Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Midlife-crisis - forum lotgenoten


 

Lotgenoten midlife-crisis

Heeft je partner een midlife-crisis? Of heb jij zelf een midlife-crisis?

Voor veel mensen lucht het op als ze hun verhaal opschrijven en delen.

 

  • Je kunt hier je hart luchten.
  • Je kunt de verhalen van lotgenoten lezen.
  • Je kunt reageren op de ervaringen van lotgenoten.

 

Ontdek hier de verhalen van andere mensen met een midlife-crisis en deel jouw eigen verhaal.

 


+ Mijn verhaal delen
Alle verhalen


Verhaal 1 - Mijn man heeft een midlife crisis

Mijn man en ik zijn bijna 30 jaar samen. Ik durf wel te zeggen dat wij een fantastisch huwelijk hadden. Wij werden gezien als het perfecte stel, en spraken dat zelf ook wel uit. We waren zo gelukkig met elkaar en samen oud worden was dan ook onze droom.

Het is nu 7 weken geleden dat hij met me wilde praten. Hij had een ander, voelde al heel lang niks meer voor mij. Hij wilde haar beter leren kennen en scheiden van mij. Zomaar! Ik heb dit nooit aan zien komen. Achteraf was hij de laatste maanden wel wat afstandelijk. Zijn gedachten waren bij die ander.

Het is niet uit te leggen hoeveel pijn dit doet. Ik lees veel over de mlc, om het een beetje te begrijpen. Zijn jeugd was moeilijk, en een paar jaar geleden raakte hij zijn baan kwijt. Ik besef nu dat de ellende voor hem toen is begonnen.

Extreem veel sporten, vreemde diëten, te veel drinken, drugs en nu verliefd op een ander. Allemaal vluchtgedrag. Zijn relatie met zijn soulmate heeft dan ook weinig kans van slagen. Ook zij ligt in scheiding. Hij zal hier alleen zelf achter moeten komen, ik sta machteloos aan de zijlijn.

Nadat hij de bom had gedropt hoopte hij dat ik woest zou zijn en hem de deur zou wijzen. Ik bleef echter kalm, geen idee hoe ik dat voor elkaar heb gekregen met al die heftige emoties. We hebben nog regelmatig contact, maar hij is wel heel duidelijk.

Hij wil haar beter leren kennen en alleen nog vrienden blijven met mij. Het kan nog wel jaren duren voordat hij van zijn roze wolk af dondert en beseft waar hij nu mee bezig is. Hoe het dan komt? Ik weet het niet, de tijd zal het leren.


Jet

16
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 2 - Mijn vrouw heeft een midlife-crisis

Mijn vrouw en ik zijn al meer dan 10 jaar samen. Tot een paar jaar geleden hadden we een fijne relatie, vol met liefde, warmte, en respect. We gedroegen ons nog steeds vaak als verliefde tieners.

Ze gaf toen ook behoorlijk wisselende signalen naar mij en over onze relatie. En ze trok veel op met een vriend.. Eerst gaf ze nog aan dat ze alleen vriendschap voor hem voelde.

Ik heb haar mobiel toen gecheckt en daarin stonden sms'jes van mijn vrouw met onze vriend waarin ze elkaar de liefde verklaarden. Toen ik haar hiermee confronteerde, toen gaf ze aan dat ze met hem verder wilde.

Haar omgeving en onze omgeving konden er niets van begrijpen en konden het niet geloven. In hun beleving waren wij gelukkig met elkaar.

Toen volgde een periode van het ene moment spijt en weer liefdevol naar mij zijn en met mij samen willen zijn en blijven, en het andere moment twijfels hebben, liefdeloos naar mij zijn en geen toekomst voor ons zien. We hebben ook veel samen gepraat en gehuild.

En zo ging het aantal keer op en neer. Het ene moment ontzettend liefdevol en verliefd naar mij, en het andere moment gaf ze aan dat ze niets meer voor me voelde.

Inmiddels woont mijn vrouw op zichzelf, ontkent dat ze een midlife crisis heeft, en het contact met haar omgeving is vrijwel geheel verbroken. Haar omgeving, familie en sociale netwerk kennen haar niet meer terug. Ze is veranderd van een liefdevolle vrouw in een zelfdestructieve vrouw.


Anoniem

7
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 3 - Mijn man vindt het leven niet meer leuk

Mijn man van 55 heeft de laatste tijd meerdere malen aangegeven dat hij het leven zoals het nu is niet meer leuk vindt. We hebben twee kinderen die al uit huis zijn, we werken allebei nog, en we gaan vaak op vakantie, doen leuke dingen, ik snap het niet.

 

Hij zegt dat hij een onderbuik gevoel is bij hem dat er meer is in het leven dan dit, hij vindt dat we nu wachten tot we doodgaan. Ik ben bang dat hij iets raars gaat doen, al weet ik niet wat. Wie herkent dit?


Marijke

3
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:

Beste Marijke,

Ik kan me voorstellen dat je het niet snapt. Het leest alsof jullie leuke dingen doen, reizen enzo. En toch heeft je man het over "meer in het leven dan dit".

 

Dat maakt mij wel heel nieuwsgierig weet je/weet hij wat voor 'meer' hij bedoeld? Meer vakantie? Meer leuke dingen? Of anders dan vakantie? Anders dan leuke dingen die jullie nu doen?

Misschien kun je daarover met hem in gesprek?

Warme groet,


Reactie:

Beste Marijke,

Ik herken dit helemaal. Mijn partner gaat ook steeds meer gekkere dingen doen. Hij wil dingen ontdekken die ik eigenlijk over de grens vind gaan. Ik heb nog geen goede ingang ontdekt om hier mee om te gaan. Mocht je nog tips hebben, lees ik het graag.

Al denk ik dat het bij ons ook wel een beetje komt doordat ik zelf te veel werk. Maar als ik dat toets dan zegt hij dat het dat niet is. Dus ik kom nog niet echt verder. Ik probeer maar vol te houden.

Een andere M


Reactie:

Wat zijn gekke dingen? Dingen die ineens anders gaan dan alle eerdere jaren? Waarom label je deze als gek? Omdat je zelf geen behoefte hebt aan anders.

 

Ik snap het goed als je jaren bij elkaar bent en de kinderen groot dat je genoeg hebt van het huisje, boompje, beestje gedoe. Ja, er is zoveel meer dan dat. Andere mensen, andere manier van leven, andere culturen, alles eens anders dan idd wachten en doorsukkelen.

 

Als de ene partner daar geen behoefte aan heeft, prima toch, laat elkaar dan lekker vrij, want daar komt namelijk echt vreemdgaan van als je maar vast blijft houden. Als de behoeften veranderen van elkaar, moet je elkaar ook respecteren. Het leven bestaat echt uit veel en veel meer dan familie verjaardagen en gezinsvakanties. Leef en laten leven.Jouw reactie:Verhaal 4 - Mijn man en ik hebben heftige ruzies om niks

Mijn man en ik zijn 40ers en we hebben een puber dochter van 13, sinds een aantal jaar hebben we steeds vakar heftige ruzies om niks. Onze dochter zit hier midden in en ze leijd daar erg onder. Mn man en ik.. en onze dochter praten er vaak over met eljaar na de ruzies maar voor we t weten barst de bom weer om de onvenulligste dingen.

 

Ik loop inmiddels op eieren en probeer veel weg te gaan om spanningen te voorkomen. En net als t weer lekker lijkt te gaan, kijk ik in zijn ogen weer geiriteerd als hij de auto gaat wassen, wat een aanleiding is om weer te ontploffen.

 

Ik geef mn man nergens te schuld van omdat ik zelf ook vast verander en niet alles meer pik maar als dit zo door gaat, gaat dit ten kostte van onze dochter en dat wil ik echt niet. Haar geluk mag door deze sfeer niet bepaald worden. Dan scheid ik nog liever. (al gou ik stik voor van mn man).

 

Ik ben dr kapot van en dat weet mn man ook.. omdat we veel praten.. hij vind t allemaal wel mee vallen en heeft niet veel last van die heftige ruzies en denk niet dat t zo n kwaad kan... en zo modderen we door... hoe lang gaat dit nog goed.. ik ben op. Wie herkent dit bij zich zelf en is dit tijdelijk?... zucht...


Jessica

2
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Je kan hem beter loslaten bij mij gaat het al 10 jaar zo ze willen gewoon een jongere vrouw ik ben 38 jaar getrouwd en al veel teveel gepikt van hem


Jouw reactie:Verhaal 5

ik ben 38 jaar getrouwd mijn man zit er al 10 jaar in ik moet hem nu loslaten het is een hel thuis hij is met andere vrouwen aan t chatten mijn lopen zwart maken hoe slecht ik ben het begon met een betaalde griet een van een porno blad heeft ons 30.000 euro gekost wou toen scheiden hij kwam op hangende pootjes terug en gouden dingen beloofd wat hij niet deed.
Hij heeft 1.5 jaar in Engeland gezeten weer gouden dingen beloofd en niet waar gemaakt.en nu is het al weer 8 jaar aan de gang via spelletje ruzie daar kan je ook chatten.
En nu wou hij scheiden of open relatie dus zet me voor het blok hij is impotent dus kan geen sex met andere vrouwen dus wil van 2 walletjes eten en een goedkope huisvrouw dus laat hem nu los ik ga er zelf onderdoor zo

Elly

Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 6

Het trieste is dat mijn man 10 jaar in een midlive crisis zit. Dat weet ik sinds verleden week. Nee het lag aan mij. Door en voor hem ben ik samen met onze kinderen gedwongen vertrokken. Hij wilde alleen wonen maar niet verhuizen. Bovendien was het niet veilig meer voor ons. De afgelopen jaren heb ik van alles geprobeerd. Een lat-relatie met vrijheid voor hem. Heb mij steeds aangepast. Hij bleef aantrekken en afstoten. Wilde zijn vrijheid niet opgeven maar ook geen echtscheiding. Opvoeding van de kinderen bemoeide hij zich niet mee. Ook op financieel gebied draagt hij niets bij. Doet alles voor iedereen. Heeft allerlei leuke dingen.Nu blijft hij al een jaar weg. Zonder enig contact. Begrafenis van zijn moeder, huwelijk van zijn zus, familie uitjes waren/zijn wij niet welkom. Kregen geen uitnodiging. Tja mijn energie is op. Mijn eenzaamheid teleurstelling, verdriet is groot. 30 Jaar huwelijk floep weg. Verwaarloosd, wij bestaan niet meer.......

Emma

Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Voeg zelf een verhaal toe


Wil je ook je hart luchten?


+ Mijn verhaal delen
© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login |