Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Melissa van der Meer | Lichaams- en ervaringsgerichte therapeut

Lichaams--en-ervaringsgerichte-therapeut-Oud-Beijerland
Touwslagerspad 2
3262 AM Oud-Beijerland
melissa@therapiepsycholoog.com
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRelatietherapie Oud-Beijerland - Hoeksche Waard

Wanneer je een traumatische gebeurtenis in je leven hebt meegemaakt kun je daar nog steeds last van hebben. Dit heeft vaak ook invloed op relaties die je met anderen hebt of aangaat. In het bijzonder binnen de relatie met je levenspartner.

Vaak komt een trauma tussen de partners in te staan en vecht ieder op zijn/ haar eigen manier tegen de gevolgen van dat trauma. Beide staan in de overlevingsstand om zich staande te houden binnen de relatie. Samen gaan we ervoor zorgen dat ook dit deel van het trauma wordt geheeld.


Relatietherapie

Ik ben Melissa van der Meer en heet jullie welkom in mijn praktijk voor lichaams- en ervaringsgerichte therapie.

Ik geef sessies aan partners waarvan één van de twee een traumatische gebeurtenis heeft meegemaakt. Veel mensen die een traumatische gebeurtenis hebben meegemaakt, ondervinden hier nog dagelijks de gevolgen van.

En deze gevolgen neem je ook mee binnen je relatie met je levenspartner en je eventuele gezin. Dat is niet iets wat je wilt, het gebeurd gewoon onbewust. Er ontstaan allerlei 'niet gewenste' dynamieken die door overlevingsmechanismen vaak door beide partners in stand worden gehouden.

Een relatie waar beide geen traumatische ervaringen hebben opgedaan, is vaak al ingewikkeld genoeg. Het is dan ook zeker geen schande dat jullie hier samen aan willen werken met professionele hulp. 


Hoe werkt het?

We plannen eerst samen een kennismakingsgesprek waarin we vrijblijvend kennis maken met elkaar. We gaan eerst samen uitpluizen wat jullie zouden willen veranderen, waar jullie tegenaan lopen en wat jullie verlangens zijn. Als we besluiten samen aan de slag te gaan dan stellen we ons doel/ onze doelen en plannen we een eerste sessie. 

We gaan bezig met bewustworden, herkennen en erkennen van de patronen en dynamieken tussen jullie. Vervolgens kunnen we die gaan doorbreken, door nieuwe ervaringen, inzichten en acties toe te voegen.

Omdat ik lichaams- en ervaringsgericht werk kijk ik ook naar jullie lichaamstaal en gaan we naast het voeren van gesprekken aan de slag met allerlei oefeningen. Jullie
 gaan in beweging, jullie gaan bewustworden, ervaren, voelen, leren en begrijpen. Hierdoor ontstaat er een blijvende positieve verandering. 

Als therapeut volg ik jullie tempo, zal ik jullie met een oordeel loze houding begeleiden en vind ik het belangrijk dat jullie de regie houden. Ik zorg voor een pretige en veilige sfeer waarin jullie je al snel op je gemak zullen voelen.

Het kan zijn dat er naast de relatietherapie ook een aantal sessies individueel aangeraden worden of dat het beter is om eerst een aantal individuele sessies te volgen waarna we over kunnen gaan naar sessies met beide partners.  


Seksueel trauma

Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met een seksueel trauma. Omdat dit een enomre impact heeft op een relatie, ben ik mij ook gaan bezighouden met 'relatietherapie & seksueel trauma'. Dit is voor partners waarvan één van de twee een seksueel traumatische ervaring heeft meegemaakt.

Beide partners hebben het verlangen om zich opnieuw of meer met elkaar te kunnen verbinden op intiem en seksueel vlak.

Tijdens de sessies gaan we bezig met het toevoegen van positieve aanrakingen, contact en verbinding met de duidelijkheid en veiligheid dat er geen seksuele handelingen zullen plaats vinden tijdens de sessies. Deze veiligheid zorgt ervoor dat het lichaam, van degene die een seksueel trauma heeft, positieve aanrakingen kan gaan opslaan in het lichaamsgeheugen waardoor de negatieve herinneringen aan aanraking naar de achtergrond gaan.

Ik leer je door de bevriezing of spanning heen te ademen, hoe je elkaar hierin kunt steunen, hoe jullie dichter tot elkaar kunnen komen waardoor jullie band zal versterken. Ook steun, erkenning en herkenning voor de partners van, is een belangrijk onderdeel van de sessies.

Je hebt een seksueel traumatisch ervaring meegemaakt:

Je vind het moeilijk om je open te stellen omdat je wellicht een beschermende muur om je heen hebt gebouwd. Toch heb je het verlangen om dichter tot elkaar te komen.

Het is alsof het seksueel misbruik of het seksueel geweld tussen jullie in staat en je hebt geen idee hoe je het weg kan halen. Je verlangt naar een arm om je heen van je partner en daar ook in te kunnen ontspannen. Je verlangt ernaar om te kunnen genieten van intimiteit met je partner zonder de lichamelijke triggers die jou weer terugbrengen naar negatieve gedachten en gevoelens.

Misschien verlang je zelfs stiekem naar seksueel contact met je partner zonder afgeleid te worden van nare gedachten en emoties. Zonder dat je lichaam verstijfd, je adem stokt, zonder in paniek te raken, zonder overspoeld te worden van nare emoties of schuldgevoelens…maar kan genieten. Genieten van een arm om je heen, een kus of een knuffel. Het is een gevecht tussen jouw verlangens en de seksueel traumatische ervaring. Dat is veelal vermoeiend en kan een gevoel van eenzaamheid geven.


Je bent partner van iemand met een seksueel traumatische ervaring:   

Je vind het moeilijk dat er een afstand is met je partner en je weet niet hoe jullie deze kunnen overbruggen.

Je zoekt toenadering in intimiteit, maar ziet dat het jouw partner niet lukt. Je partner lijkt contact met jou te vermijden en jij bent steeds maar aan het zorgen dat je niet iets doet wat jouw partner triggert. Je wilt je partner graag steunen en helpen, maar je weet niet goed hoe.

Het doet je verdriet dat je jouw liefde niet voldoende kan delen met jouw partner omdat het seksueel trauma tussen jullie in staat.

Soms staat je partner je toe om dichterbij te komen, maar je voelt en/ of ziet dat je partner gespannen is, zich terugtrekt…je wilt je partner geen pijn of verdriet doen...dus wat nu!? Wellicht neem je bewust of onbewust steeds meer afstand om je partner de ruimte te geven en maar niet te triggeren. Het geeft je misschien een gevoel van machteloosheid, misschien voel je boosheid naar de dader(s) en wellicht voel jij je eenzaam.


Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Melissa

Online therapie

Via Skype, Zoom of Teams kan ik de relatietherapie ondersteunen. Echter geef ik de online sessies niet zonder ook af en toe een fysieke sessie. De online sessies zijn bedoeld ter ondersteuning en vinden plaats naast de fysieke sessies. Bijvoorbeeld 1 fysieke sessie en dan 2-3 online sessies en vervolgens weer een fysieke sessie afhankelijk van hoe het gaat.


Mededeling inzake corona-pandemie

Tijdens mijn fysieke sessies worden de maatregelen van het RIVM in acht genomen.
De ruimte waar ik in werk is erg groot (70 M2) en heeft meerdere ramen die open kunnen. In de ruimte staan ook 2 luchtreinigers met HEPA filters. 


 • we houden minimaal 1,5 meter afstand van elkaar
 • voor de sessie wassen we beiden eerst onze handen
 • materialen die evtentueel gebruikt worden, worden gereinigt
 • de ruimte word voor en na iedere klant gelucht en gereinigt
 • er staat handalcohol gel in de ruimte
 • als je Corona gerelateerde klachten hebt dan mag je de afspraak kosteloos afzeggen (ook binnen 24 uur voor aanvang) of we zetten het om in een online sessie
 • als ik Corona gerelateerde klachten heb, dan breng ik je op de hoogte en zeg ik onze afspraak af of we besluiten samen dat we het omzetten naar een online sessie

Mochten bovengenoemde maatregelen toch niet veilig genoeg voor je voelen dan kunnen we ook online sessies plannen.

Opleidingen & registraties

Lichaams- en ervaringsgerichte therapie / dans- en bewegingstherapie bij AgapeBelgium
Ervaringsdeskundige trauma bij Howie the Harp

Verpleegkunde psychiatrisch en medisch
BIG register: 99057089730


Registraties

Specialisaties

 • begeleiden van mensen met trauma en met name seksueel trauma.
 • relatietherapie aan koppels waarvan een van de twee een traumatische ervaring heeft gehad. 
 • emotieregulatie
 • begeleiden van mensen met het Klinefelter syndroom in samenwerking met NVK (Nederlandse Klinefelter Vereniging)

De meest behandelde relatieproblemen in mijn praktijk:

 • (seksueel) trauma/ onverwerkte ingrijpende levensgebeurtenissen
 • stress en spanningsklachten/ burnout klachten
 • sombere of depressieve klachten
 • lichamelijke klachten waarvoor geen medische oorzaak gevonden is
 • angst en paniekklachten
 • persoonlijke ontwikkeling / doorbreken van patronen
 • Klinefelter Syndroom

Tarieven

Tarieven individuele sessies 

 

 • Kennismaking: € 45*
 • Sessie à 60 minuten: € 75*
 • Kennismaking + 5 sessies: € 370*
 • 5 sessies: € 355*
 • 10 sessies: €675*

 

Tarieven sessies voor koppels             

 

 • Kennismaking: € 55*
 • Sessie à 60 minuten: € 90*
 • Kennismaking + 5 sessies € 470*
 • 5 sessies: € 425*
 • 10 sessies: € 810*

 


Vergoedingen

Diensten door Happy in je Lijf worden niet vergoed door zorgverzekeraars. Wel zijn er andere mogelijkheden om financiële ondersteuning te krijgen. 

Mensen met een eigen onderneming:
Coaching kan opgegeven worden als kosten/uitgaven bij de omzetbelasting en inkomstenbelasting. Wanneer je mentaal en emotioneel gezond bent komt dit ten goede van de prestaties in je onderneming.

Werkgever die een aantal coaching sessies vergoed:
Bijvoorbeeld bij een dreigende burn-out of re-integratie van een burn-out betaald op individueel niveau. Burn-out klachten zijn lichaam gerelateerd, waardoor lichaamsgericht werken effectief is gebleken.

 

Persoonlijk budget:
Het persoonlijk budget is van de medewerker en bedoeld om de medewerker te stimuleren in zijn ontwikkeling, met als doel een duurzame inzetbaarheid. Eigen verantwoordelijkheid en vrijheid van keuze van de medewerker staan hierbij voorop.

Openingstijden

Maandag op afspraak
Dinsdag op afspraak
Woensdag op afspraak
Donderdag op afspraak
Vrijdag op afspraak
Zaterdag op afspraak
Zondag Gesloten

Praktijkfoto's

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


Tips van Melissa van der Meer:


© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |