te maken met het levensverhaal van beide partners.
Ik merk dat dat inzicht al veel opheldert.

Tarieven

Een sessie relatietherapie duur 1,5 uur. Dit kost €120,-. Omdat ik aangesloten ben bij de NVPA krijgt u een deel van deze kosten vergoed uit de aanvullende verzekering. Deze vergoeding verschilt per zorgverzekering. Het is aan te raden om zelf te onderzoeken hoe de vergoedingen bij uw verzekering geregeld zijn.

Openingstijden

Maandag 9.00-17.00
Dinsdag -
Woensdag 9.00-17.00
Donderdag 9.00-17.00
Vrijdag 9.00-17.00
Zaterdag -
Zondag -

Ligging

Mijn praktijk ligt in Bunschoten-Spakenburg.
Ik ontvang mensen uit de regio Bunschoten-Spakenburg, Baarn, Eemnes, Amersfoort, Huizen.
© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Forum tips | Forum lotgenoten | Login