Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Ninian Sammels | relatietherapeut, integratief psychotherapeut en psycho oncologische therapeut

relatietherapeut,-integratief-psychotherapeut-en-psycho-oncologische-therapeut-Amsterdam
Botticellistraat 28
1077 GB Amsterdam
ninian-sammels@datzitzo.com
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRelatietherapie Amsterdam Oud-Zuid

Ninian Sammels, relatie therapeut, integratief (psycho)therapeut en psycho-oncologisch therapeut 

 

Relatietherapie

In iedere relatie komen wel eens spanningen, ergernissen, ruzies of erger, voor. Wanneer partners in hun relatie echter tegen problemen oplopen, waar zij zelf niet meer uit komen, kan relatietherapie uitkomst bieden. 

In relatietherapie ben je niet individueel in behandeling, maar is de relatie in therapie en dùs jullie sámen. 

 

Dat betekent dat we samen kijken naar wat er tússen jullie speelt, naar hòe jullie met elkaar omgaan en hoe jullie communiceren.

 

Gedurende de therapie zullen we praten, maar zullen er ook oefeningen gedaan worden, teneinde contact te maken, het contact te verbeteren en/of om vastgesleten patronen inzichtelijk te maken en te doorbreken. Ook kunnen jullie opdrachten meekrijgen om thuis aan te werken. Soms is het daarbij ònvermijdelijk “oude koeien” uit de sloot te halen:  in relatietherapie gaat het er om hoe jullie daar sámen mee omgaan. 

 

Een liefdesrelatie kan weer opbloeien als je (beter) leert communiceren, als je pijn, onvervulde wensen, maar ook positieve gevoelens met de ander deelt.

Het is belangrijk dat jullie bereid zijn, tijd en energie, te investeren om te leren, te leren óver en van jezelf, te leren óver en vàn de ander, maar ook te leren over jezelf. Uiteindelijk zijn jullie de enigen die jullie relatie kunnen 'genezen'.  

 

Daarbij kan de uitkomst van het proces uiteindelijk ook zijn dat jullie besluiten uit elkaar te gaan òf de relatie een andere vorm te geven. Eerst gaan we echter onderzoeken of reparatie van de relatie mogelijk is.

 

Uit relatietherapie komt over het algemeen een beter inzicht in het eigen en andermans beleven van de problematiek voort, alsmede vernieuwde, en meer heldere, omgangsvormen en communicatie, waardoor de situatie zoals die ìs en wàs, dóorbroken wordt, wat (her)nieuw(d)e kansen biedt. 

 

Met behulp van relatietherapie leert u weer te luisteren, naar hetgeen uw partner u werkelijk vertelt, maar ook naar uzelf. 

Ook leert u om ùzelf op een pósitieve manier uit te spreken over ùw behoeften en verlangens.

Communicatie tussen partners speelt een belangrijke rol in relatietherapie: relatie=communicatie!

 

Soms is uw partner niet of nòg niet gemotiveerd voor therapie. Maar bent u dat al wel. Oók dan kan therapie zinvol zijn, om te kijken wat uzelf kunt doen om uw relatie te veranderen of verbeteren.

De manier om uit een dilemma te komen is om uzelf sterker te maken. Beter te weten wìe ú bent en wàt u eigenlijk wilt. 

 

Een goede relatie met jezelf is de basis voor een goede relatie met een ander.

 

U kunt in mijn praktijk in Amsterdam, maar ook in Oegstgeest, terecht bij een relatiecrisis, maar ook als u zoekt naar verdieping of meer passie in uw relatie. 

 

Veel voorkomende problemen, waarbij mensen relatietherapie inschakelen, zijn: 

  • langs elkaar heen leven
  • gevoelens van eenzaamheid in de relatie
  • veel ruzie maken
  • verwijdering of sleur ervaren
  • elkaar wantrouwen 
  • verdieping of meer hartstocht zoeken in de relatie
  • twijfelen of u samen verder wilt
  • meer samen willen zijn
  • “andere” relaties binnen uw relatie

 

 

Relatietherapie en ziekte

Met ziekte en/of kanker te maken krijgen is zwaar en verwarrend, zowel voor degene die het treft, als voor de partner, ouders, kinderen en/of andere naasten. 

 

Mensen die geconfronteerd worden met de diagnose dat zij ernstig ziek zijn, worden vaak omringd met uitstekende medische zorg en vaak intensief gesteund door hun naasten. Deze naasten zijn echter niet ècht ziek, al lijden zij net zo hard en soms zelfs harder, dan de patiënt zelf.  

Dat kan voor de nodige frictie in de relatie zorgen.

Dan kan een steuntje in de rug prettig zijn.

 

Vaak is praten (tegen een relatieve vreemde) heel prettig en lucht het op.

 

Door ziekte verandert de relatie. Zeker bij ziektes als kanker.  Niet voor niets wordt er in de medische wereld gezegd dat je kanker niet alleen hebt. Wat daarmee bedoelt wordt is dat kanker zó ingrijpend is in een mensenleven, dat alle relaties die die persoon heeft als vanzelf ook te maken krijgen met alle, vaak minder positieve, veranderingen, die kanker teweeg brengt. 

Het is dan geen wonder dat een liefdesrelatie het zwaar te verduren krijgt als éen van de partners ernstig ziek blijkt te zijn. 

 

Juist in periodes van ziekte leert u, met en in de relatietherapie, zich (weer) uitspreken over uw behoeften, verlangens en ook angsten, in deze vaak zo verwarrende en angstige periode. 

 

Neem contact op

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?

Stuur een bericht

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtPraktische informatie

Werktijden: maandag en dinsdag hele dag Amsterdam, donderdag en vrijdag hele dag Oegstgeest, woensdagochtend Oegstgeest, woensdagmiddag Amsterdam
Tarieven: 130 relatietherapie, 92,50 psychotherapie
Sessieduur: 45 tot 55 minuten
Opleidingen: Opleidingen: Nederlandse academie voor Psychotherapie en opleiding tot psycho-oncologisch therapeut
Beroepsvereniging: VIT (462.14.A), Rbcz (103240R), NvPO. Ik sta ingeschreven in het RBCZ-register (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg) als Registertherapeut BCZ (licentienummer RBCZ 103240R) en ben daarmee gebonden aan het tuchtrecht van de Stichting Tuchtrecht Complementaire Zorg (TCZ). (http://www.tcz.nu) Ik val onder het klachtrecht van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz). In navolging van deze wet ben ik ook aangesloten bij een geschilleninstantie: SCAG (http://www.scag.nl).
Diversen: Ik ben werkzaam in twee praktijken (agb-codes 90.058716 (persoonlijk) en 90.058717 (praktijk). In Oegstgeest houd ik praktijk in een oud klooster dat slechts op 25 minuten rijden ligt van Amsterdam. Op deze lokatie is er voldoende parkeergelegenheid en kunt u uw auto gratis, voor de deur, parkeren. Deze lokatie is tevens goed te bereiken met het openbaar vervoer. Mijn praktijk in Amsterdam is gevestigd in een lommerrijke buurt waar u goed kunt parkeren, maar die tevens met het openbaar vervoer goed te bereiken is.

Ligging


Alle relatietherapeuten in Amsterdam >>
© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login |