Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Pauline Hofstra | Psycholoog - Relatietherapie

Psycholoog---Relatietherapie-De Wijk
De Vos van Steenwijkstraat 62
7957 BH De Wijk
pauline-hofstra@datzitzo.com
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRelatietherapie Meppel-Hoogeveen

Ik ben Pauline Hofstra, psycholoog. Je kunt bij mij terecht voor het versterken van je relatie, samen met je partner of alleen.

 

Mijn praktijk is gekoppeld aan ons huis in De Wijk, een dorp in het Reestdal tussen Meppel en Hoogeveen, op slechts 3 minuten afstand van de A28. Ook dichtbij Staphorst, Zuidwolde, Dedemsvaart en Steenwijk.

 

Ik maak onder meer gebruik van EFT relatietherapie en focus op: het onderzoeken van (onbewuste) patronen, het creëren van veilige verbondenheid, luisteren om jezelf en je partner te begrijpen, wederzijds respect, geven en ontvangen, gelijkwaardigheid. Ook voor (kortdurend) psychologisch advies over relaties.

 

 

Een relatie

Wanneer je met je partner een relatie aangaat, voel je je meestal fijn: veilig verbonden, geliefd, begrepen, ontspannen en de moeite waard. Vaak omschrijven mensen dat als 'thuis voelen'. En dat is ook nodig! Wanneer je je geliefd voelt , gedraag je je vaak op een manier die je partner prettig vindt, waarop h/zij zich weer gedraagt op een manier die jij prettig vindt. Zo heb je beiden aandeel aan het door jullie ervaren geluk.

 

Wanneer er problemen ontstaan, ervaren we als partners meestal het tegenovergestelde: verwijdering en afstand, we voelen ons afgewezen, bekritiseerd, veroordeeld, onder druk gezet, niet gezien, niet gehoord, niet serieus genomen of zelfs waardeloos.

 

Als partners doen we meestal ons best deze verwijdering ongedaan te maken of in ieder geval niet groter te laten worden. Echter, hoe goed onze intentie mischien ook is, onze pogingen zijn niet altijd helpend voor de ander.

De één gedraagt zich misschien gekwetst of boos waarop de ander zich terugtrekt en nummer één zich genegeerd voelt. Of andersom. In ieder geval gedragen jullie je beiden op een manier die de ander niet prettig en niet veilig vindt. Zo heb je beiden ook aandeel aan de door jullie onstane wrijvingen en problemen.

 

 

Relatietherapie helpt

Relatietherapie helpt je jezelf en je partner beter te begrijpen. Samen onderzoeken we wat er tussen jullie gebeurt maar ook wat er in jou en in je partner gebeurt, wat jullie pijnpunten zijn, jullie behoeftes en verlangens. Je leert luisteren om te begrijpen zodat er weer echt contact kan ontstaan en er weer gebouwd kan worden in plaats van afgebroken.

 

Ook voor (kortdurend) psychologisch advies ben je welkom.

 

Let op: relatietherapie met (echt)paren wordt niet vergoed door zorgverzekeraars.

 

 

Acceptatie

Het luisteren naar elkaar en accepteren dat jullie beiden je eigen perspectief en belevingswereld hebben, is niet altijd zo gemakkelijk. Het vergt moed bij relatieproblemen door de ogen van je partner te kijken, met diens oren te (leren) luisteren en mee te voelen.  Vooral wanneer het de gevolgen van je eigen gedrag betreft. Toch is dit nodig zodat de brug tussen jullie kan worden hersteld.

Accepteren betekent niet dat je alles maar toelaat of goedkeurt. Het betekent dat je erkent wat er gebeurt en wat er ervaren wordt. Dat je het proces durft zien zonder oordeel. Ook je eigen gedrag en de gevolgen van jullie gedrag voor elkaar. Het vormt het vertrekpunt voor een verandering (in denken, voelen en doen) op een positieve en realistische manier.

 

Maar inzichten verbleken als ze niet worden opgevolgd door actie. Je steekt immers de zee ook niet over door over het water te staren! Er is moed nodig om vertrouwde paden en patronen te verlaten.

 

Daarom vormt het bemoedigen van jezelf en je partner een belangrijk onderdeel van de begeleiding: ik ben zoals ik ben oké en jij ook!

 

 

Wat vind je het fijnste aan het geven van relatietherapie?

Te zien hoe mensen opbloeien als zij begrip en compassie van hun partner ervaren.

 

Wanneer, vanuit meer onderling begrip, de kwartjes anders gaan vallen en hardheid plaats maakt voor zachtheid. Wanneer partners elkaar weer teder in de ogen durven kijken.

Opleidingen & registraties

 

Opleidingen en trainingen

 • Rijksuniversiteit Leiden, Psychologie (Cum Laude), 1993
 • HBO Maatschappelijk Werk, Windesheim (voorheen Sociale Academie De IJsselpoort), 1985

 

 • Opleiding tot Encouraging Trainer, Adler Schoenaker Instituut, Assen:
 • Basisopleiding, Moed doet Goed trainer, 2007
 • Vervolgopleiding, Opvoedtraining, 2007
 • Vervolgtraining, Relatietraining, 2008

 

 • Opleiding tot MeerMoed trainer, MeerMoed Instituut, Assen, 2012

 

 • EFT basistraining, 2013
 • Masterclass EFT met Yolanda von Hockauf, 2013
 • EFT opleiding, Houd me Vast trainer voor therapeuten, 2013

 • Opleiding tot Ademcoach, Herleva, Almere, 2015

 

 • Opleiding tot Self Boundary Awareness trainer en counselor:
 • Masterclasses 1,2 & 3 in 2016, 2017 en afgerond in 2019
 • Bij prof. dr. Nick Blaser, Centre for Applied Boundary Studies, Basel

 

Publicatie
'Wat beweegt me?', artikel in PCS Magazine, editie 5, 2014

 

Internationaal docent op de Summerschool Icassi

Iedere zomer geef ik 2 weken les op deze internationale Summerschool waar iedereen welkom is die zich persoonlijk e/of professioneel wil ontwikkelen.

Zie voor meer informatie ook: www.icassi.net.

 

 

Eerdere werkervaring:

Ik heb jarenlang gewerkt binnen het onderwijs (WO, HBO en MBO) op het gebied van gezondheidszorg: ontwikkelingspsychologie, omgangskunde, sociale vaardigheden, pedagogiek. Daarnaast heb ik jongeren gecoacht en als maatschappelijk werkster bij een gezondheidscentrum gewerkt en pleeggezinnen begeleid.  

 

 

Registratiecodes:

Beroepsvereniging de NFG, lidnr.: 6302256628

Vakgroep: VPMW

Koepelorganisatie RBCZ, lidnr.: 809455R

 

AGB codes:
Praktijk (Centrum Animare): 90-51178
G.P. (Pauline) Hofstra: 90-42387

 

Kamer van Koophandel nr.: 01136946Registraties

Specialisaties

  

Hoeveel sessies relatietherapie zijn er meestal nodig?

Relatietherapie is altijd maatwerk. Sommige mensen komen voor advies en kunnen na een aantal sessies weer zelfstandig verder.

De meeste (echt)paren hebben meer tijd nodig hun (veelal onbewuste) patronen te leren kennen, hun eigen pijn maar ook hun eigen aandeel onder ogen te durven zien en hoop te ontwikkelen voor de toekomst.

 

 

Wat is jouw relatietip van de week?

Ga eens op zoek naar bewijs van het tegendeel. 

 

Ongemerkt zijn we vaak bezig met bewijs te verzamelen waaruit blijkt dat onze partners dingen fout of zelfs helemaal niet doen.

Ga de uitdaging aan en ga op zoek naar bewijs van het tegendeel: gedrag waaruit blijkt dat je partner wel degelijk om je geeft, rekening met je houdt, het goed wil hebben met jou. Dat maakt jouw ervaring niet minder belangrijk maar zet het wel in een realistisch perspectief.

 

Vanuit dit perspectief het gesprek aangaan vergroot de kans dat jij je partner vriendelijk aanspreekt en dat je partner naar je wil luisteren en je ervaring serieus neemt. Zeker wanneer je ook benoemt wat je waardeert in hem/haar.

De meest behandelde relatieproblemen in mijn praktijk:

 1. Elkaar voor lief nemen, denken dat je je partner kent en niet meer investeren in elkaar waardoor de tederheid en zachtheid langzaam verdwijnt. Soms met verliefdheid op een ander en/of overspel tot gevolg.

 2. Langs elkaar heen gaan leven, opgaan in de eigen bezigheden, denken dat je wel weet hoe de ander zal reageren, niet meer checken of wat je denkt wel klopt, voornamelijk bevestiging zoeken en zien wat je partner 'fout' doet...in jouw ogen. Als broer en zus leven.

 3. Niet zeggen wat je voelt en ervaart maar handelen op basis van je gevoel; verwijten maken over en weer; verwachten dat de ander zou moeten weten wat te doen 'als h/zij echt van je hield'. Wrok gaan koesteren en 'niet meer doen voor je partner omdat h/zij ook niet meer doet voor jou'.

 4. Luisteren om te reageren en niet om de ander echt te begrijpen. Voor dat laatste hebben we 'oren op steeltjes' nodig maar zover komen veel mensen niet. Veel mensen willen dat de ander naar hen luistert in plaats van dat zij echt luisteren naar hun partner omdat ze hun partner willen begrijpen.

 5. Uit angst confrontaties vermijden of juist de kop indrukken door agressief gedrag, door weg te lopen en de deur dicht te slaan. Angst en Agressie zijn de meest asociale gedragingen die we kennen en vergoten de afstand tussen partners enorm. Uit angst vernederen we onszelf en uit agressie vernederen we onze partner.

Tarieven

Voor een begeleidings-sessie reken ik 1 uur en € 85,00.

De vergoeding van de factuur gaat via de aanvullende verzekering en is afhankelijk van bij wie je verzekerd bent en hoe je aanvullend verzekerd bent.

Kijk hiervoor op de website van de NFG: www.de-nfg.nl/vergoedingen onder het kopje 'vergoedingen zorgverzekeraars per 1 januari 2019'.

Openingstijden

Maandag 8.30 - 17.30 uur
Dinsdag 8.30 - 17.30 uur
Woensdag -
Donderdag 8.30 - 17.30 uur
Vrijdag -
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

Ligging

Reviews Relatietherapie Meppel

Hieronder staan een aantal reviews over Relatietherapie Meppel - Pauline Hofstra

rating
Waardering van 4,8 uit 5
Op basis van 4 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


De gesprekken waren pittig en confronterend

“De gesprekken met Pauline waren pittig en confronterend voor mij en mijn vriend. Ik zag vooral wat mijn vriend fout deed en niet wat de gevolgen van mijn eigen gedrag betekenden voor hem.

We zijn uiteindelijk uit elkaar gegaan maar ik heb door de therapie wel geleerd dat een relatie onderhoud vergt van beide kanten en iets heel anders is dan een weekendrelatie waarbij je door de week ieder je eigen ding doet.

Pauline spiegelt je zonder oordeel en dat moet je wel aandurven. Ik weet niet of ik snel weer aan een relatie begin.”

| Hoogeveen | 18 aug 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Confronterend maar zeer verhelderend

“We zijn in relatietherapie gegaan omdat ik het gevoel voor mijn man totaal kwijt was. Ik zag alleen maar wat hij fout deed en gedroeg me daardoor ook niet meer zo prettig naar hem. Mijn man trok zich terug in zichzelf en was kortaf naar mij en de kinderen.

In therapie leerden we niet alleen dit patroon (her)kennen maar ook hoe we weer meer in vrede met onszelf en elkaar konden leven. De gesprekken met Pauline waren af en toe confronterend maar zeer verhelderend.

Ze weet goed onder woorden te brengen wat voor ons lastig was en dat gaf enorm veel lucht. Mocht het in de toekomst opnieuw bergafwaarts gaan, dan nemen we graag weer contact op.”

| De Wijk | 21 jul 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Pauline heeft me geholpen

“De gesprekken met Pauline hielpen mij me minder afhankelijk te voelen en te maken in de relatie met mijn man. Ik wilde graag onze relatie verbeteren maar mijn partner heeft daar uiteindelijk niet voor gekozen.

Pauline heeft me geholpen te zien wat de gevolgen zijn van mijn eigen gedrag en hoe ik me stabieler in mijzelf kan voelen, dat ik oké ben zoals ik ben en mijn man niet nodig heb om me goed te voelen. Dit was vreemd in het begin maar het helpt me nu wel mijn eigen weg te gaan.”

| Nijeveen | 12 jun 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Onze relatie nieuw leven ingeblazen

“Al in het eerste gesprek kwam ik tot een inzicht waardoor ik niet bij mijn vrouw ben weggegaan maar juist met haar in relatietherapie ben gegaan. Na een aantal maanden gesprekken te hebben gehad, kunnen we zeggen dat we beiden wakker zijn geschud.

Het is ons met Pauline's hulp gelukt onze relatie weer nieuw leven in te blazen en daar zijn we ontzettend blij mee!”

| De Wijk | 28 mei 2017
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login |