Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Mira Relatietherapie | EFT Relatietherapeut - Relatiecoach

EFT-Relatietherapeut---Relatiecoach-Nijmegen
Daalseweg 171
6521GH Nijmegen
mira@relatietherapeuten.net
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRelatietherapie Nijmegen

Welkom, voor EFT relatietherapie en -coaching. Investeer in vertouwen, begrip en verbinding.

 

 

Relatieproblemen en verlangens

Wanneer je er samen niet meer uitkomt kan een relatietherapeut of een relatiecoach helpen. Ik luister met een open hart, neem waar, breng inzicht en reik praktische tools aan. Door een diepere laag zichtbaar te maken kunnen (onbewuste) processen aan het licht komen. Door ze samen te onderzoeken, kun je je vrij maken van de destructieve invloeden ervan.


Nergens worden we meer met onszelf geconfronteerd dan in relaties. En ons leven zit vol met relaties – met een partner, vrienden, familie, collega’s… en niet te vergeten met onszelf.

 

Hoe gaan we hiermee om? We verlangen allemaal naar verbondenheid en liefde. Maar dit gaat niet altijd vanzelf. Misschien begrijp je elkaar verkeerd, zijn er grote veranderingen, is het vertrouwen geschaad, is er weinig intimiteit, is er sprake van vreemdgaan, zie je elkaar alleen nog als ouder/vriend, is er veel ruzie,  of denk je ‘is dit alles?’


In relaties worden de gevoelige knoppen ingedrukt die oude patronen en kwetsbaarheden activeren. Als er pijnlijke ervaringen optreden, ontglipt ons soms de kracht die de relatie ons kan geven. In de Relatiepraktijk van Mira leren jullie weer de regie over de relatie te nemen.

 

Wat bied ik?

Ik bied EFT relatietherapie en relatiecoaching in Nijmegen. Relatietherapie richt zich op partners die vastlopen in de liefdesrelatie en weer helderheid of verbinding zoeken. Relatiecoaching wordt ingezet bij de wens voor een relatie-APK, bij partners die uit elkaar gaan, bij relatieproblemen op het werk, met familie, vrienden en bij individuele begeleiding.


Met kennis van het vak leg ik verbanden en stimuleer het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Daarnaast zorgen mijn speelsheid en humor voor lichtheid en het bespreekbaar maken van onderwerpen in een open en veilige ruimte.

Ik stel die vragen zodat we komen tot de kern. Zonder oordeel, het mag er zijn. Hierin stem ik af op wat er beleefd wordt en maak ik gebruik van verschillende methodes en interventies. Benieuwd? Welkom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 

Relatietherapie

Relatietherapie biedt ervaringen om te leren en te helen. Daarvoor onderzoeken we vragen vanuit systemisch perspectief, waarin er niet alleen naar de persoon zelf gekeken wordt, maar ook naar de context. Hiervoor worden (onbewuste) verwachtingen en verlangens onderzocht met als doel meer inzicht te krijgen in wat er speelt. Wat zijn bijvoorbeeld patronen die vraagstukken in stand houden?


Daarbij zet ik bij de relatietherapie EFT in om de verbinding te herstellen en vertrouwen te creëren. Vandaar dat we tijdens de sessies die interactiepatronen onder de loep nemen die ieders beweegredenen zichtbaar maken. EFT is een bewezen effectieve vorm van relatietherapie.

De relatietherapeut maakt het verschil door samen de onderliggende patronen in de relatie te duiden. Daarnaast worden er handvatten aangeboden om de vicieuze circel van patronen te doorbreken. Zo leer je samen de verbinding weer te herstellen als deze (tijdelijk) verbroken is.

Daarvoor leer je naar je gevoelens te luisteren en hun boodschappen begrijpen. Je oefent tijdens de sessies om naar elkaar uit te spreken wat je voelt en nodig hebt, want pas dan kan de ander iets voor jou betekenen.

Ontdek de kracht van kwetsbaarheid: geef grenzen aan en uit verlangens. Wederzijdse erkenning van elkaars verlangens geeft rust. Zo ontstaat er ruimte voor een nieuwe manier van met elkaar omgaan. Kortom, het fundament van de relatie wordt verstevigd.


Wat biedt het je?

 • Vertrouwen 
 • Empathische en open communicatie
 • Inzicht in jezelf en elkaar
 • Verandering: patronen herkennen en sneller constructief doorbreken
 • Verbinding: emotionele betrokkenheid
 • Contact en verdieping
 • Intimiteit

Benieuwd? Maak een afspraak of plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek.


Relatiecoaching

Samen gaan we op zoek naar helderheid. Door te gaan praten, luisteren, zien en voelen, zoeken we naar écht contact, met emotionele betrokkenheid. Met relatiecoaching krijgen jullie meer inzicht in de relatie, om constructief met elkaar te kunnen communiceren in openheid en met wederzijds respect.


We werken met oefeningen die voelbaar en bespreekbaar maken waar het om gaat. Daarnaast ontrafelen we samen interactiepatronen en zien zo wat van wie is. Zo leer je met inzichtgevende gesprekken en concrete opdrachten om hier ter plekke en in de toekomst optimaal mee om te gaan.

Hierin staat het aanspreken van jullie eigen kracht centraal. Op die manier ontstaat er ruimte voor bijvoorbeeld:

 • Inzicht
 • Begrip
 • Erkenning
 • Nieuwe communicatievormen
 • Eigenaarschap
 • Vertrouwen


Relatiecoaching voor wie?

Relatie-APK

Hoe mooi zou het zijn als jullie regelmatig een relatie-APK zouden doen? Preventief werken door met een frisse blik naar de relatie te kijken is een mooie verdieping. Daarbij leren jullie veel over jezelf en elkaar.

We ontrafelen relatiepatronen zodat er met dit inzicht eerder verandering aangebracht kan worden. Vóórdat patronen vast roesten.  Om zo vanuit autonomie te blijven verbinden. Laat de liefde je niet zomaar ontglippen.


Uit elkaar

Hoe ga je om met veranderingen als jullie besluiten als geliefden uit elkaar te gaan, zeker als er kinderen in het spel zijn? Coaching biedt helderheid en een plek waar ruimte en aandacht is voor dit veranderingsproces.


Individueel

Zit je met relatievraagstukken in je maag en wil je op jouw proces gecoached worden? Neem dan de regie in je leven. Met aandacht, inzicht en praktische tools krijg je helderheid in jouw situatie. Wat zijn je diepe verlangens? Door de verbinding met jezelf te versterken kan er ruimte komen voor acceptatie, rust en mogelijkheden.

Thema’s die kunnen spelen zijn bijvoorbeeld grote veranderingen, twijfel aan jezelf of aan de relatie, het missen van een levenspartner of er juist niet van loskomen, familie en werkvraagstukken en het verliezen van een dierbare.


Andere relatievormen

Wanneer je er samen niet meer uit komt in bijvoorbeeld een vriendschaps-, werk of familierelatie, is het fijn om op een neutrale plek te onderzoeken wat er gebeurt. Relatiecoaching is daarvoor een uitkomst!

Hoe staan jullie hierin? Wat zijn de verlangens? En hoe lopen de interactie patronen?

Hiervoor gaan we samen we op zoek naar inzichten. Daarbij leer je constructief te communiceren waarin er in wederzijds respect verlangens en grensen geuit worden. Zo ontstaat er weer rust, erkenning en vertrouwen in de relatie.

 

Online therapie

Ik werk nu ook met videobellen voor digitale afspraken via Jitsi. Ook voor relatietherapie werkt dit goed. Hoe werkt dit? We plannen een afspraak, waarna je een email ontvangt met informatie en een link en wachtwoord van onze ‘online’ sessie. Net voor de afspraak open je de link die toegang geeft tot de sessie.

Je kan ook nog naar de praktijk komen wanneer de richtlijnen gevolgd worden.Mededeling inzake corona-pandemie

Ter bescherming van jouw en onze gezondheid, neem ook ik extra maatregelen in de Relatiepraktijk.

 • Als je last hebt van verkoudheid, hoesten, keelpijn, kortademigheid of koorts, verzet dan kosteloos de afspraak totdat je 24 uur klachtenvrij bent.
 • Mocht een huisgenoot klachten hebben, verzet dan ook de afspraak totdat iedereen van het huishouden 24 uur klachtenvrij is.
 • Indien iemand uit je huishouden positief getest is op het nieuwe corona virus (COVID-19), dan kom je tot 14 dagen niet naar de Relatiepraktijk.
 • Mocht ik zelf of mijn partner last hebben van verkoudheid, hoesten, keelpijn, kortademigheid of koorts, dan zal ik de afspraak verzetten.
 • Er komen max 3 mensen samen in de praktijk.
 • Je komt vlak voor de afspraak binnen (max. 5 min. eerder).
 • Ter begroeting worden er geen handen geschud.
 • Ieder houdt zich aan de 1,5 meter afstand tussen elkaar, behalve als je uit hetzelfde huishouden komt.
 • Bij aankomst en vertrek is er de mogelijkheid handen te wassen.
 • Mocht je tijdens de sessie hoesten of niezen, doe dit dan in je elleboog.
 • Het toilet wordt bij voorkeur niet gebruikt. Indien noodzakelijk is het toilet open. 

 • Tussen de sessies door worden de contactpunten gereinigd. Denk aan deurknoppen, armleuningen, tafeloppervlakte, deurbel en toilet.

Opleidingen & registraties

Over Mira

Met mensen aan relaties werken is voor mij een van de mooiste dingen. Ik geniet van het oprechte contact. Het raakt een essentie in het leven: verbinding en zingeving.

De dynamiek die ontstaat bij mensen die zo dicht bij elkaar staan is fascinerend. Hierin zijn er altijd volop mogelijkheden om persoonlijk te ontwikkelen en te groeien. Ik vind het prachtig om dit proces te begeleiden.

Ik ben empathisch, analytisch en eerlijk. Mijn kracht ligt in het samenbrengen van de kwaliteiten hoofd en hart: ik creëer onder andere overzicht en gebruik mijn invoelend vermogen.


Achtergrond

 

Ik ben gespecialiseerd en erkent in EFT relatietherapie en heb hiervoor de EFT relatietherapie opleiding en Houd Me Vast Training gevolg. Daarvoor heb ik de SNRO geaccrediteerde post-HBO studie Relatiecoach bij  Sonnevelt opleidingen afgerond. Ook bied ik systeemopstellingen aan en heb mijn scholing gevolgd bij de opleiding Systemic Healing. Verder integreer ik kennis uit gevolgde trainingen zoals de emotie-trainingen. Ik vind het leuk en belangrijk om mijzelf te blijven ontwikkelen met bijscholing, intervisie en supervisie.


Daarnaast ben ik sinds 2015 mede oprichter van het danscollectief WijZijn.Dance waarin ik dans, doceer en performances geef. Bij Strooom heb ik de opleiding tot docent dansexpressie gevold. Ook geef ik les op de Psychomotorische Kindertherapie Opleiding in Utrecht.

Op dit moment volg ik in deeltijd de opleiding Orthopedagogiek aan de Radboud Universiteit om in de toekomt naast de relatie ook met het gezin te werken. Ik heb een universitaire achtergrond in milieu economie en beleid. Hierdoor ben ik gestimuleerd analytisch te kijken en grote verbanden te zien.

Ik ben geregistreerd lid niveau 4 van CAT- Collectief Alternatieve Therapeuten.

CAT-therapeut nummer: CL3246-29-01-20
Ik ben lid van stichting EFT.Registraties

Specialisaties

Methode

Mijn werkwijze in relatietherapie en relatiecoaching is persoons- en ervaringsgericht en gebaseerd op een paar peilers. Ik werk met inzichten uit Emotionally Focused Therapy (EFT), bewezen effectieve relatietherapie ontwikkeld door Sue Johnson. Hechtingstheorie ligt hier aan de basis.

Daarbij maak ik gebruik van systemisch opstellingenwerk. Hierin wordt er zowel de persoon als naar de (relationele) context gekeken. Familie- en organisatieopstellingen zijn hierin bekend.

Mijn aanpak karakteriseert zich door gebruik te maken van opstellingsattributen die symbool staan voor onszelf en de context. Door het vraagstuk (het beeld) met opstellingsattributen letterlijk buiten onszelf te plaatsen, kunnen we er met afstand naar kijken. Daardoor kunnen we ervaren, bewegen, zien en voelen wat er (on)bewust afspeelt.

Opstellingen laten het innerlijk beeld zien dat iemand van zichzelf en andere heeft. Wat we kunnen veranderen is deze innerlijke relatie met onszelf en met personen van wie wij een innerlijk beeld hebben en die op die manier in onszelf worden gerepresenteerd.

Wanneer wij onze innerlijke beelden kunnen erkennen, verliezen zij hun betekenis en kunnen wij innerlijk tot rust komen.

Daarnaast werk ik met principes van geweldloze communicatie ontwikkeld door Rosenberg. Ook zet ik lichaamsgerichte interventies in zoals adem oefeningen en visualisaties. Verder heb ik veel concrete coach oefeningen tot mijn beschikking voor alle vormen van relaties en persoonlijke ontwikkeling. Dit geeft ons de mogelijkheid om naast er over te praten, ook ervaringsgericht te leren.

 


Praktisch

Het traject begint met een intakegesprek, waarin ook gekeken wordt of er een wederzijdse klik is. Meestal bestaat een traject uit 6 à 10 sessies, eventueel met een extra individuele verdiepingssessie. Een duo-sessie duurt 1,5 uur. Individuele sessie duurt 1 uur.  Ik werk in mijn lichte en ruimtelijke praktijkruimte in Nijmegen-Oost, vlakbij het centrum en CS.

De meest behandelde relatieproblemen in mijn praktijk:

Partnerrelatie, familie en werkvraagstukken

Relatieproblemen waarbij er een verlangen is naar:

 • verbinding: misschien leef je langs elkaar heen, zie je elkaar alleen nog als ouder/vriend, of je denkt ‘is dit alles?’ Hoe kunnen jullie vicieuze circels van patronen doorbreken en weer werkelijk contact krijgen?

 • intimiteit en seksualiteit: er is weinig emotionele betrokkenheid en fysiek contact. Hoe kunnen we intiem zijn in het samen en niet onszelf verliezen?

 • begrip: behoefte aan wederzijnds respect en open communicatie wanneer er ruzie is of ingehouden frustratie.

 • vertrouwen: behoefte aan eerlijkheid. Misschien is er sprake van (emotioneel) vreemdgaan.

 • rust: er zijn grote veranderingen die druk zetten op de relatie, hoe kun je elkaar ondersteunen en trouw blijven aan jezelf?

 • helderheid: twijfel in de relatie. Wat nu? Hoe gaan jullie hiermee om? Zeker als er kinderen in het spel zijn.

 • autonomie: eigenheid en groei binnen de relatie. Hoe verbind je vanuit autonomie?

 • verdieping: relatie-APK. Preventief werken door met een frisse blik naar de relatie te kijken. Daarbij leren jullie veel over jezelf en elkaar zodat er met dit inzicht eerder verandering aangebracht kan worden. Vóórdat patronen vast roesten.

Tarieven

 • Gratis kennismakingsgesprek van 30 min.
 • Relatietherapie: €90,- per uur.
 • Relatiecoaching: €90,- per uur.
 • Individuele coaching: €75,- per uur.


Duur van een duo sessies is 1,5 uur.
Duur van een individuele sessie is 1 uur.
Factuur vrijgesteld van B.T.W (OB) o.g.v. artikel 25 Wet OB

Openingstijden

Maandag 09.00-17.30
Dinsdag 09.00-17.30
Woensdag 09:00-17:30
Donderdag 11.00-17.30
Vrijdag 10.00-17.30
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

Praktijkfoto's

Ligging


Reviews Relatietherapie Nijmegen

Hieronder staan een aantal reviews over Relatietherapie Nijmegen - Mira Relatietherapie

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 2 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


We hebben ontzettend veel geleerd

We hebben ontzettend veel geleerd bij Mira, over onze relatie en over onszelf. We hebben beter leren communiceren, waarvoor Mira heel goede tools had. Ik heb heel veel vrienden over Mira verteld, want overal is 'wel eens wat', en door onze ervaring weet ik dat je hier samen uit kunt komen.

| 4 apr 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


We zijn elkaar weer gaan waarderen

Mira straalt de rust uit die we nodig hadden in een hectische tijd. Ze heeft het vermogen om te luisteren zonder oordeel.

 

Haar vaak verdiepende vragen hebben ons anders naar elkaar doen kijken. Een stuk inzicht, ruimte voor elkaar en ook zeker een stukje hoop voor onze relatie.

 

Mira heeft ons geleerd anders te kijken naar elkaar, we zijn elkaar weer gaan waarderen....


| Nijmegen | 6 mrt 2019
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |