Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Mirella Brok | Liefdespsycholoog

Liefdespsycholoog-Vught
Reutsedijk 9
5264 PC Vught
mirella-brok@therapiepsycholoog.com
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRelatietherapie Vught

Als liefdespsycholoog ondersteun ik mensen die zich eenzaam en niet verbonden voelen in hun relaties. Mijn kernkwaliteiten zijn: Aandachtig - Authentiek - Warm - Creatief - Verbinden. 

 

Jullie zijn degene met de antwoorden. Ik help bij het zoeken naar jullie antwoorden. We kunnen zoeken in gedachten, in fantasie, in gedrag en in omgeving. Ik werk met allerlei opdrachten. Ik begeleid jullie professioneel, creatief, enthousiast en met humor.

 

Hoe ziet een goede relatie eruit?

Wat vind jij een goede relatie? Ik stel me voor dat je hier over nadenkt. En dat je hierover een beeld hebt gekregen van een goede relatie. Om de één of andere reden zal het er in je eigen relatie aan ontbreken. Anders zou je niet uit zijn gekomen bij deze site. Misschien denk jij of je partner na over relatietherapie.  

 

Wat levert jou relatietherapie bij mij op?

Wat mag je verwachten van relatietherapie? Helaas niet een betere partner. Al mag je wel bereid zijn om zelf een betere partner te worden. In de eerste instantie een betere partner voor jezelf, en daarna wellicht een betere partner voor een ander. Wanneer je naar jezelf durft te luisteren, kun je naar de ander luisteren. En ligt een betere relatie gemakkelijker in het verschiet.  

 

Is relatietherapie zweverig?

Als je nuchter bent, kan relatietherapie heel nuchter zijn. Als je ijverig wilt zijn, kun je huiswerk meekrijgen. En – gelukkig – als je humor hebt, kan er zelfs gelachen worden in relatietherapie. Wij maken namelijk samen relatietherapie.

 

Voor wie is relatietherapie?

Moet je altijd met z’n tweeën komen? Je kunt relatietherapie met zoveel mensen bijwonen als je zelf wilt. Soms zijn er immers spanningen in het hele gezin en willen kinderen ook gehoord worden. Soms zijn er spanningen met (schoon)familie. Of wil je juist alleen komen. Het kan bij mij allemaal besproken worden en soms per sessie verschillen.

Mensen uit de regio Vught, Den Bosch, Sint-Michielsgestel, Dungen, Berlicum, Vlijmen en verder weten mij te vinden.

Opleidingen & registraties

 • 2018 - 2018: Systeem en seks - Swolsche School, Zwolle
 • 2013 - 2017: Contextuele therapie - Leren over leven, Antwerpen
 • 2013 - 2013: Telefonische hulpverlening - Sensoor, Tilburg
 • 2012 - 2012: Systeemtherapeutisch medewerker -  Rino Groep, Utrecht
 • 2010 - 2010: Persoonlijke en Professionele ontwikkeling - Fontys Hogescholen, Tilburg
 • 2008 - 2010: Toegepaste Psychologie - Fontys Hogescholen, Eindhoven
 • 2000 - 2001: Journalistiek - Hogeschool van Utrecht, Utrecht

 

Registratiecodes

 • NBTP – L000083
 • VCW – 1066
 • NVPA – 103863
 • RBCZ – 214132R
 • Scag – 10644
 • AGB code Zorgverlener 94101958
 • AGB code Onderneming 94062677
 • KvK-nummer – 51743256


Registraties

Specialisaties

 • Relatietherapie en thema's rondom relaties en de liefde.
 • Auteur van verschillende artikelen op bijvoorbeeld LinkedIn, in de magazines van beroepsverenigingen en op de website overpsychologie.nl

 

 

In mijn praktijk komen mensen met de volgende problemen

1) De balans van geven en ontvangen in relaties klopt voor het gevoel niet

2) Het is lastig om autonomie te bewaren in relaties

3) Het lukt niet om te spreken met dierbaren over wat echt belangrijk is

 

4) De wens tot meer verbinding in belangrijke relaties

 

5) De wens om meer te genieten van intimiteit

De meest behandelde relatieproblemen in mijn praktijk:


1. De balans van geven en ontvangen in mijn relaties klopt niet

Tijdens onze gesprekken luister ik in de eerste instantie naar jullie balans met anderen. Nadat jullie mij vertellen over jullie, stel ik je een methodiek voor die bij jullie past. Zo komt er meer inzicht over de balansen. 

Daarna onderzoeken wij samen welke veranderingen mogelijk zijn. Jij - niet je partner en niet ik - hebt hierin zelf de eindkeuze en de eindverantwoordelijkheid. Ik ondersteun ik jullie natuurlijk wel tijdens het oefenen en geef ik julliee waar nodig bijpassende theorie. Het is goed mogelijk dat we tijdens onze zoektocht ook anderen betrekken bij jullie proces als jullie dat wensen.

 

Veel cliënten zijn enthousiast over het visuele beeld dat ik maak over het geven en ontvangen in hun relatie. Dat het proces visueel is, maakt dat het proces beter bespreekbaar en gemakkelijker veranderbaar wordt. Daarnaast houdt het visueel maken gesprekken in de praktijkruimte overzichtelijk en vaak luchtig. 

 

 

2. Het is lastig om mijn autonomie te bewaren in mijn relaties

We beginnen onze gesprekken door te spreken over relaties. Al snel zal dan de autonomie in relaties naar voor komen. Ik geef jullie stukjes uitleg over autonomie in relaties. Maar nog meer zien we hoe het thema autonomie jullie relaties beïnvloed en spiegel ik dat tijdens onze sessies.
 

Van een cliënt hoor ik hoe zij met dit probleem al meerdere keren bij meerdere psychologen te raden is gegaan. Telkens miste ze iets in de begeleiding. Al kon ze er toen niet de vinger op leggen. Dat lukte wel toen ze dat bij mij vond. Zij vond het fijn dat ik bij mijn benadering rekening hield met de gevoelens die haar behoefte aan autonomie tegenspreken, zoals schuld en onbeduidend zijn. En dat ik de autonomie steeds opnieuw besprak in relatie met de ander. Op deze wijze werden haar negatieve gevoelens minder. Ze zit nu beter in haar vel.

 

Van een andere cliënt krijg ik terug hoe krachtig zij zich voelt als ze autonoom is. Al lukt dat bij haar partner beter dan bij haar kinderen en moeder. Ze is blij met de vooruitgang in haar partnerrelatie. Daar kan ze meer zichzelf zijn en ze hoeft daarvoor gek genoeg geen ruzies meer te maken. Terwijl ze voorheen strijd voerde om zichzelf te zijn, lukt het haar nu om zichzelf te zijn zonder strijd. En zonder strijd is ze meer zichzelf. Ze vindt zichzelf rustiger en leuker nu.

 

Waar het gaat over autonomie is ieder traject uniek en authentiek. Resultaten zullen daarom steeds anders zijn. Ik vind dat passend.  

 

 

3. Het lukt me niet om te spreken in mijn relaties over wat echt belangrijk is

Allereerst oefenen we samen in het spreken over wat jullie belangrijk vinden in de relatie. Ik help jullie te spreken door te luisteren, vragen, waar passend uitleg te geven over relatie dialogen. Ik ben aanwezig bij jullie als een betrokken gesprekspartner die meerzijdig partijdig is. 

Wanneer het spreken lukt in de praktijkkamer, ondersteun ik jullie bij het voorzichtig uitproberen thuis. Omdat oefening kunst baart, zullen steeds meer dialogen mogelijk zijn. Wanneer één van jullie ergens blokkeert, onderzoeken we samen hoe dat komt en hoe jullie dat samen kunnen veranderen.

 

Vaak zijn mensen verwonderd over de patronen die zijn ontstaan door de jaren heen. Het samen uittekenen van patronen geeft velen herkenning en houvast. Dit stuk van de therapie geeft veel mensen weer hoop op verandering. Het is een fijn moment in een vaak al jarenlang slepend proces. 

Aangezien deze materie veel oefenen vraagt, begeleid ik met geduld en compassie. Daarover krijg ik vaak positieve feedback. Mensen waarderen mijn positiviteit en mildheid. Dat helpt koppels groeien. 

 

 

4. Ik wil meer verbinding in mijn belangrijke relaties

De zoektocht naar meer verbinding in de toekomst, begint met terugkijken naar verbinding in het recente en verre verleden. We spreken dus eerst over jullie belangrijke relaties. Bijvoorbeeld familierelaties, (ex)partnerrelaties, vriendschappen en werkrelaties. 

In de gesprekken achterhalen we gezamelijk hoe verbinding in relaties tot stand kwam. Met dat inzicht op zak, onderzoeken we hoe jullie verbinding willen veranderen. Terwijl jij jouw eigen proces hierin doorloopt, sta ik aan de zijlijn om je aan te moedigen, overzicht te geven en nieuwsgierig mee te leven. Dat doe ik ook voor je partner, samen met jou.

 

“Dit wist ik dus niet.” Die zin hoor ik meermaals wanneer ik met stellen werk aan hun thema verbinding. Stellen kunnen elkaar na jaren nog steeds verbazen. In de praktijkruimte vertellen mensen soms nieuwe gedachten en gevoelens. Nieuwe inzichten geven nieuwe kansen in verbinding.

 

 

5. Ik wil graag meer genieten van intimiteit

We leven in een tijd en op een plaats waar veel ruimte is voor intimiteit. Intimiteit is voor veel mensen een belangrijk stuk in hun relatie. Wanneer we denken dat intimiteit beter kan, leggen we ons niet snel neer voor een minder resultaat. 

Intimiteit kan veranderen door vele factoren. Dit betekent dat er voor het verbeteren van intimiteit vele kansen zijn. Er is echter ook een voorwaarde; beiden partners moeten zichzelf onderzoeken.

 

Door de jaren heen zag ik vele stellen die per sessie dichterbij elkaar kropen. Die meer lachten samen. Die meer durfde spreken over seks. Elkaar kusten. Stellen die weer blij werden van elkaar.

 

 

Ook mensen met andere problemen zijn welkom

Ik ben gespecialiseerd in relatietherapie en thema's rondom relaties en de liefde. Iedere dag werk ik met mensen aan de relatie met zichzelf en anderen. Ieder mens heeft een rugzakje waar vanalles in kan ziten. Denk aan burn-out, piekeren, somberte, stress of angst. Ik heb dus ook ruime ervaring om met jou aan deze problemen te werken. Hiervoor kun je dus ook bij mij terecht.Hoeveel sessies zijn er meestal nodig?

65% van mijn cliënten heeft minder dan 6 gesprekken met mij nodig voor een eerste kleine verandering. Van deze groep mensen beslist 45% daarna om veranderingen te laten groeien en beklijven met ondersteuning van verdere therapie. De andere 55% beslist om vanaf een eerste succes zelf thuis verder te groeien. Soms komen zij later nog eens terug voor een stukje nazorg.

 

Tarieven

Alle tarieven zijn op basis van 60 minuten. Het is mogelijk kortere of langere sessies te plannen. De prijs bereken ik dan naar verhouding. 

 

 • Individueel particulier gesprek voor 18.00 uur € 81,50
 • Individueel particulier gesprek na 18.00 uur & op zaterdag € 91,50

 

 • Koppelgesprek voor 18.00 uur € 46,50 per persoon
 • Koppelgesprek na 18.00 uur & op zaterdag € 51,50 per persoon

 

 • Gezinsgesprek +2 mensen, per gesprek € 105,00

 

 

Is er een vergoeding mogelijk?

Ik ben lid van verschillende beroepsverenigingen, waardoor je mogelijk een gedeeltelijke vergoeding ontvangt uit je aanvullende pakket - alternatieve zorg.Op aanvraag mail ik je een overzichtje welke pakketten hoeveel vergoeding geeft.

 

 

Werktijden

Eens per twee weken werk ik op maandagmiddag en maandagavond bij Fort Isabella te Vught. Feestdagen en vakanties kunnen soms een langere tussentijd betekenen. Aangezien we te gast zijn geef ik geen garanties over de termijn dat ik in Vught werk. In Made heb ik ook een praktijk. Daar kunnen jullie ook terecht wanneer jullie willen. Mijn praktijk daar ligt slechts 2 kilometer vanaf A59 afrit 32 Made.

Openingstijden

Maandag Tweewekelijks 's middags en 's avonds
Dinsdag -
Woensdag -
Donderdag -
Vrijdag -
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging


Reviews Relatietherapie Vught

Hieronder staan een aantal reviews over Relatietherapie Vught - Mirella Brok

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 3 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Bijzonder

“Af en toe is het fijn om dingen te delen over je liefdesleven die je niet 123 met je vrienden of je partner deelt. Bij Mirella kan dat. Ze luistert goed, ze analyseert scherp en ze oordeelt niet. Die combinatie is bijzonder.”

| Tilburg | 20 dec 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Mirella is een warm mens

“Mirella is een warm mens. Mirella stelt zich op een bedachtzame maar open manier op en heeft oog voor wat de ander nodig heeft. Op een respectvolle manier gaat zij in gesprek en luistert zorgvuldig.”

| Tilburg | 21 mei 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Erg blij met de fijne begeleiding

“Hartstikke bedankt voor de fijne begeleiding die je ons hebt gegeven, we zijn allebei erg blij met het proces van de afgelopen paar maanden.”

| Den Bosch | 12 mei 2017
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login |