Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Catharina van der Schoot | Integratief therapeut, relatietherapie

Integratief-therapeut,-relatietherapie-Rijen
Houtelaar 12
5121 SE Rijen
therapeut-rijen@datzitzo.com
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRelatietherapie Rijen

We leven in een tijd waarin veel flexibilteit en improvisatietalent van partners wordt gevraagd. Het valt niet mee om een huishouden draaiende te houden in combinatie met een baan en een sociaal leven, en vaak met kinderen die de wereld op hun geheel eigen en gretige manier willen ontdekken.

 

Vaak schiet het contact met je partner er dan bij in en kan er een moment komen waarop je voelt dat je niet meer echt sámen bent. Dat kan ook een negatieve impact hebben op het intiem en seksuele leven. Dan ga je zaken missen in je relatie.

 

Praten helpt dan. Maar..: hoe doe je dat zonder dat je gevoelens van frustratie en teleurstelling ertoe leiden dat je je verliest in verwijten over en weer?

 

Als je je herkent in het bovenstaande, of juist andere relatieproblemen ervaart, dan kun je een afspraak maken. In de intake kunnen we dan onderzoeken waar het probleem precies zit en wat je precies nodig hebt om jullie relatie weer nieuw leven in te blazen, of een extra 'boost' te geven.

 

Onderlinge communicatie

Ik kan jullie helpen om de onderlinge communicatie gezond te maken, om weer samen op één lijn te komen en om weer te kunnen focussen op elkaars positieve intenties.

Mijn ervaring is dat in de meeste gevallen paren elkaar weer kunnen vinden en dat partners zich weer echt thuis kunnen gaan voelen bij elkaar.

Bij een kleine minderheid van de paren blijkt dat het beter is om elkaar de ruimte te geven door uit elkaar te gaan. Dat is voor beide partijen heel verdrietig en pijnlijk. Ik zal u nooit sturen of adviseren om uit elkaar te gaan: zo'n beslissing nemen jullie samen of ieder voor zich. Ik kan jullie dan helpen om de emoties die onvermijdelijk horen bij een scheiding, in gezonde banen te leiden.

 

 

Therapie op maat

In mijn praktijk bied ik integratieve psychotherapie, hypnotherapie, EMDR en partner-relatiegesprekken aan. Tevens kun je terecht voor psychologische begeleiding bij een chronische of levensbedreigende ziekte, zoals kanker. 

Een therapie- of coachingstraject wordt altijd speciaal voor jou op maat gemaakt: ieder mens is uniek en iedere relatie is uniek: dus ook jij en je hulpvraag!

 

Wat beweegt mij?

  • de wens om met mensen in contact te zijn op een niveau waarin verandering en heling plaats kan vinden;
  • Met mensen meebewegen in hun beleving van de wereld;
  • Mensen écht kunnen zien in hun behoeften.

Al zolang ik me kan herinneren, ben ik ge-interesseerd in hoe het komt dat mensen doen wat ze doen. Dat heeft geresulteerd in uitgebreide studie naar menselijk gedrag en de drijfveren waaruit dat gedrag is voortgekomen.

Uiteindelijk kwam ik uit bij diverse opleidingen. Ik heb gestudeerd voor hypnotherapeut, integratief therapeut en health counselor. Tevens ben ik opleider voor psychotherapeuten en coaches: integratief leertherapeut en GZ-supervisor.

Door middel van de jaarlijkse bij- en nascholingen en door het lezen van vakliteratuur ben ik in de gelegenheid om steeds weer nieuwe technieken aan mijn therapeutisch arsenaal toe te voegen.

Sinds 1998 heb ik mijn praktijk aan huis.

Ik was jarenlang opleider aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam.

Ik werkte voor de Hartstichting: hulp aan ouders van stervende kinderen en overleden kinderen en als redactielid van het voorlichtingsblad 'Cordaad', bestemd voor ouders van hartpatientjes en voor beroepskrachten.

Vanuit mijn beroep als therapeut en als ervaringsdeskundige heb ik mijn medewerking verleend aan de totstandkoming van een boek over palliatieve thuiszorg voor kinderen die gaan sterven: 'In het teken van leven' van Rob Bruntink.

Na de middelbare school heb ik piano en schoolmuziek gestudeerd aan het conservatorium in Tilburg. In mijn beroep als musicus heb ik 30 jaar gewerkt.

Neem contact op

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?

Stuur een bericht

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtAangesloten bij

  • VIT
  • RBCZ
  • SCAG

Praktische informatie

Werktijden: ma t/m vr 9.00 - 18.00. Indien nodig kan er uitgeweken worden naar de avonden.
Tarieven: voor relatietherapie: €50 per persoon per consult
Sessieduur: 60 minuten.
Opleidingen: Hypnotherapie, Health counseling, Integratieve therapie, psycho-oncologische therapie
Beroepsvereniging: Aangesloten bij de beroepsvereniging VIT, Vereniging van Integraal Therapeuten. Lidnummer beroepsvereniging VIT: 045.99.A. Registertherapeut, aangesloten bij de overkoepelende organisatie stichting RBCZ, Licentienr.: 103100R
Diversen: Aangesloten bij de SCAG in verband met de nieuwe Wkkgz (= wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg) nummer 11378

Ligging

© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login |