Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Cor de Vries | relatietherapeut

relatietherapeut-Hoogezand
Molendijk 17
9601 LH Hoogezand
cor-devries@datzitzo.com
Stuur een bericht

Ga direct naar:

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRelatietherapie Hoogezand

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat er 5 factoren een rol spelen bij gelukkige relaties. Als je tevreden bent over deze factoren zit het wel goed met de relatie.


* Ten eerste het "wij-gevoel": saamhorigheid, graag bij elkaar zijn, regelmatig laten merken dat je van elkaar houdt.

 

* Ook is het belangrijk dat beide partners voldoende zelfvertrouwen hebben. Vind je dat je de ander wat te bieden hebt. Als je jezelf waardeert kun je ook liefde geven.

* Respect voor elkaar hebben: je kunt je ergeren aan rondslingerende sokken. Dat is gedrag en daar kun je over praten en onderhandelen als je het anders wil. Maar als je het niet kunt accepteren dat de ander een andere smaak heeft of andere dingen leuk vindt, wordt het moeilijk. Dat is persoonlijkheid en dat kun je niet veranderen.

 

* Stijl van probleemoplossen: doen jullie dat constructief of is het schelden en gooien? Kunnen jullie een compromis sluiten?

 

* Zijn jullie tevreden met je seksleven?

 

 

Kwaliteit van relaties in de loop van de tijd.

Er zijn 3 kritieke tijdstippen in een relatie. In de eerste 4 jaar verminderd de kwaliteit van relaties  geleidelijk, daarna is het een tijdje stabiel. Na 7 jaar (the 7 year-itch) wordt het weer minder en na 12 jaar ook. In het begin is er meer tevredenheid in relaties en in de tijd dat de kinderen opgevoed worden is er minder tevredenheid. Na 12 jaar als de kinderen zelfstandiger worden, moet blijken of jullie op persoonlijk vlak elkaar nog wat te bieden hebben.

 

Hoe goed kennen jullie elkaar echt, hoeveel aandacht en belangstelling is er. Vaak wordt het vanzelf weer beter en daar leer je op vertrouwen. Vuistregel is: ben je 1 jaar of meer ontevreden over je relatie, onderneem dan actie.

 

Neem tijd voor elkaar, dan blijft het leuk. Samen een film kijken telt niet, dat kun je ook doen als je een hekel aan elkaar hebt. Je hoeft niet altijd een hele avond er voor uit te trekken, kwaliteitsminuten tellen ook. Laat een afscheidskus eens 60 seconden duren en blijf elkaar even in de ogen kijken na de kus. Dat zorgt voor verbondenheid.

 

Als je een partner kiest, kies je voor de goede en de slechte eigenschappen. In goede relaties vinden de partners een manier om met de slechte eigenschappen te leven. Als je dat niet kan kun je er beter meteen mee ophouden.

 

Cor de Vries, relatietherapeut, psycholoog in de eerstelijn

 

 

Cliënten aan het woord

“Hallo Cor, Heel erg bedankt voor de hulp die je aan ons hebt gegeven. Zowel op persoonlijk niveau als op relatie gebied.

 

Je hebt ons uitleg en steun gegeven. Op deze manier hebben wij elkaar nog meer leren begrijpen en hebben we goed leren communiceren. Dit maakt onze relatie nog beter. Heel erg bedankt!"

 

Remon en Marieke

Praktische informatie

Werktijden: maandag t/m vrijdag kantooruren
Sessieduur: 60 minuten
Opleidingen: klinische psychologie, gerontologie, cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, rouwverwerking, relatietherapie, hypnose, eerstelijnspsychologie, gezondheidszorgpsychologie, eerstelijnspsychologie
Beroepsvereniging: Nederlands Instituut voor Psychologen

Ligging


© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login |