Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Karen de Ruijter | GZ-psycholoog

GZ-psycholoog-Zeist
Ernst Casimirlaan 8
3708 CJ Zeist


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRelatietherapie Zeist

---

Doorverwijzing

Op dit moment heb ik een clientenstop.


Ik verwijs je graag door naar een van mijn collega's op deze website.

---

 

 

Bij relatietherapie maak ik gebruik van EFT. Bij EFT ligt de nadruk niet op het gedragsmatige maar op de onderliggende emoties.

 

We onderzoeken samen waarom het steeds misgaat tussen jullie. Vervolgens hoe je je weer emotioneel verbonden kan gaan voelen in met je partner.

 

Ook is er veel aandacht is voor de pijlers van een goede relatie: veilige hechting, een vertrouwd gevoel, respectvolle communicatie en bereidheid je eigen behoeftes en die van je partner te erkennen.

 

 

Over mij

Mijn aanpak is doelgericht en betrokken, gebaseerd op veel ervaring en deskundigheid en weinig vooroordelen. Ik ga naast mensen staan om te helpen te (her)ontdekken wat ze kunnen, hoe ze verder willen en hoe ze keuzes kunnen maken.

 

Ik heb een sfeervolle praktijk aan huis. Hierdoor ben ik flexibel en kunnen we meestal binnen een week een afspraak maken. 

Mensen uit de regio Zeist, Bunnik, Driebergen, De Bilt, Bilthoven, Soesterberg, Utrecht en verder weten mij te vinden.

Opleidingen & registraties

Psychologie aan de UvA


Registraties

Tarieven

  • relatietherapie 125 euro (75 min)
  • individueel 85 euro (50 min)

Ligging


Reviews Relatietherapie Zeist

Hieronder staan een aantal reviews over Relatietherapie Zeist - Karen de Ruijter

rating
Waardering van 4,7 uit 5
Op basis van 3 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ontzettend blij met Karen als relatietherapeut

“Een jaar geleden veranderde het leven voor een van ons ongrijpend toen bleek dat de ander er een verhouding op na hield. De ontdekking is een heftig moment geweest, maar het werkelijke heftige moment had al veel eerder plaats gevonden: jaren daarvoor.

In de jaren er aan voorafgaand zijn we letterlijk uit elkaar gegroeid, we leefden ieder op ons eigen eiland, naast elkaar. We voelden ons beiden eenzaam en ongelukkig in dat wij nog ‘onze relatie’ noemden. We zaten vast in onze eigen patronen.

In die jaren hebben we vaak tegen elkaar gezegd: we hebben hulp nodig van een relatietherapeut. Alleen, dat we den we niet. Na elke onenigheid lieten we het een paar dagen sudderen om dan vervolgens weer ons eilandje op te zoeken.

Na de ontdekking van de verhouding realiseerden we ons allebei dat àls we onze relatie nog een kans wilde geven, de enige manier was om dit onder begeleiding te doen. Begeleiding van iemand die ons zou kunnen sturen in het weer opnieuw leren luisteren naar elkaar, in het leren eerlijk voor je gevoelen uitkomen naar de ander, weer leren elkaar lief te hebben, elkaar te erkennen, maar vooral samen van het leven te genieten waarbij ook ieder van ons eigen individu .

Dat is de reden dat we zo ontzettend blij zijn met Karen als relatietherapeut: zij is degene geweest die ons heeft kunnen sturen tijdens de begeleiding. Zij heeft ons op het goede spoor gezet, zij was streng en rechtvaardig tegelijk want dat was wat we allebei nodig hadden.

Karen heeft ervoor gezorgd dat we in een veilige omgeving constructief konden werken om onze relatie weer gezond te krijgen. Zij zorgde ervoor dat die veilige omgeving niet alleen bij haar op de praktijk was, maar dat we bij ons zelf thuis er ook een veilige omgeving van konden maken.

Hierdoor waren we in staat omdat wat we aangereikt krijgen, thuis toe te passen. En ja, dat toepassen thuis lukt niet in een keer, maar dat is ook zo het fijne geweest: je krijgt van Karen de tijd die je nodig hebt. Tijd waarin je ook je mag vergissen: je bent lerend, niet alwetend.

Karen is er niet alleen voor ons allebei geweest, ook individueel heeft ze veel betekend. Een van ons bleef onbedoeld in beelden en gevoelens hangen. Om toch verder te kunnen gaf zij naast de relatietherapie ook individueel hulp en begeleiding.

Karen is ook altijd eerlijk geweest: verdrietige beelden kunnen je niet uitwissen, ze blijven bestaan, maar je kan leren er afstand van te nemen zodat je er neutraler naar kan kijken en samen weer vooruit kan.

Love comes to those who still hope after disappointment,
Who still believe after betrayal,
And who still love after they’ve been hurt.
That’s why I want to know you.
That’s why when I picture myself happy,
It’s with you.”

| 13 okt 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Confronterend, maar het heeft ons wel veranderd

“We zijn na 38 jaar huwelijk in relatietherapie gegaan. In ons geval zijn we als het ware heel erg met elkaar vergroeid. Het ging echter steeds meer schuren.

Onze zoon was bezorgd en heeft via allerlei sites uiteindelijk contact gezocht met Karen en zo zijn we bij haar terecht gekomen.

We hebben –achteraf gezien- geluk gehad omdat we niet in een aanpak met allerlei gesprekstechnieken terecht zijn gekomen.

Karen heeft ons bij de hand genomen aan de hand van “Houd me vast” van Sue Johnson. De aanpak gaat uit van emotiegerichte therapie, op het smeden en versterken van de emotionele band en om de sleutelmomenten te identificeren en te transformeren naar opnieuw een liefdevolle relatie tussen mijn vrouw en mij; opnieuw leren open te staan voor elkaar en op elkaar afgestemd te raken.

De “emotionele hechting” tussen ons was zonder dat we het eigenlijk goed doorhadden in de loop der jaren behoorlijk naar de achtergrond verdwenen.

Karen heeft de professionele kwaliteit om bepaalde inzichten aan te reiken die echt iets met ons hebben gedaan. Dat is confronterend, maar het heeft ons wel veranderd.

We zijn er nog niet. Het is hard werken aan onszelf en aan elkaar en het is oppassen dat we niet weer terugvallen in de gemakzucht van een langdurige relatie. Maar we “investeren” weer in liefde voor elkaar.”

| 16 sep 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Karen houdt beide partners in het oog

“Prettig vind ik aan Karen dat ze probeert een open sfeer neer te zetten, en niet zo formeel in haar doen en laten is. Daardoor lijkt het of ze “niet aan te werk is“, maar ze wel degelijk betrokken.

Ze speelt in op de actualiteit, gaat uit van wat er nu speelt, en vraagt door, stelt gevoelsvragen, maar geeft er ook blijk van te weten wat er in voorgaande sessies op hoofdlijnen gaande was, en verwijst daar naar als er een patroon lijkt te zijn of als het anderszins relevant is.

Ze houdt beide partners in het oog, ook degene die soms wat minder aan het woord is. Kan goed samenvatten en heeft ook concrete aanwijzingen en handvatten, voor samen of individueel, al naar gelang de situatie.”

| 6 sep 2017
Vond je dit een nuttige review?
© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login |