Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie
Relatietherapeut op basis van de polyvagaal theorie (regulering autonome zenuwstelsel) - Driebergen - Thekla
Relatietherapie Driebergen
De Horst 7 Landgoed de Horst, gebouw Vossesteijn
3971 KS Driebergen
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtThekla | Relatietherapeut op basis van de polyvagaal theorie (regulering autonome zenuwstelsel)

Relatietherapie Driebergen

Als het niet lekker gaat in een relatie, kom je er dikwijls samen niet goed uit. Je kunt immers jezelf niet met je haren uit de modder trekken.

Er kunnen allerlei oorzaken zijn waarom het niet lekker loopt (bv. veel ruzie, onenigheid over opvoeding kinderen, uit elkaar gegroeid zijn, vreemdgaan, etc.). Het lukt beide partners niet om met open hart te communiceren. Iemand erbij halen, die jullie helpt om jullie patronen en mechanismes te doorzien en begrijpen, kan dan heel hel(p)end zijn. 


Tijdens de sessies (individueel en/of samen), zullen jullie leren om je emoties beter te begrijpen en leer ik jullie een reeks praktische tools en technieken aan, die helpen om meer bewust te worden over wanneer en hoe je in negatieve emoties verstrikt raakt, en ook hoe dit bij je partner werkt. 

Je leert samen een nieuwe taal te spreken, waardoor je je makkelijker met elkaar kunt verbinden, ook in moeilijke momenten. Je krijgt meer compassie voor je eigen gevoelens en die van je partner, zodat je elkaar ook kunt helpen in dit proces. Het effect van dit ‘werk’ op jullie kinderen is niet te onderschatten.

 

Aanpak

Ik werk op basis van de polyvagaal theorie. Onze (veelal vervormde) waarneming van onze partner en daar waar we last van hebben blijkt voor een deel te gaan over ons eigen zenuwstelsel en de ervaringen uit het verleden die hierin opgeslagen liggen. Als beiden partners hierop leren reflecteren blijkt onder de bron van conflicten of het gebrek van contact vaak de bron van liefde nog aanwezig.

Je hebt de mogelijkheid om het therapietraject volledig gezamenlijk te doen. Maar een combinatie van gezamenlijke en individuele gesprekken is ook mogelijk. Jullie kunnen kiezen wat het meest bij jullie en jullie situatie aansluit.


Voor wie?

 • ‘Jonge’ stellen die (nog) geen kinderen grootbrengen en zichzelf beter willen kennen alvorens deze grote verantwoordelijkheid op zich te nemen
 • Stellen die best gelukkig zijn, maar voelen dat het beter kan, die hun relatie willen verdiepen
 • Stellen met jonge kinderen die elkaar uit het oog dreigen te verliezen
 • Stellen die zorg voor hun relatie belangrijk vinden en met een zekere regelmaat vinger aan de pols willen houden

Resultaat

 • Begrip voor de werking van je eigen zenuwstelsel en dat van je partner
 • Inzicht in de patronen en projecties in je relatie
 • Ontdekken waar datgene waar je last van hebt, echt over gaat
 • Weten hoe je (samen) de verbinding kan herstellen of verdiepen: concrete tools en taal
 • Ruimte voor emotionele en fysieke intimiteit

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Thekla

Online therapie

Ik bied online therapie aan voor iedereen die hulp nodig heeft, maar niet naar mijn praktijk kan of wil komen voor face-to-face gesprekken. Mijn ervaring is dat het heel goed werkt en effectief is. En dat we ons heel nabij kunnen voelen ook al hebben we contact via een scherm. We gebruiken het programma waar jullie de voorkeur aan geven. Dat kan Skype zijn, of zoom of facetime of een ander platform waar jullie je goed bij voelen.

Opleidingen & registraties

2020 - nu Gecerticeerd PRI therapeut en Polyvagal informed therapist. Opleiding door Deb Dana LCSW, een warmhartige Amerikaanse therapeut die het werk van Dr Stephen Porges heeft vertaald naar de klinisch praktijk. De keuze om naast PRI meer met de ingang van het lichaam en het zenuwstelsel te werken via de polyvagal methode, maakt dat ik niet meer vebonden ben aan het PRI instituut en grondlegster Ingeborg Bosch. Ik combineer het beste van beide methoden in mijn eigen aanpak.

2010-2020 Gecerticeerd PRI therapeut en PRI coach, verbonden aan het PRI Instituut van Ingeborg Bosch. Ik ben door haar gecerticeerd en heb de volledige opleiding gevolgd. 

voor 2010 werkzaam als (zelfstandig) loopbaancoach binnen diverse grote bedrijven. Bedrijfskundig opgeleid aan de Hoge Hotelschool Maastricht.

Lid NVPA, SCAG en RBCZ


Registraties

Specialisaties

Relatietherapietraject: Combinatie van individueel en gezamenlijk

Dit is het meest diepgaande traject en is behulpzaam als er hardnekkige, terugkerende patronen zijn. Deze vorm van relatietherapie bestaat uit een combinatie van individuele en gezamenlijke gesprekken.

We starten met een individuele intake met jullie beiden, vervolgens hebben we een gesprek met z’n drieën. Na dit driegesprek gaan jullie beiden verder met een individueel traject gericht op jullie relatie waarbij er geregeld driegesprekken plaats vinden. We bepalen in overleg hoeveel gesprekken nodig zijn. Relatietherapietraject: Gezamenlijk

Dit traject bestaat uit een intakegesprek met jullie samen van twee uur en vervolgens vier gezamenlijke sessies van twee uur. Uiteraard is verlengen van het traject mogelijk als dat wenselijk is. Dit traject is minder therapeutisch van aard en vooral gericht op werkbare tools in het nu. 

De meest behandelde relatieproblemen in mijn praktijk:

 • Vreemdgaan binnen de relatie 

 • Uit elkaar gegroeid zijn, de "Family BV"

 • Jonge stellen die preventief aan de slag willen met hun relatie

 • Begeleiding als één van de partners niet open staat voor relatietherapie.

 • Bindingsangst en verlatingsangst

Tarieven

Gezamenlijke relatietherapie sessies worden door zorgverzekeraars niet vergoed.

Tarief: 140 euro per uur

Openingstijden

Maandag 9 -17
Dinsdag 9 -17
Woensdag 9-17
Donderdag 9-17
Vrijdag 9-17
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging

Mijn praktijk ligt in Driebergen.
Ik ontvang mensen uit de regio Driebergen, Zeist, Wijk bij Duurstede, Houten, De Bilt.
Reviews Relatietherapie Driebergen

Hieronder staan reviews over Relatietherapie Driebergen - Thekla

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 3 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een open en toegankelijk persoon

Ik vind je een open en toegankelijk persoon. Gezellig ook, waardoor er tijdens de afspraken ook gelachen kon worden. Voelde me eigenlijk meteen op mijn gemak.
We zijn nader tot elkaar gekomen door te bespreken wanneer we in de ladder omlaag (dreigen te) gaan, en waardoor.
Ik denk dat ik rustiger ben geworden, dingen meer neem zoals ze zijn. Het “remmen” helpt ook zeker in bepaalde situaties en ik denk dat ik iets opener ben geworden.

| Maarn | 30 mrt 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Thekla bracht helderheid

Tijdens onze crisis was Thekla erg snel beschikbaar. Ze bracht helderheid over wat we beiden probeerden te zeggen en creëerde een zorgvuldige uitwisseling waarbij wij beiden voldoende werden beschermd.

Daardoor kon een eerlijk gesprek plaats vinden en zijn we betrekkelijk snel door de meest stressvolle crisisfase heen geloodst. We hebben ervoor kunnen kiezen om elkaar los te laten als liefdespartner maar ook om het gezin een harmonieuze bedding te blijven bieden.

| Doorn | 13 jul 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik kan je echt niet genoeg bedanken!

Ik voel me veel steviger in mijn werk, veel zelfverzekerder en dit leidt tot hele mooie gesprekken waarbij ik veel beter durf te luisteren naar mijn eigen gevoel en durf stil te staan bij de emoties van mijn cliënten.

Ook merk ik dat ik bijna niet meer uitval naar mijn kinderen en partner toe. Ik kon in valse macht schieten naar mijn vriend en ook wel naar de kinderen.

Nu mijn partner ook grote stappen heeft gezet in zijn PRI traject is er zoveel meer rust in huis en we zien het overduidelijk terug bij onze kinderen, die rustiger, meer ontspannen zijn.

Ik voel me eigenlijk al maanden zoveel rustiger en fijner en ik weet wat ik kan doen op de momenten dat dat even niet zo is.

Thekla, ik kan je echt niet genoeg bedanken!! Wat een verschil heeft dit gemaakt.
Heel veel liefs, Maryse

| Driebergen | 22 dec 2020
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht