Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Anne-Maeike Jorritsma | Relatietherapeut

Relatietherapeut-Zwolle
Boddemate 9
8014JJ Zwolle
therapeute-zwolle@datzitzo.com
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRelatietherapie Zwolle

Zomer 2021: de praktijk is momenteel gesloten. Ik start vanaf 23 augustus 2021

U zoekt een relatietherapeut; ik ben er een. U gaat wellicht op zoek wanneer u merkt dat u samen, als (echt)paar niet uit situaties kunt komen waar u zich (samen) niet langer prettig bij voelt. U groeit uit elkaar, u durft elkaar niet meer te zeggen wat u wilt, u heeft ingrijpende ervaringen die u verschillend beleeft of u merkt dat uw families heel verschillende opvattingen huldigen waar u klem tussen raakt.


In alle fasen van het leven kan zich dit voordoen, als jong stel die met elkaar willen leren omgaan, in keuzes rond arbeid en kinderen opvoeden, in verschillen in opvoedstijlen, wanneer u ouder bent en uw huwelijk is in een sleur geraakt, u groeit uit elkaar of u blijkt dan nog heel verschillende verwachtingen te hebben. Op deze site staan vele soorten relatieproblemen genoemd, vele van deze zijn al eens in mijn praktijk langsgekomen in de dertig jaar dat ik dit werk doe.

 

U praat dan misschien eerst met familie en vrienden. Wanneer dit onvoldoende soelaas biedt is ondersteuning en begeleiding door een geschoold iemand een mogelijkheid.

 

Inzicht en overzicht

Ik werk aan inzicht en overzicht zodat u zelf de touwtjes weer in handen krijgt. Naar een relatie waar een gelijkwaardige plaats voor beiden. Onderaan 'het streepje'  moet uiteindelijk toch iets positiefs staan in uw samen-zijn.

 

Wanneer u meent niet samen verder te kunnen is het mogelijk uw na-huwelijk te bespreken, of u dit nu samen komt doen of alleen. 

 

Wanneer er kinderen zijn en u maakt zich zorgen over hen (vanwege uw spanningen en/of gezien hun reacties) dan besteden we hier ook aandacht aan.

 

Neemt u gerust contact op voor een kennismakingsgesprek waarna we besluiten of we doorgaan en hoe. Ik leg u uit hoe ik de situatie zie en wat daarmee met mijn deskundigheid mogelijk is.

 

Relatietherapie

Een avondafspraak behoort tot de mogelijkheden. De praktijk is gelegen in een buitenwijk van Zwolle, het is goed te bereiken met goede parkeerruimte. Een gesprek duurt een uur, gewoonlijk in een ritme van veertien dagen.

De duur van de contacten wordt in overleg afgesproken, van een paar tot soms langduriger afspraken. U beslist het moment waarop u meent samen verder te kunnen waarna het contact afgerond wordt. 

 

Naast mijn opleidingen heb ik het meest van mijn clienten zelf geleerd, dit is mogelijk door het vertrouwen dat in me gesteld wordt.  Door bijvoorbeeld samen uit te zoeken hoe de wens tot gelijkwaardigheid en contact weer gerealiseerd kan worden, hoe mensen elkaar beter gaan begrijpen en waar de ruimte voor ieder afzonderlijk mogelijk wordt zonder elkaar te claimen, door meer vertrouwen te bereiken in elkaar. Therapie doe je samen!

 

Over mij

Ik heb diverse opleidingen gedaan, zoals relatie- en gezinstherapie (NVRG), contextuele (leer)therapie (Mastergraad), supervisie, ik ben als maatschappelijk werker begonnen in de jeugdhulpverlening.

 

Naast mijn professionele opleidingen heb ik veel geleerd van mijn clienten. Hoe ze omgaan met hun relaties en hoe ze zichzelf daarin een plek geven. Hoe ze daarin hun intieme gedachten en gevoelens delen en hun routes zoeken naar herstel.

 

Het vertrouwen dat zij in mijn stelden vertaalt zich terug in mijn opgebouwde ervaring en deskundigheid. 

 

Naast mijn praktijk ben ik ook supervisor, leertherapeut en HBO-docent. Ik verzorg relatietherapie, contextuele therapie, gezins- en familiegesprekken. Ik geef supervisie aan collega hulpverleners en therapeuten; studenten in de contextuele therapie kunnen komen voor leertherapie.

 

 

Individuele problemen

Wanneer u alleen wilt komen maar over uw relatie en uzelf daarbij wilt praten, ook dan bent u welkom. Het gaat dan om het maken van keuzes, om het zoeken naar een manier om uw relaties te herstellen, om zaken goed te maken met elkaar. 

 

Ook kunt u komen om verwerking van nare relationele situaties te zoeken, het verlies van een kind bijvoorbeeld, of een teleurstelling in de liefde en seksualiteit, of u bent te zeer gericht op de ander en raakt uzelf daarbij kwijt.

 

Mededeling inzake corona-pandemie

in tijden van corona bied ik online hulpverlening aan. Zodra de situatie verbeterd gaat de praktijk weer open en ik kan ik je koffie aanbieden tijdens het gesprek.
Ik werk met een beeldprogramma afhankelijk van je medium en ik kan twee personen tegelijk spreken, exclusief mezelf.

Opleidingen & registraties

Ik ben Master contextuele benadering. Dit gaat met name in individuele-, relatie- en familieproblemen. Onderling vertrouwen en de wil om zorg voor elkaar te dragen en te willen ontvangen zijn belangrijke ankers. 
Daarnaast ben ik systemisch therapeut. Hier gaat het vooral om de verhoudingen en de posities die ieder inneemt binnen een relatie of gezin.
De contextuele benadering en systemisch werken gaan goed samen.
Hiernbij ben ik supervisor en docent bij een Master- en sociale opleiding.

Om mijn deskundigheid te onderhouden ben ik lid van een intervisiegroep van systeemtherapeuten en volg ik individuele supervisie.

Vereniging Contextueel werkers
Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie
Landelijke Vereniging voor Supervisoren en andere Begeleidingsvormen

Ligging

Reviews Relatietherapie Zwolle

Hieronder staan een aantal reviews over Relatietherapie Zwolle - Anne-Maeike Jorritsma

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 5 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Er is weer perspectief voor ons

We dachten dat we zouden moeten scheiden omdat we van elkaar gegroeid zijn. Na de komst van onze kinderen en de opbouw van een bedrijf gingen we ieder ons eigen weg.

We raakten opnieuw in gesprek, zagen elkaars kanten en leerden luisteren en praten. Voor ons zit er weer perspectief in. Gelukkig.

| Zwolle | 24 feb 2020
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik kan weer in mijn kracht staan

Jarenlang zat ik in een vechtscheiding om de kinderen. Jarenlang werd mij gezegd dat ik als moeder niet functioneerde en liet ik mij aan de kant schuiven.

Ik heb hulp gezocht en vond Anne-Maeike Jorritsma. Dankzij haar gesprekken kan ik weer in mijn kracht staan en kan ik zeggen: "Ik ben de moeder".


| 14 sep 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Betrokken, toepasbare oplossingen

Anne-Maeike luistert, vraagt door tot de kern van het probleem. Helpt om je zwaktes te herkennen.

 

Fantastisch geheugen voor details, welke zij in de loop van de therapie de juiste plaats weet te geven. Draagt bij aan toepasbare oplossingen. Groot invoelingsvermogen in de gesprekspartners, laat hen volledig in hun waarde.

 

De vertrouwensband welke ontstaat, geeft ruimte om alles kwijt te kunnen. Is betrokken met gepaste integriteit.


| Enschede | 27 mei 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Goede hulp gehad

Wij hebben aan Anne-Maeike een goede hulp gehad bij het nemen van enkele lastige beslissingen waar we zelf niet uitkwamen.

Anne-Maeike stelde gerichte vragen en kwam zo duidelijk tot de kern van het probleem. Ze sloeg de spijker op de kop; weet de gevoelige plekken te benoemen om zo de knelpunten in beeld te brengen en hier goed over te praten.

Ze luistert goed en dit geeft een vertrouwd gevoel om open te zijn. Wij kunnen weer verder!


| 20 nov 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Goede luisteraar en integer therapeut

Ik heb Anne-Maeike als een goede luisteraar en integer therapeut leren kennen.

Anne-Maeike deelt soms ook voorbeelden uit haar eigen leven, dit werkt verhelderend en dit gaf mij de gelegenheid mijn eigen situatie anders te bekijken. Stuurt in het gesprek terug op een aantal kernthema’s maar laat daarbij ook ruimte om daar eigen invulling aan te geven.

Anne-Maeike onthoud de dingen die je zegt goed en kan daardoor verbanden goed leggen. Gespreksonderwerpen kwamen dankzij goede vragen als vanzelfsprekend aan de orde en ook voor kwetsbare onderwerpen is er ruimte. De vertrouwensband is daarvoor cruciaal.


| 12 okt 2017
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |