Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Mirella | Relatietherapeut en liefdespsycholoog

Relatietherapeut en liefdespsycholoog - Made - Mirella
Relatietherapie Made
Adelstraat 16
4921 BR Made
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRelatietherapie Made

Relatietherapie geeft jullie de kans tot een goed dialoog over hele lastige zaken. Mensen gaan in relatietherapie omdat ze bijvoorbeeld willen spreken over verschillen, ruzies willen oplossen, hun seksleven willen veranderen of om een betere band met (schoon)familie te smeden. Je krijgt tijdens de sessies ruimte tot het gesprek en je krijgt professionele begeleiding bij het gesprek. Op deze manier kunnen jullie verbinden in autonomie en verbinden in verschil.Hoe ziet een goede relatie eruit?

Wat vind jij een goede relatie? Ik stel me voor dat je hier over nadenkt. En dat je hierover een beeld hebt gekregen van een goede relatie. Om de één of andere reden zal het er in je eigen relatie aan ontbreken. Anders zou je niet uit zijn gekomen bij deze site. Misschien denk jij of denkt je partner na over relatietherapie.  

 

Wat brengt relatietherapie bij mij je?

Wat mag je verwachten van relatietherapie? Helaas niet een betere partner. Al mag je wel bereid zijn om zelf een betere partner te worden. In de eerste instantie een betere vriend(in) zijn voor jezelf. Daarna wellicht een betere partner voor een ander. Wanneer je naar jezelf durft te luisteren, kun je naar de ander luisteren. Dan ligt een betere relatie gemakkelijker in het verschiet.  

 

Is relatietherapie zweverig?

Als je nuchter bent, kan relatietherapie heel nuchter zijn. Als je ijverig wilt zijn, kun je huiswerk meekrijgen. En als je humor hebt, kan er zelfs gelachen worden in relatietherapie. Wij maken namelijk samen relatietherapie. Je mag van mij verwachten dat ik met mijn werkmethodes aansluit bij wat past bij jou.

 

Voor wie is relatietherapie?

Je kunt relatietherapie met zoveel mensen bijwonen als je zelf wilt. Alleen, met z'n twee, of met het gezin. Soms zijn er immers spanningen in het hele gezin en willen kinderen ook gehoord worden. Soms zijn er spanningen met (schoon)familie. Het kan bij mij allemaal besproken worden en soms per sessie verschillen.

 

Wie ben ik?  

Als liefdespsycholoog ondersteun ik mensen die zich eenzaam en niet verbonden voelen in hun relaties. Vanuit een innerlijke gedrevenheid studeerde ik af als Toegepaste Psycholoog, met een minor in Persoonlijke en Professionele Ontwikkeling.

Om mij verder te ontwikkelen volgde ik de opleiding Post HBO Systeemtherapeutisch Medewerker. Daar werd ik geraakt door de invloed van familierelaties. Sinds 2013 specialiseer ik mij in de contextuele hulpverlening. Hier staat de relationele ethiek tussen mensen voorop.

Online therapie

Online of telefoon gesprekken mogelijk

Sinds jaren voer ik ook sessies online, bijvoorbeeld voor koppels in het buitenland. Ook heb ik veel ervaring met telefonische consulten dankzij mijn werk bij de Luisterlijn. Voel je jezelf meer op je gemak met een online of telefonische afspraak, dan is dat goed mogelijk. Hoewel de sfeer anders is, zijn de meeste mensen na een paar minuten al gewend. Zoals voor iedere intake geldt: we kunnen samen bekijken of de (online/telefonische) klik er tussen ons is. En vanaf daar besluiten we samen verder.

 

Opleidingen & registraties

 • 2022 - 2025: Jezelf in beeld door creatief beeldend werk - De kleine tiki - Breda
 • 2021: Diverse nascholing zoals: Existentieel welzijn, De clown in therapie en Imagotherapie.
 • 2020: Diverse nascholing zoals: Heb verlies lief, Seksualiteit en Eros, Contact; de ziel van GGZ
 • 2019: Diverse nascholing zoals: Narcisme in relaties, Jij bent toch mijn moeder niet?!, en The Work
 • 2018 - 2018: Systeem en seks - Swolsche School, Systeemtherapie
 • 2013 - 2017: Contextuele therapie - Leren over leven, Antwerpen
 • 2013 - 2013: Telefonische hulpverlening - Sensoor, Tilburg
 • 2012 - 2012: Systeemtherapeutisch medewerker -  Rino Groep, Utrecht
 • 2010 - 2010: Persoonlijke en Professionele ontwikkeling - Fontys Hogescholen, Tilburg
 • 2008 - 2010: Toegepaste Psychologie - Fontys Hogescholen, Eindhoven
 • 2000 - 2001: Journalistiek - Hogeschool van Utrecht, Utrecht

 

Registratiecodes

 • NVPA – 103863
 • NBTP – L000083
 • RBCZ – 214132R
 • Scag – 10644
 • KvK-nummer – 51743256
 • AGB's zijn opvraagbaar


Registraties

Specialisaties

Veel voorkomende relatieproblemen in mijn praktijk voor relatietherapie

 • De meeste cliënten willen een andere manier van communiceren ontdekken. Vaak zit daaronder een wens om op andere wijze aan elkaar liefde te tonen en te ontvangen. Men verlangt begrip en steun van elkaar of soms juist rust.

 

 • De wens om het zelfbeeld en het beeld van de ander milder te maken.

 

 • De moeilijke vraag “wil ik blijven in deze (liefdes/familie/werk/vriendschappelijke) relatie, en met welke veranderingen? En als die veranderingen theoretisch inzichtelijk zijn, waar haal ik dan de kracht, het geduld en moed vandaan om die in praktijk ook echt door te kunnen voeren?”

 

 • De zoektocht om passie, verliefdheid en lekkere seks in de relatie (terug) te krijgen. 

 

 • De weg die koppels of individuen afleggen na een affaire. 

 

 

Hoeveel sessies therapie zijn er meestal nodig?

70% van mijn cliënten heeft minder dan 6 gesprekken met mij nodig voor een eerste kleine verandering. Daarna beslissen sommigen om veranderingen te laten groeien en beklijven met ondersteuning van verdere therapie. Anderen besluiten om vanaf een eerste succes zelf thuis verder te groeien. Soms komen zij later nog eens terug voor een stukje nazorg.

 

 

Wat vind je het fijnste aan het geven van relatietherapie?

Dat relaties steeds veranderen. Vaak heel anders dan verwacht. Deze dynamiek houdt mijn vak zeer levendig en het houdt mij scherp. Daarbij is het geweldig om te werken met mensen en menselijkheden.

De meest behandelde relatieproblemen in mijn praktijk:


Wat is in mijn praktijk de Top 5 van meest voorkomende problemen?

1) De balans van geven en ontvangen in mijn relaties klopt niet

2) Het is lastig om mijn autonomie te bewaren in mijn relaties

3) Het lukt me niet om te spreken in mijn relaties over wat echt belangrijk is

 

4) Ik wil meer verbinding in mijn belangrijke relaties

 

5) Ik wil graag meer genieten van intimiteit

 

 

1. De balans van geven en ontvangen in mijn relaties klopt niet

Tijdens onze gesprekken luister ik in de eerste instantie naar jullie balans met anderen. Nadat jullie mij vertellen over jullie, stel ik je een methodiek voor die bij jullie past. Zo komt er meer inzicht over de balansen. 

Daarna onderzoeken wij samen welke veranderingen mogelijk zijn. Jij - niet je partner en niet ik - hebt hierin zelf de eindkeuze en de eindverantwoordelijkheid. Ik ondersteun ik jullie natuurlijk wel tijdens het oefenen en geef ik julliee waar nodig bijpassende theorie. Het is goed mogelijk dat we tijdens onze zoektocht ook anderen betrekken bij jullie proces als jullie dat wensen.

 

Veel cliënten zijn enthousiast over het visuele beeld dat ik maak over het geven en ontvangen in hun relatie. Dat het proces visueel is, maakt dat het proces beter bespreekbaar en gemakkelijker veranderbaar wordt. Daarnaast houdt het visueel maken gesprekken in de praktijkruimte overzichtelijk en vaak luchtig. 

 

 

2. Het is lastig om mijn autonomie te bewaren in mijn relaties

We beginnen onze gesprekken door te spreken over relaties. Al snel zal dan de autonomie in relaties naar voor komen. Ik geef jullie stukjes uitleg over autonomie in relaties. Maar nog meer zien we hoe het thema autonomie jullie relaties beïnvloed en spiegel ik dat tijdens onze sessies. 

Ik koppel uit jullie antwoorden helpende gedachten, gevoelens en gedrag aan jullie terug. Het is daarna aan jullie om te kijken wat jij daarvan vindt en wat je daarmee wilt doen. Het gaat immers om jouw autonomie.

 

Van een cliënt hoor ik hoe zij met dit probleem al meerdere keren bij meerdere psychologen te raden is gegaan. Telkens miste ze iets in de begeleiding. Al kon ze er toen niet de vinger op leggen. Dat lukte wel toen ze dat bij mij vond. Zij vond het fijn dat ik bij mijn benadering rekening hield met de gevoelens die haar behoefte aan autonomie tegenspreken, zoals schuld en onbeduidend zijn. En dat ik de autonomie steeds opnieuw besprak in relatie met de ander. Op deze wijze werden haar negatieve gevoelens minder. Ze zit nu beter in haar vel.

 

Van een andere cliënt krijg ik terug hoe krachtig zij zich voelt als ze autonoom is. Al lukt dat bij haar partner beter dan bij haar kinderen en moeder. Ze is blij met de vooruitgang in haar partnerrelatie. Daar kan ze meer zichzelf zijn en ze hoeft daarvoor gek genoeg geen ruzies meer te maken. Terwijl ze voorheen strijd voerde om zichzelf te zijn, lukt het haar nu om zichzelf te zijn zonder strijd. En zonder strijd is ze meer zichzelf. Ze vindt zichzelf rustiger en leuker nu.

 

Een derde cliënt deelt met mij hoe lastig het is om de autonomie te vinden. Samen achterhalen we dat de last komt door een loyaliteitsconflict tussen zijn vrouw en familie. Tijdens onze gesprekken spreken we wisselend over zijn eigen beleving en de psychologische theorie. Daardoor nemen zijn emoties af en wordt zijn keuzevrijheid vergroot. Al heeft hij naar eigen zeggen een hele weg te gaan, is hij blij met deze voortgang.

 

Waar het gaat over autonomie is ieder traject uniek en authentiek. Resultaten zullen daarom steeds anders zijn. Ik vind dat passend.  

 

 

3. Het lukt me niet om te spreken in mijn relaties over wat echt belangrijk is

Allereerst oefenen we samen in het spreken over wat jullie belangrijk vinden in de relatie. Ik help jullie te spreken door te luisteren, vragen, waar passend uitleg te geven over relatie dialogen. Ik ben aanwezig bij jullie als een betrokken gesprekspartner die meerzijdig partijdig is. 

Wanneer het spreken lukt in de praktijkkamer, ondersteun ik jullie bij het voorzichtig uitproberen thuis. Omdat oefening kunst baart, zullen steeds meer dialogen mogelijk zijn. Wanneer één van jullie ergens blokkeert, onderzoeken we samen hoe dat komt en hoe jullie dat samen kunnen veranderen.

 

Vaak zijn mensen verwonderd over de patronen die zijn ontstaan door de jaren heen. Het samen uittekenen van patronen geeft velen herkenning en houvast. Dit stuk van de therapie geeft veel mensen weer hoop op verandering. Het is een fijn moment in een vaak al jarenlang slepend proces. 

Aangezien deze materie veel oefenen vraagt, begeleid ik met geduld en compassie. Daarover krijg ik vaak positieve feedback. Mensen waarderen mijn positiviteit en mildheid. Dat helpt koppels groeien. 

 

 

4. Ik wil meer verbinding in mijn belangrijke relaties

De zoektocht naar meer verbinding in de toekomst, begint met terugkijken naar verbinding in het recente en verre verleden. We spreken dus eerst over jullie belangrijke relaties. Bijvoorbeeld familierelaties, (ex)partnerrelaties, vriendschappen en werkrelaties. 

In de gesprekken achterhalen we gezamelijk hoe verbinding in relaties tot stand kwam. Met dat inzicht op zak, onderzoeken we hoe jullie verbinding willen veranderen. Terwijl jij jouw eigen proces hierin doorloopt, sta ik aan de zijlijn om je aan te moedigen, overzicht te geven en nieuwsgierig mee te leven. Dat doe ik ook voor je partner, samen met jou.

 

“Dit wist ik dus niet.” Die zin hoor ik meermaals wanneer ik met stellen werk aan hun thema verbinding. Stellen kunnen elkaar na jaren nog steeds verbazen. In de praktijkruimte vertellen mensen soms nieuwe gedachten en gevoelens. Nieuwe inzichten geven nieuwe kansen in verbinding.

 

 

5. Ik wil graag meer genieten van intimiteit

We leven in een tijd en op een plaats waar veel ruimte is voor intimiteit. Intimiteit is voor veel mensen een belangrijk stuk in hun relatie. Wanneer we denken dat intimiteit beter kan, leggen we ons niet snel neer voor een minder resultaat. 

Intimiteit kan veranderen door vele factoren. Dit betekent dat er voor het verbeteren van intimiteit vele kansen zijn. Er is echter ook een voorwaarde; beiden partners moeten zichzelf onderzoeken.

 

Door de jaren heen zag ik vele stellen die per sessie dichterbij elkaar op de bank kropen. Die meer lachten samen. Die meer durfde spreken over seks. Elkaar kusten. Stellen die weer blij werden van elkaar.

 

 

Ook mensen met andere vragen zijn welkom

Ik ben gespecialiseerd in relatietherapie en thema's rondom relaties en de liefde. Iedere dag werk ik met mensen aan de relatie met zichzelf en anderen. Ieder mens heeft een rugzakje waar vanalles in kan ziten. Denk aan burn-out, piekeren, somberte, stress of angst. Ik heb dus ook ruime ervaring om met jou aan deze problemen te werken. Hiervoor kun je dus ook bij mij terecht.

Tarieven

Hieronder vind je de tarieven van 2024. Alle tarieven zijn op basis van 60 minuten. Het is mogelijk kortere of langere sessies te plannen. Je betaalt naar verhouding. 

 

 • Individuele therapie tot 17.00 uur = 85,00 euro 0% BTW
 • Koppel therapie tot 17.00 uur = 51,45 euro per persoon inclusief 21% BTW
 • Gezinsgesprek +2 mensen, per gesprek € 125,00

 

 

Is er een vergoeding mogelijk?

Ik ben lid van verschillende beroepsverenigingen, waardoor je mogelijk een gedeeltelijke vergoeding ontvangt uit je aanvullende pakket - alternatieve zorg.Op aanvraag mail ik je een overzichtje welke pakketten hoeveel vergoeding geeft.

Openingstijden

Maandag Op afspraak van 8:00–17:00
Dinsdag Op afspraak van 8:00–17:00
Woensdag Op afspraak van 8:00–17:00
Donderdag Op afspraak van 8:00–17:00
Vrijdag Op afspraak van 8:00–17:00
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging

Reviews Relatietherapie Made

Hieronder staan een aantal reviews over Relatietherapie Made - Mirella

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 15 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Zeer lieve fijne betrokken vrouw

Zeer lieve fijne betrokken vrouw

| Made | 28 jul 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Alles mag vertelt worden

Alles mag verteld worden, voel je vrij om te vertellen. Het kan je helpen verder te komen, echt waar.


| Tilburg | 4 jan 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Top therapeut

Ik heb lang getwijfeld over relatietherapie, maar ik merk absoluut dat er op een nuchtere manier gecommuniceerd wordt die waarde toevoegt.

 

Mirella weet precies de vinger op de zere plek te leggen en is niet zo zweverig, heerlijk nuchter, praktisch en geeft haalbare doelen voor de volgende afspraak. Top therapeut wat mij betreft.


| anoniem | 5 jan 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Hele prettige gesprekken achter de rug!

Hele prettige gesprekken achter de rug!

Met een klein aantal sessies hebben we al grote stappen gemaakt.

Mirella heeft een open houding en is erg betrouwbaar. Daarbij stelt ze de juiste vragen en probeert ze je zo goed mogelijk te begrijpen. Heel erg bedankt!

| Barendrecht | 9 nov 2020
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Mirella is er voor beide personen

Mirella is zeer gast vrij. Heeft een sterk analytisch vermogen en schakelt snel. Draagt vrijwel direct een oplossing of een goed antwoord aan.

Ook geeft zij het gevoel dat ze er voor beide personen is.
Werkt erg oplossingsgericht en legt dingen op een begrijpelijke manier uit.

| Raamsdonksveer | 29 jan 2019
Vond je dit een nuttige review?
Toon meer reviews
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik zou haar absoluut aanraden

Mirella is de derde psycholoog waar ik gedurende mijn leven ben geweest maar ook absoluut de beste. Bij uitstek.

Ik vind haar een topper. Ze oordeelt en veroordeelt niet. Ze onthoudt veel en ze durft kritische vragen te stellen waardoor je ook daadwerkelijk verder komt.

Ik zou haar absoluut aanraden.

| Lage Zwaluwe | 31 mei 2019
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik heb mijn huwelijk terug

Doordat mijn huwelijk voorbij leek te zijn, ben ik in aanraking gekomen met Mirella. Door haar deskundigheid en warme gesprekken, heb ik mijn huwelijk terug en kan ik weer naar een mooie toekomst gaan kijken ❤️

| 15 nov 2019
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Heel snel op het juiste spoor

2x geweest bij haar en heel snel op het juiste spoor. We maken stappen. Dank je mirella

| Rotterdam | 19 okt 2019
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Stelt in no-time de juiste vragen

Wat een superfijn en oprecht mens!! alles is bespreekbaar.
stelt in no-time de juiste vragen waardoor je echt het gevoel hebt "meters" te maken.

Mocht je ergens "hulp"bij nodig hebben. Alleen of samen. Dan kan zij je zeker op een fijne manier helpen!


| Oudenbosch | 1 okt 2018
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik raad haar zeker aan!

Mirella heeft ons door een moeilijke tijd heen getrokken. Mede door haar begeleiding en individuele aandacht hebben wij ons weer op de rit gekregen.

Ze luistert, geeft lucht, vrijheid en inzicht op de situatie maar doet dit zonder (voor)oordeel. Ze laat je ook zeker op je gemak voelen tijdens de gesprekken. Ik raad haar zeker aan!


| Dordrecht | 22 okt 2018
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Geeft beide partners aandacht

In relatietherapie is Mirella een psycholoog die beide partners volledig in hun waarde laat. Dat mag logisch klinken maar is een prettig gegeven als je partner en jij lijnrecht tegenover elkaar staan. Ze geeft beide evenredige aandacht.

Ze is daar waar nodig sturend maar laat ook partners kiezen waar zij behoefte aan hebben. Een persoon bij wie je je op je gemak voelt.


| Made | 4 mei 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Mirella is een warm mens

Mirella is een warm mens. Mirella stelt zich op een bedachtzame maar open manier op en heeft oog voor wat de ander nodig heeft. Op een respectvolle manier gaat zij in gesprek en luistert zorgvuldig.


| Tilburg | 21 mei 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Erg blij met de fijne begeleiding

Hartstikke bedankt voor de fijne begeleiding die je ons hebt gegeven, we zijn allebei erg blij met het proces van de afgelopen paar maanden.


| Den Bosch | 12 mei 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Bijzonder

Af en toe is het fijn om dingen te delen over je liefdesleven die je niet 123 met je vrienden of je partner deelt. Bij Mirella kan dat. Ze luistert goed, ze analyseert scherp en ze oordeelt niet. Die combinatie is bijzonder.


| Tilburg | 20 dec 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Enorm prettig

Ik vond het echt enorm prettig om mijn gesprekken met je te voeren waardoor ik mijn zelfvertrouwen heb kunnen terug winnen en daardoor een mooi nieuw platform heb kunnen bouwen voor de
toekomst. Mocht het nodig zijn mijnerzijds om je hulp in te roepen dan zal ik dat meteen doen.


| Oosterhout | 29 nov 2017
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


Tips van Mirella:© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |