Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Annemieke | Relatietherapeut

Relatietherapeut-Hoofddorp
Relatietherapie Hoofdorp
Trompenburg 11
2135 BJ Hoofddorp
Stuur een bericht

Ga direct naar:

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtEFT-Relatietherapie Hoofddorp

Emotionally focused therapy is een effectieve manier om te helpen destructieve patronen binnen relaties te doorbreken.

 

 

Veiligheid en geborgenheid

Wanneer onze geliefde emotioneel niet beschikbaar is voor ons en zich niet wil verdiepen in onze gevoelens, dan voelen  we ons eenzaam en verdrietig. Ons gevoel van veiligheid en geborgenheid wordt bedreigd.

Dat kan gebeuren bij een meningsverschil of als we teleurgesteld zijn in onze verwachtingen. als de band stevig genoeg is dan lossen we dat op en worden we gerustgesteld. De liefde is er nog en de kleine beschadiging wordt gerepareerd.

Als de verbinding minder sterk is en teveel schade heeft opgelopen, of als het vertrouwen in andere mensen niet zo sterk is, op grond van vroegere ervaringen, dan kan onbegrip of een afwijzing leiden tot paniek. Op die paniek kunnen we dan reageren door afdwingen of vast te klampen.

 

Strategieën in relaties

Het kan ook zijn dat we ons terugtrekken om onszelf te beschermen. Dit soort strategieën werken even. De ruzie stopt, we voelen minder pijn. Als de partners dit vaker doen dan kunnen ze verstrikt raken in een cirkel waar zij niet meer uitkomen.

Bij ieder meningsverschil of teleurstelling worden dezelfde posities ingenomen zonder dit te beseffen. Er wordt niets opgelost . Zij blijven eenzaam en verslagen achter met het gevoel de ander niet meer te kunnen bereiken.

 

 

Doorbreken van patronen

De therapie is gericht op het doorbreken van deze patronen en het herstellen van de emotionele verbondenheid en de liefde. Eerst gaan paren het patroon waarin zij gevangen zitten herkennen.

Vervolgens ga je ontdekken wat er gebeurd op het moment dat je in het patroon terecht komt. Iedereen heeft in zijn leven dingen meegemaakt die zo pijnlijk waren dat je nog steeds heftig reageert wanneer je op zo’n pijnlijke plek wordt geraakt. Deze pijnplekken komen voort uit ervaringen dat de ander(ongewild) er niet voor ons was.

Wanneer je zelf begrijpt en dat ook tegen je partner kan zeggen waarom je zo heftig reageert op iets wat de ander doet (of niet doet), dan komt er ruimte om tegen elkaar te zeggen wat je nodig hebt om een veilig en geliefd te voelen. Het patroon is dan doorbroken. Er wordt onderzocht of er zaken opgelost kunnen worden die voorheen aanleiding waren tot conflicten of zwijgen.

Tot slot wordt besproken hoe je de liefde kunt blijven koesteren.

 

 

Over mij

Ik werk sinds 1986 in de geestelijke gezondheidszorg. In 2006 ben ik gestart met een eigen praktijk. Ik heb diverse opleidingen op hbo en post-hbo niveau afgerond (sociale psychiatrie, maatschappelijk werk, beeldende psychotherapie en cognitieve therapie). 

In 2007 heb ik de  masteropleiding gestaltpsychotherapie voltooid bij de Nederlandse Stichting Gestalt. Sinds 2011 heb ik het European Certificate Psychotherapy (ECP).

 

Ik werk pragmatisch: dat betekent dat centraal staat, welke aanpak werkt in deze situatie en bij dit probleem.

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Annemieke

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |