Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Marjo Adan | Relatietherapeut en coach

Relatietherapeut-en-coach-Eindhoven
Picardiehof 14
5627 HK Eindhoven
marjo-adan@datzitzo.com
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRelatietherapie Eindhoven


--- wachtlijst --- 


"We houden van elkaar, maar ik erger me steeds vaker"

"Ik mis de intimiteit die we vroeger hadden"

"Als we ruzie krijgen, gaat het altijd op dezelfde manier"

 

Loopt je relatie niet lekker? Heb je last van onbegrip of irritatie binnen je relatie? 
Vind je het moeilijk om over gevoelens te praten? 

Goede communicatie is belangrijk in een relatie en ik help jullie hier graag mee!

Ik help jullie met het duidelijk krijgen van het probleem, waarna jullie gaan werken aan een gezamenlijk doel en samen zoeken naar een (hanteerbare) oplossing.

 

 

EFT-relatietherapie

In relatietherapie werk ik graag en vaak met Emotionally Focused Therapy: EFT 

EFT wordt in de hele wereld in de praktijk toegepast op cliënten met diverse culturele achtergronden en van verschillende opleidingsniveaus. EFT is een vorm van therapie die gebaseerd is op de theorie en het boek 'Houd me vast' van Sue Johnson. EFT gaat ervan uit dat we in onze relatie boven alles behoefte hebben aan emotionele verbondenheid en dat we ons veilig willen voelen bij onze partner.

 

Zolang we verliefd zijn, voelen we ons doorgaans volop gezien en geliefd door onze partners. Als we echter in volgende fases van onze relatie komen, kan het gemakkelijk gebeuren dat we dit niet meer zo ervaren.

 

Iedere relatie kan onder druk komen te staan

Onder invloed van ervaringen en gebeurtenissen in ons leven, kan iedere relatie onder druk komen te staan. We worden dan in ons gevoelsleven vaak teruggeworpen op ervaringen van vroeger en voelen ons teleurgesteld in onze partner. Dit leidt tot negatieve reacties over en weer.

We maken elkaar bijvoorbeeld verwijten. Onze partner kan hierop teleurgesteld reageren door zich terug te trekken of reageren met irritatie of boosheid. Dit patroon is het gevolg van verlies van verbinding, maar is op zijn beurt ook weer de oorzaak van gebrek van verbinding.

Als je samen in zo'n patroon terecht komt, holt dit het vertrouwen in elkaar uit, je gaat je steeds kwetsbaarder en geïsoleerder voelen. Je verlangt naar verbondenheid, maar voelt de verwijdering groeien. Doorgaans gebeurt iets soortgelijks ook bij je partner, maar ziet het er bij hem of haar anders uit. Daardoor herken je het zo moeilijk bij de ander.

EFT noemt zulke patronen duivelse dialogen. Dit gedrag komt voort uit onze basale hechtingsbehoeften en hechtingsangsten.

 

EFT helpt

EFT helpt partners om deze duivelse dialogen onder controle te krijgen en om hun basale behoeften en angsten duidelijk over te brengen, op een manier die hun partner stimuleert om te reageren met liefde en medeleven.

Als dit lukt, leidt dit tot nieuwe emotionele ervaringen van stabiele verbondenheid.

Het gevoel dat de ander Toegankelijk, Ontvankelijk en Betrokken (T.O.B.) kan en wil zijn, zal het karakter van de liefdesrelatie positief veranderen. Vervolgens kunnen de partners T.O.B.-gesprekken voeren, die een positief antwoord geven op de kernvraag: Ben je er voor mij?

Als je je weer op die manier voor elkaar kunt openstellen, dan groeit het zo belangrijke gevoel dat je partner een veilige haven voor je is. Deze vorm van verbondenheid stimuleert de groei en de veerkracht van beide partners.

 

In EFT-relatietherapie leer je .... 

  • Liefde beter begrijpen - de cruciale acties, reacties en sleutelmomenten die de relatie vormen
    tot wat hij is.

  • Je eigen emotionele reacties en behoeften én die van je partner beter begrijpen.

  • Negatieve interacties/patronen die pijn en afstand creëren te beschrijven en te beheersen.

  • Hoe je positieve momenten van naar elkaar uitreiken en op elkaar reageren kan vormgeven, zodat er een veilige verbinding ontstaat.

We zullen gebruik maken van oefeningen en opdrachten. Je gaat samen met je partner aan de slag! 


Mensen uit de regio Eindhoven, Woensel, Best, Son en Breugel, Oirschot, Nuenen, Veldhoven, Geldrop en verder weten mij te vinden.

Online therapie

Online therapie bied ik aan via Skype.


Mededeling inzake corona epidemie

 

Heeft u last van keelpijn, hoesten en/of koorts, bel dan uw afspraak af en maak een nieuwe afspraak zodra u beter bent! 

Ik volg de richtlijnen en uitspraken van het RIVM en neem alle hygiënemaatregelen in acht, 
zoals elkaar geen hand geven en afstand houden. 

 

Daarnaast plan ik minder cliënten op een dag, met een grotere tijdspanne tussen de sessies in. 


Opleidingen & registraties

Ik heb de opleiding integratieve psychotherapie gevolgd aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam. Ik ben beëdigd integratief therapeut en werk in mijn praktijk of op locatie. 

In mijn praktijk werk ik met individuele volwassenen maar ook met stellen, die voor relatietherapie komen. In relatietherapie werk ik graag en vaak met Emotionally Focused Therapy: EFT, waarvoor ik ook ben opgeleid. 


Van september 2014 tot oktober 2019 was ik als opleider / leertherapeut verbonden aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie en begeleidde ik studenten in hun ontwikkeling tot therapeut. 
Aangesloten en ingeschreven bij

Als therapeut ben ik aangesloten bij de Vereniging van Integraal Therapeuten (VIT) 
licentienummer 434.13.4.A  Ook ben ik ingeschreven in het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ) licentienummer 103212R, en val ik onder hun Tuchtrecht 
(zie http://www.tcz.nu/).

 

Mocht je onverhoopt ontevreden zijn dan hoor ik dat natuurlijk graag zo snel mogelijk van je en hoop ik dat in een gesprek met je te kunnen oplossen. Komen we er samen niet uit, dan kun je een beroep doen op een klachtenfunctionaris, die je kan bijstaan. Dit valt onder het klachtrecht van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) In navolging van deze wet ben ik aangesloten bij een geschilleninstantie, de SCAG (http:www.scag.nl/) Je kunt hiervoor contact opnemen met mijn beroepsvereniging, de VIT (http://www.vit-therapeuten.nl/)

 

Ik ben ECP-houder. Het European Certificate of Psychotherapy (ECP) is het Europese keurmerk voor psychotherapie. Het keurmerk van wetenschappelijk onderbouwde deskundigheid, professionaliteit en integriteit. De ECP-therapeut kijkt in de breedte naar de mens achter de cliënt en stelt zijn behoefte centraal, met een psychische begeleiding die recht doet aan zijn uniciteit. K.v.K. 17282422.Registraties

Tarieven

  • Relatietherapie kost 115 euro, incl.btw.
  • Individueel 85 euro


Afspraken dienen uiterlijk 24 uur van tevoren te worden afgezegd per telefoon, sms of e-mail. Annulering op kortere termijn wordt in rekening gebracht.


Relatietherapie op locatie is ook mogelijk.Tarief in overleg, afhankelijk van de reistijd. 

 

Sessieduur

  • Relatietherapie 90 min.
  • Individueel 60 min.

 

 

Vergoeding

Sessies worden door veel verzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed.
Er zijn verzekeraars die ook relatietherapie vergoeden.


Praktische infomatie

De praktijk is goed te bereiken met de auto en het openbaar vervoer. Parkeren kan (gratis) vlakbij de praktijk. Vanaf station Eindhoven gaan regelmatig bussen. Ik woon op enkele minuten loopafstand van een bushalte.

Openingstijden

Maandag Overdag
Dinsdag Overdag
Woensdag Overdag
Donderdag Overdag
Vrijdag -
Zaterdag -
Zondag -

Ligging

Reviews Relatietherapie Eindhoven-Woensel

Hieronder staan een aantal reviews over Relatietherapie Eindhoven-Woensel - Marjo Adan

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 7 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Wij hebben elkaar weer gevonden

“Onze relatie hing aan een zijden draadje. We wilden niet uit elkaar, maar waren radeloos. We kwamen er samen niet meer uit en hebben Marjo benaderd.

We hebben haar ervaren als een warme, empathische therapeute, die weet waar ze het over heeft.

De sessies waren intensief, maar heel leerzaam.

Wij hebben elkaar weer gevonden en zijn zo blij!”

| Veldhoven | 28 okt 2019
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


We hebben nu weer lol samen

“Het liep al lange tijd niet lekker in onze relatie. Er waren veel irritaties, die vaak uitliepen op ruzies. We waren al zo lang samen, maar wisten niet meer hoe verder.

Marjo wist met ons boven tafel te krijgen waar het echt over ging. Toen dat duidelijk was, heeft ze ons geleerd, hoe we dit naar elkaar duidelijk kunnen maken zonder elkaar verwijten te maken. We hebben nu weer lol samen!

Wat ben ik blij dat we de stap hebben genomen om in relatietherapie te gaan; dank je Marjo!”

| Nuenen | 6 okt 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Weer bij elkaar gebracht

“Wij hadden zeer regelmatig ruzie en het leek nergens over te gaan. Inmiddels weten we dat het wel degelijk ergens over gaat!   We zijn ons bewust geworden van onze pijnplekken. Dat viel niet mee en was op momenten best emotioneel, maar het heeft ons weer bij elkaar gebracht.”

| Best | 30 jul 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik kan het iedereen aanraden

“Het is alweer een aantal jaren geleden dat wij bij Marjo in relatietherapie waren. We komen eens in de zoveel tijd even terug voor “een apk-tje”: zo fijn! We vertellen waar we tegenaan lopen en Marjo kijkt weer even met ons mee, heel verhelderend!

Het helpt ons om onze verbinding sterk te houden. Ik kan het iedereen aanraden!”

| Eindhoven | 20 jun 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Deskundig, warm en betrokken

“De sessies bij Marjo heb ik als erg pittig ervaren, maar we hebben er wel ons huwelijk mee gered! Mijn vrouw en ik zijn bijna 40 jaar samen, maar het ging niet meer. We begrepen elkaar niet meer en hadden steeds vaker heftige ruzies. Mijn vrouw wilde al langer in therapie, maar ik zag dat niet zitten en heb dat lang tegengehouden.

Uiteindelijk hebben we de stap toch gezet en zijn we met Marjo’s deskundige hulp aan de slag gegaan. Naast deskundig, vinden wij haar ook een erg prettig mens. Ze is warm en betrokken.

Onze heftige ruzies zijn inmiddels voorbij en we kunnen weer samen lachen, dank je Marjo!”

| Eindhoven | 24 mei 2017
Vond je dit een nuttige review?
Toon meer reviews
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Weer veilig en vertrouwd bij elkaar

“Ik kon mijn vrouw emotioneel niet meer bereiken, wist niet meer wat te doen. Ze werd alleen maar boos en heel emotioneel en dat had tot gevolg dat ik me steeds meer terugtrok en stiller werd. We wisten niet meer hoe we hieruit moesten komen.

De sessies met Marjo hebben ons veel inzicht gegeven. Ze wist met ons de vinger op de zere plek te leggen en we hebben geleerd hoe we ons weer veilig en vertrouwd bij elkaar kunnen voelen.”

| Nuenen | 17 dec 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik kan dit iedereen aanraden

“Ik wilde al langere tijd in therapie, maar mijn vriendin wou niet mee. Toen het eindelijk toch zover was dat ze mee wilde, was ze erg sceptisch.

Door de warme en betrokken uitleg van Marjo was mijn vriendin om! Nu is het zelfs zo dat we eens in de zoveel maanden voor een “opfris-sessie naar Marjo gaan! Dat kan ik iedereen aanraden!”

| Eindhoven | 28 okt 2017
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login |