Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Edwin | Integratief therapeut, relatietherapeut

Integratief therapeut, relatietherapeut - Zwolle - Edwin
Relatietherapie Zwolle
Aa Landen
8033 CM Zwolle
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRelatietherapie Zwolle

Ik ben Edwin, therapeut, coach en relatietherapeut. Ik ontvang mensen uit de hele regio Zwolle, Kampen, Hattem, Genemuiden, Hasselt, Dalfsen en verder in mijn praktijk. Jullie kunnen bij mij terecht voor veel verschillende soorten problemen die in een relatie kunnen voorkomen, zoals:

 

 

Affaires en ontrouw

Een affaire of ontrouw maakt veel emoties los en het vertrouwen kan omslaan in wantrouwen. Dat veroorzaakt veel onbegrip en onduidelijkheid. Relatietherapie kan jullie helpen de ontrouw bespreekbaar te maken, zodat jullie samen tot een oplossing kunnen komen.

 

 

Bindingsangst

Veel mensen hebben in meer of mindere mate last van bindingsangst of relatieangst. Het komt voor bij vrijgezellen, maar ook binnen bestaande relaties. Met behulp van therapie kun je werken aan je bindingsangst. Het begint met erkennen dat je bindingsangst hebt en accepteren dat bindingsangst niet blijvend hoeft te zijn.

 

 

Conflicten en ruzie

Er zijn relaties of gezinnen waar veel ruzie wordt gemaakt of juist andersom, waar geen ruzie mag worden gemaakt. Of er nu veel of juist ‘te weinig’ ruzie wordt gemaakt in jullie relatie: relatietherapie kan helpen om snel aan de slag te gaan met jullie relatie, zodat er een gelijkwaardige relatie komt gericht op wederzijdse groei.

 

 

Ik wil een relatie

Meestal zit er een dieper verlangen in je vraag naar een relatie, het verlangen je te verbinden met de ander. In therapie leer je in eerste instantie de verbinding met jezelf weer aan te gaan. Hierdoor ervaar je vrijheid in je handelen en dit is een totaal ander vertrekpunt in je zoektocht naar een partner.

 

Intimiteitsproblemen

Druk leven, veel doen en elkaar weinig zien is vaak een oorzaak dat de seksualiteit en de intimiteit langzaam uitdooft in een relatie. Het begint bij jezelf. Het is te leren om weer interesse te hebben en enthousiast te zijn. Als één van jullie twee gaat veranderen en zich opent, dan verandert er al heel veel. Veranderen jullie allebei, dan verandert er nog meer en sneller.

 

 

Scheiden of blijven

Wat een chaos en bagger kan het worden in verwijten, ruzies en negeren. Het langs elkaar heen leven, relatief onbekenden voor elkaar worden. Het kan ook anders; zonder oordelen ieders aandeel uit elkaar halen en verantwoording nemen voor je eigen deel en pijn. Het zorgt ervoor dat je vanuit een open hart afgewogen keuzes kunt maken.

 

 

Verlatingsangst

Meestal ervaart de partner met verlatingsangst de problemen, pijn en wanhoop. Je gaat als persoon met verlatingsangst vaak proberen de ander centraal te stellen en dit wordt vaak als claimen ervaren. In therapie gaat het erom dat je meer leert loslaten en je eigen ding doet. Je gaat de verbinding herstellen met jezelf.

 

 

Wat vind je het fijnste aan het geven van relatietherapie?

Liefde en de menselijke relatie is een mooi begrip. We creëren een relatie op onze eigen unieke manier.

 

Wat veelal gebeurd is dat er een patroon ontstaat. Het is mooi om dit patroon te ontwarren van emoties en gedachten om het inzichtelijk te maken. Het patroon ombuigen of veranderen is al mooi.

 

Wat nog mooier is als er weer chemie tussen de partners komt door wederzijds luisteren, begrip en acceptatie. 

Online therapie

Aangezien het belangrijk is om je privacy te garanderen (AVG-proof) werk ik met Teams als het nodig is om online relatietherapie te geven. Mijn voorkeur gaat uit naar sessies met een ontmoeting in levende lijve, maar waar nodig heb ik deze mogelijkheid gecreëerd.Mededeling inzake corona-pandemie

Tijdelijke Corona maatregelen:

Afspraken gaan door mits je niet aan het hoesten, proesten, snotteren bent of andere verkoudheidssymptomen hebt, zoals keelpijn of koorts. Als je niet lekker voelt of het niet ziet zitten wegens Coronavirus (COVID-19) gevaar mag je kosteloos afzeggen wegens het nemen van je maatschappelijke verantwoordelijkheid. We zullen elkaar geen hand geven en de stoelen staan minimaal anderhalve meter uit elkaar. Er is een desinfecterend (hand)middel in de praktijk aanwezig.

Opleidingen & registraties

 • Social Work
 • Integratieve pychotherapie – NAvP – 2009
 • Medische basiskennis – BivT – 2010
 • Buteyko Ademtherapeut – Buteyko Academie – 2016
 • Integratieve EMDR – NAvP – 2016
 • Systemisch Werken – Phoenix – 2019
 • Relatietherapie – Phoenix – 2019
 • Integratieve Puber- & Jongerentherapie - Druppel Academy - 2022

 

 

Werkervaring

2007 – heden: Therapie-Zwolle.com.

Praktijk voor Integratieve Psychotherapie voor volwassenen & jongeren, Relatietherapie, EMDR-i Therapie, Buteyko (ademtherapie), Zelfverwezenlijking en Coaching.

 

2012 – 2015: Algemeen Bestuurslid VIT (Vereniging van Integraal Therapeuten)

In portefeuille de commissies COKO (Commissie Onderzoek Kwaliteit Opleidingen) en Bij- & Nascholing.

 

2007 – 2015: Trias Jeugdhulp

Mijn werkzaamheden:

 • Individueel & Specialistische Hulpverlening. Behandeling, zelfstandigheidstraining en kamertraining van jongeren in de leeftijd 16+.

 

 • December 2010: geïnstalleerd als OR-Lid in werkgroep Strategisch beleid.

 

 • April 2011: Ambulant Hulpverlener EBW (Extern Begeleid wonen) en Traject Coördinator voor jongeren die zelfstandig (gaan) wonen.

 

 • Mei 2012: Traject Coördinator voor jongeren van 16,5 jaar en ouder. Een Traject Coördinator is verantwoordelijk om van aanmelding t/m afsluiting de juiste hulpverlening voor een cliënt te coördineren, aan te vragen en in te zetten

 

1996 – 2007: Frion

Gewerkt met meerdere groepen en individuen als (persoonlijk) begeleider van cliënten met een verstandelijke beperking (midden tot hoog niveau) en ernstige gedragsproblematiek. Naast de diagnose PDD-NOS en PDD-AD was er sprake van psychiatrische problematiek, wat zich manifesteerde in angsten, depressies, wanen en obsessies.Registraties

Specialisaties

 

Wat zijn in jouw praktijk de meest voorkomende relatieproblemen?

 

1. Scheiden of blijven

Aan de andere kant van de telefoon; ‘we weten niet of we bij elkaar willen blijven of uit elkaar moeten gaan’. We willen hier graag advies in’.

 

Ik zou niet te snel uit elkaar gaan, maar mensen zijn soms al jaren bezig met ‘worstelen’ in hun relatie. Vaak is er liefde geweest in jullie relatie. Wegens pijnlijke opmerkingen, en gevoelens van weinig vertrouwen en verminderde veiligheid wordt er vaak ‘verstoppertje’ gespeeld op emotioneel gebied.

 

Door middel van therapie pakken we dit aan en als jullie je weer willen/durven te openen naar elkaar, dan is de keus vaak bij elkaar blijven. 

 

 

2. Veel conflicten

Vaak zijn er verwijten, gevoelens van aanval & verdediging en goed bedoelde gesprekken belanden in een wirwar van pijnlijke gevoeligheden.

 

Eigen aandeel inzien en bij jezelf houden is vaak een goed begin van de therapie en herstelwerkzaamheden om samen meer balans en eenheid te ervaren. 

 

 

3. Langs elkaar heen leven

Een uitgebluste relatie, elkaar niks meer te zeggen hebben, smartphonecontact of drukte met werk & kinderen. Vaak al jaren sluipenderwijs aan de gang en een weg naar intimiteitsproblemen.

 

Partners weten elkaar (on)bewust te ontwijken, totdat er eentje de grens aangeeft, dat het zo niet langer meer kan. Er is een dosis moed nodig om dit te veranderen. We gaan aan de slag om de vonk weer in de relatie te krijgen.

 

 

4. Verlatingsangst en bindingsangst

Deze twee angsten gaan in relatieland vaak hand in hand. De partner met verlatingsangst voelt de pijn, wordt afhankelijk en wil in therapie. Degene met bindingsangst vindt het wel goed zo, neemt afstand, is onafhankelijk en wil dat de ander in therapie gaat.

 

Toch valt er veel resultaat te behalen als jullie beide hier in de therapieruimte komen. Een emotioneel wat pijnlijk proces aangaan om stapje voor stapje de één wat meer loslaten en tegelijkertijd de ander meer toenadering zoeken. Naar jezelf en de ander luisteren. Je hart openen om de keuze te maken of je de liefde wilt richten op de ander.   

 

 

5. Affaires

Vaak staat jullie hele relatie op losse schroeven. Wat vanzelfsprekend was, dat is niet meer of wordt pijnlijk. Logischerwijs over en weer veel wantrouwen, pijn, onveiligheid, rouw en emoties. Vaak wil de één er constant over praten en de ander liever niet. Ontrouw kan voorkomen in de beste relaties, dus het hoeft niet zo te zijn dat deze per definitie niet goed was.

 

Er gaat veel gebeuren in therapie om richting vergeving te gaan, zoals rouwverwerking, pijn aangaan, verantwoordelijkheid nemen in het eigen proces en vertrouwen opbouwen. Als jullie kiezen om dit samen te ervaren en door te gaan, dan kan er een nieuwe relatie opgebouwd worden.

 

 

6. Relatietherapie bij uit elkaar gaan

Er lijkt een trend te zijn van mensen die uit elkaar gaan, toch relatietherapie willen om beter met elkaar te communiceren.

 

Mooi om te zien en tegelijkertijd kan het een zeer pijnlijk proces zijn voor de ex-partners. Het brengt vaak confrontatie, dat er nu wel gecommuniceerd kan worden. Terwijl je bezig bent met elkaar loslaten en er een verminderde wederzijds vertrouwen en veiligheid wordt ervaren.

 

 

Wat is jouw relatietip van de week?

Het lijkt vaak aan de ander te liggen. Ga aan de slag met jouw emoties, die de aanwezigheid van die ander in je losmaakt.

 

Met je eigen pijn werken brengt een cadeau voor jezelf en de relatie. Dat gaat nooit onopgemerkt voorbij! 

Tarieven

Kosten: € 95,- (btw vrijgesteld) per sessie van 1 uur.

Voor relatietherapie en coaching zijn de kosten € 115,- per uur, omdat over deze diensten btw moet worden geheven.

 

Bij je zorgverzekering een aanvullend pakket met alternatieve zorg? Mogelijk komen je sessies in aanmerking voor gedeeltelijke vergoeding.

 

AGB-code: 90039144. AGB-praktijk: 90065742
KvK: 73547972 te Zwolle

Openingstijden

Maandag 09:30 - 21:30
Dinsdag 09:30 - 21:30
Woensdag 09:30 - 21:30
Donderdag 09:30 - 21:30
Vrijdag 09:30 - 15:30
Zaterdag -
Zondag -

Ligging


Reviews Relatietherapie Zwolle

Hieronder staan een aantal reviews over Relatietherapie Zwolle - Edwin

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 3 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Onze relatie en ons gezin gered

We hebben 8 sessies relatietherapie gehad bij Edwin. We zijn op een zeer respectvolle en menselijke wijze ontvangen. We konden hierdoor steeds beter met elkaar praten en dankzij de gesprekken zijn we tot vele inzichten gekomen.

Edwin dank je wel. Je hebt ons met onze relatie verder geholpen en daarmee is ook ons gezin gered!


| Zwolle | 26 mei 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


In 4 sessies medestanders geworden

We hadden veel ruzie en waren moe gestreden. Ik bleef verwijten maken en Marc nam steeds meer afstand. Een patroon die we eerst door moesten krijgen.

Edwin bedankt je maakte er in 4 sessies korte metten mee. Fijn dat je ons liet inzien dat onze relatie om liefde draait. Dat we zo naar tegen elkaar doen, omdat we bang zijn de liefde kwijt te raken. 

We zijn nu medestanders, we helpen elkaar en reageren begripvol naar elkaar. Dank je wel!


| Ommen | 15 aug 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


De liefde stroomt weer

We zijn bijna het cliché beeld van meneer bindingsangst en mevrouw verlatingsangst. Wat maakten we elkaar het leven zuur, terwijl het zo mooi kan zijn. Na 3 sessies relatietherapie leek er geen doorkomen aan en we kwamen steeds verder in de strijd.

Wat fijn dat Edwin voorstelde om allebei enkele individuele sessies te volgen om vervolgens weer meerdere gezamenlijke sessie te volgen.

Het forceerde de doorbraak die nodig was. Even ons eigen verhaal vertellen zonder naar de ander te kunnen wijzen.

Nu kunnen we weer hand in hand door het leven. Tegelijkertijd elkaar loslaten met het vertrouwen dat de ander weer terug komt. Echt wat fijn dat de liefde weer stroomt.

Edwin je had gelijk; het gevoel voor elkaar is niet weg, maar ligt slechts begraven onder lagen van verwijt, irritatie en wantrouwen. Dank voor het maatwerk. Het is een flinke investering, maar dubbel waard.


| Zwolle | 3 sep 2017
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |