Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Kay van der Grift | psychosociaal, contextueel en relatietherapeut

psychosociaal,-contextueel-en-relatietherapeut-Eemnes
Bramenberg 9a
3755 BT Eemnes
kay@therapiepsycholoog.com
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRelatietherapie Eemnes-Gooi

--- 
Wachtlijst
Op dit moment heb ik een wachtlijst van meer dna 2 maanden.
Wil je sneller een afspraak, kijk dan bij een van mijn collega's op deze website.

---


Is jullie relatie vastgelopen?

Reageren jullie steeds op dezelfde negatieve manier op elkaar?

Voel je je alleen staan in jullie relatie?

 

Mensen ervaren mij als een inlevende, invoelende, rustige therapeut met compassie en warmte. Je kunt alles aan mij vertellen. Ik oordeel niet en vind niets raar waar je mee komt.

Mijn praktijk ligt in Eemnes, centraal gelegen tussen Huizen, Blaricum, Laren, Hilversum en Baarn.

 

 

Relatietherapie

Relatietherapie/ coaching kan dan helpen om nieuwe inzichten te brengen zodat er weer verbinding kan komen.Je leert waarom jullie relatie vastloopt, en hoe ingesleten patronen in stand worden gehouden. Door op zoek te gaan naar dieper liggende emoties, en "in elkaars hart te leren kijken", is het mogelijk om ingesleten patronen te doorbreken.

 

 

Samen aan het werk 

Wil je de relatie weer laten werken gaat dat niet vanzelf, het is hard werken en elkaar helpen om uit de ingesleten patronen te komen. Dat vraagt durven kijken naar je eigen aandeel, en daar verantwoording voor nemen. En dat hoeft niet in een keer goed, dat mag je leren. Als jullie deze stap zetten is er grote kans dat jullie er samen uitkomen.

 

Relatietherapie door therapeut én coach (2 personen)

Om jullie sneller / nog intenser aan jullie relatie te laten werken, worden jullie in gezamenlijke sessies door mij als therapeut én mijn levenspartner Frank, relatie systeemcoach, begeleid. Door deze combi kan relatietherapie nog effectiever zijn.

Behalve dat twee natuurlijk meer zien, voelen en horen dan één, zijn wij samen een spiegel voor de relatie, waarbij zowel  de vrouwelijke als de mannelijke kant weerspiegeld worden.

 

Cliënten voelen zich hierdoor nog meer begrepen. Daarbij heeft de combi van coaching én therapie een meerwaarde omdat er meerdere invalshoeken en methodieken mogelijk zijn.

 

Vraag gerust naar de mogelijkheden!

Opleidingen & registraties

 • Partnerrelatietherapie, 2 jr ( school voor relatietherapie antwerpen)
 • Contextuele Therapie, 4 jr ( Leren over Leven)
 • HBO-Psychosociaal Werk, 4 jr ( Hogeschool Holland)
 • kortdurende oplossingsgerichte Therapie (NVM)
 • Transactionele Analyse
 • EMDR
 • Mindfulness
 • EFT relatietherapie (Stichting EFT Nederland)

 

 • AGB-code praktijk: 90-50414
 • RBZC licentiecode: 401080R
 • AGB-code zorgverlener: 94100953/90041588


Registraties

Specialisaties

Top 5 van meest voorkomende relatieproblemen in mijn praktijk

 

Communicatieproblemen

Communicatie is natuurlijk een heel belangrijk onderdeel van de relatie, en er zijn vaak allerlei oorzaken waardoor je elkaar niet ( meer ) begrijpt. In de therapie kunnen jullie leren om verantwoording te nemen voor je eigen deel, en echt te luisteren naar elkaar. 

 

 

Een affaire of verliefdheid op een derde

Een affaire is vaak heel ingrijpend en het vraagt veel moed en motivatie om aan het herstel van de deuken in de relatie te werken. Een affaire heeft een geschiedenis en een gevolg, en daar gaan we mee aan de slag. Uiteindelijk kan er een andere, nieuwe relatie ontstaan.

 

 

Verschillen in behoeften of reageren

Partners zijn verschillend, en dat kan op een gegeven moment lastig zijn om mee om te gaan. Jullie leren om op een veilige manier naar elkaar te luisteren, echt te kijken hoe iets voor de ander is en waarom het belangrijk is. Je hoeft niet je partner te worden, maar gaat leren hoe het anders zijn juist een meerwaarde kan zijn voor jullie relatie.

 

 

Ruzies en conflicten

Ik ga op zoek naar jullie patronen, de manier waarop jullie met elkaar omgaan; daar liggen vaak diepe gevoelens en behoeften aan ten grondslag. Uiteindelijk kunnen jullie leren om uit de patronen te komen en te blijven en meer begrip voor elkaar hebben.

 

 

Weinig verbinding meer

Ook bij weinig verbinding is de manier waarop jullie met elkaar omgaan vaak een patroon geworden. Uit verbinding is veiliger geworden dan in verbinding. Door o.a. op zoek te gaan naar de onderliggende behoeften en gevoelens, oefeningen, kunnen jullie leren om weer meer in verbinding te komen met elkaar. 

 

 

Andere vragen

Hoeveel sessies relatietherapie zijn er meestal nodig?

Dit is een lastige vraag om dat het per koppel en hulpvraag verschilt, maar meestal zijn er zo rond de tien sessies nodig om echt een verandering te weeg te brengen in jullie relatie. 

 

In mijn praktijk bied ik ook gecombineerde sessies aan met een gespecialiseerde systeemcoach. Door de combinatie van therapeut en coach is het aantal sessies uiteindelijk beperkter.

 

 

Wat vind je het fijnste aan het geven van relatietherapie?

Het is elke keer weer zo mooi om te zien wat er mogelijk wordt als mensen (weer) echt naar elkaar gaan luisteren, als het veilig genoeg wordt om in elkaars hart mogelijk kijken. Daar word ik blij van!

 

 

Wat is jouw relatietip van de week?

Denk niet te snel dat jullie relatie niet is te redden; als je echt wilt en daar tijd en energie in wilt stoppen is er vaak veel mogelijk! Vaak proberen koppels op steeds dezelfde ( niet werkende ) manier hun problemen op te lossen, waardoor het juist slechter gaat dan beter. Gun je relatie een nieuwe kans!

Tarieven

 • € 192,- (therapeut én coach) relatietherapie 

 • Avondtarief: € 225,- (therapeut én coach) relatietherapie

 • Sessieduur: 75 minuten

Openingstijden

Maandag 09.00 -20.00
Dinsdag 09.00-20.00
Woensdag 09.00-20.00
Donderdag 09.00-18.00
Vrijdag 10.00-17.00
Zaterdag -
Zondag -

Ligging


Reviews Relatietherapie Eemnes-Gooi

Hieronder staan een aantal reviews over Relatietherapie Eemnes-Gooi - Kay van der Grift

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 3 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Zeer dankbaar

“Het is bijzonder om te zien dat de negatieve spiraal waar we al vrij snel na het begin van onze relatie in terecht kwamen toch om te buigen was. Iets wat ons zelf niet lukte, hoe hard we dat ook hebben geprobeerd.

Kay heeft ervoor gezorgd dat we weer met vertrouwen naar de toekomst durven kijken, niet langs maar MET elkaar leven en daar zijn we haar zeer dankbaar voor.””

| Amersfoort | 8 dec 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Onze relatie letterlijk gered

“Gedurende een moeilijke periode na 8 jaar relatie, hebben wij besloten om in gesprek te gaan met Kay als therapeute en Frank als coach. Door, naar later bleek, onder meer gebrek aan échte communicatie en het doen van aannames zaten wij op dat moment op een dieptepunt in onze relatie.

Niet alleen onze relatie, maar ook als individu hebben wij veel geleerd en aan de gesprekken gehad. Door de probleemstelling goed uit te vragen en uiteindelijk naar de kern van het probleem te kijken wisten Kay en Frank ons uitstekend te helpen. De gesprekken gaven elke keer weer nieuwe inzichten en eye-openers, waardoor onze relatie uiteindelijk letterlijk gered is.

We staan nu weer positief in onze relatie en praten nu echt over wat wij belangrijk vinden als individu, maar ook in onze relatie. Onder andere door Frank als coach in te zetten bleven de gesprekken altijd onpartijdig, en kon een probleem vanuit meerdere invalshoeken bekeken worden. Wat ons betreft is, in het kader van relatietherapie, een coach zeker van toegevoegde waarde gebleken.”

| 9 okt 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Waardevol, prettig, goed

“Wij hebben genoten van het vertrouwen dat jullie gaven, jullie lieten ons stilstaan. Iedere sessie waren wij weer verrast op een fijne manier; en kwamen wij erachter dat er meer zat dan wij dachten.

Ook dat wij door jullie tweeën werden begeleid was prettig; omdat het ook ging over man-vrouw dingen. Dat was invoelend en normaliserend en de voorbeelden van hen hielpen ons, ook als samengesteld gezin. Kortom: waardevol, prettig, goed!”

| 24 mei 2017
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login |