Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Barbara Mulder | Relatietherapeut & Psycholoog NIP & Coach

Relatietherapeut-&-Psycholoog-NIP-&-Coach-Den Dolder
Tolhuislaan 46
3734 GL Den Dolder

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRelatietherapie Bilthoven - Den Dolder


--- 
Op dit moment heb ik een clientenstop.
Kijk daarom even bij een andere therapeut op deze website.

---


Ik ben Barbara, relatietherapeut, psycholoog NIP en coach. Ik haal er veel voldoening uit om vastgelopen stellen weer te helpen vooruit te komen samen. 

Mijn praktijk ligt in Den Dolder, centraal tussen Bilthoven, Zeist en Soest.Voor wie
Soms loop je samen vast. Jullie merken dat jullie het graag anders zouden zien, maar toch lukt het jullie niet vervelende patronen te doorbreken. Of zijn jullie niet zo zeker meer wat jullie nog wel of niet voor elkaar voelen. Ook kunnen verwarrende gevoelens voor een derde een rol spelen. Er zit oud zeer, wat maar tussen jullie in blijft staan of jullie maken elkaar continue verwijten. 

Samen in relatietherapie gaan betekent dat je beiden bereid bent om te leren liefdevoller met elkaar te communiceren. Gevolg is dat jullie elkaar beter leren begrijpen en meer empahie voor elkaar gaan voelen.

Als je begrijpt waarom je partner op een bepaalde manier reageert en jullie beiden jezelf kwetsbaar durven op te leren stellen word je een stuk verdraagzamer en komt er meer uimte voor verbinidng met elkaar. 

Verbinding betekent niet automatisch dat jullie bij elkaar blijven (al gebeurt dat vaak wel door samen in therapie te gaan), ook vanuit verbinding kun je samen op een respectvolle manier afscheid van elkaar nemen als jullie ontdekken dat dat beter is. Wat kun je verwachten bij mij?
Een warme en persoonlijke benadering en setting, wetenschappelijk onderbouwde therapie en iemand die jullie doelgericht helpt stap voor stap samen weer de juiste richting op te gaan.

Ik help jullie bewust te worden van jullie gezamenlijke (destructieve) patronen en wat de diepere lagen zijn die deze patronen in stand houden.

Ook hechtingsstijl van jullie beiden speelt een belangrijke rol en we besteden veel aandacht aan emoties. Uiteindelijk werken we dan ook toe naar gezamenlijke gedragsverandering. 

  

Concrete stappen

We beginnen altijd vanuit het 'hier en het nu'. Vanuit daar onderzoeken we de patronen, waar deze vandaan komen en kijken we wat er nodig is om die te doorbreken. Kleine veranderingen kunnen al een groot verschil maken. Tussen de sessies door gaan jullie ook aan de slag met leuke helpende oefeningen. 

Mijn clienten beschrijven mij als laagdrempelig, doortastend, fijn in het contact, optimistisch, empatisch, doelgericht, humorvol, to the point en flexibel.

 

 

Methodiek

Qua methodiek werk ik altijd met wetenschappelijk onderbouwde technieken. Binnen de relatietherapie werk ik grotendeels met de EFT methodiek, waarbij we emoties een belangrijke rol toedichten. Maar ook kijk ik juist oplossingsgericht; wanneer waren er positieve uitzonderingen, wat was er toen anders en hoe kunnen jullie daar mee van doen samen?

Tot slot doe ik regelmatig sessies buiten in de natuur. De natuur helpt je om uit het dagelijks leven te stappen, dingen te voelen en snel tot de kern te komen. Als het jullie aanspreek kan dit onderdeel uitmaken van de therapie/ coaching. 

Online therapie

Online therapie verloopt via videobellen met het programma Signal. Met stellen is online therapie lastiger, maar indien er ook individuele sessies plaats vinden kan dit dus op afstand.


Mededeling inzake corona-epidemie

Vaak is met zijn tweeen het toch fijner om face to face gesprekken te hebben. Dat kan wel, ook tijdens de coronacrisis. We houden minimaal 1,5 meter afstand van elkaar, hebben alleen een gesprek met elkaar als iedereen klachtenvrij is en geven elkaar uiterard geen hand.

Opleidingen & registraties

Opleidingen:

 • ISMC (International Sleep Medicine Course)
 • Relatietherapie (EFT)
 • Burnout 
 • VGCT: cognitieve gedragstherapie 
 • EMDR 
 • Arbeids & Organisatiepsychologie (MSc.) Universiteit Utrecht

 

Registraties:

 • NIP: Nederlands Instituut voor Psychologen
 • NFG: Nederlandse Federatie Gezondheidszorg
 • RBCZ: Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg

 

 • AGB code:94-011794


Registraties

Specialisaties

 

Ik ervaar veel plezier in het geven van relatietherapie.

Mijn expertise verder zijn slaapproblemen, burn-out en andere werkgerelateerde problemen. 

Ook binnen relatietherapie kijk ik altijd naar algemene conditie van jullie beiden. Wanneer je goed slaapt, niet te veel stress ervaart, een goede werk-privebalans hebt, heb je meer energie beschikbaar om aan jullie gezamenlijk probleem te werken. 

Het aantal sessies hangt af van de problematiek, maar varieert tussen de vijf a vijftien sessies, waarvan een uitgebreid intakegesprek. 


De meest behandelde relatieproblemen in mijn praktijk:

De relatieproblemen waar stellen zich mee melden zijn heel divers. De gevoelens die er vaak onder blijken te zitten, zijn veel universeler. De meest voorkomende zijn:

 • Ik voel me alleen
 • Ik voel me niet begrepen
 • Ik voel me niet gewaardeerd
 • Ik voel me onveilig
 • Ik voel me gekwetst

Tarieven

Het tarief voor relatietherapie is 125,- per sessie. Relatietherapie valt onder de niet- vergoede zorg. De intake duurt 75 minuten en de vervolggesprekken een uur. 

 
Wanneer jullie je aanmelden neem ik eerst telefonisch contact met jullie op om kennis te maken en verder af te stemmen. Daarna plannen we direct een gezamenlijke intake in. 

Openingstijden

Maandag -
Dinsdag 09:00 -12:00, 15:00 - 19:00
Woensdag -
Donderdag 08:00 - 17:00
Vrijdag -
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging

Reviews Relatietherapie Bilthoven - Den Dolder

Hieronder staan een aantal reviews over Relatietherapie Bilthoven - Den Dolder - Barbara Mulder

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 1 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Erg blij met de begeleiding van Barbara

“Wij zijn erg blij met de begeleiding van Barbara in onze relatietherapie.

Zij heeft ons inzicht gegeven in patronen die zijn ontstaan en advies gegeven hoe we deze kunnen doorbreken.

Ze is iemand die goed door kan vragen zodat je heel dicht bij je gevoel komt en dit dan vervolgens ook kan duiden. Ze werkt oplossingsgericht, waar wij veel aan gehad hebben.

Het betekent dat we nu weer in mogelijkheden en successen kunnen denken en opnieuw de emotionele verbinding aan kunnen gaan.”

| Bilthoven | 20 mrt 2020
Vond je dit een nuttige review?

Tips van Barbara Mulder:


© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login |