Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Pauline Hofstra | Psycholoog

Psycholoog-De Wijk
De Vos van Steenwijkstraat 62
7957 BH De Wijk
pauline-hofstra@datzitzo.com
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRelatietherapie Meppel-Hoogeveen

Wanneer je met je partner een relatie aangaat, voel je je meestal fijn: veilig verbonden, geliefd, begrepen, ontspannen en de moeite waard. Vaak omschrijven mensen dat als 'thuis voelen'. En dat is ook nodig! Wanneer je je geliefd voelt , gedraag je je vaak op een manier die je partner prettig vindt, waarop h/zij zich weer gedraagt op een manier die jij prettig vindt. Zo heb je beiden aandeel aan het door jullie ervaren geluk.

 

Wanneer er problemen ontstaan, ervaren partners meestal het tegenovergestelde: verwijdering en afstand, het gevoel te worden afgewezen, bekritiseerd, veroordeeld, onder druk gezet, niet gezien, niet gehoord, niet serieus genomen of zelfs waardeloos.

 

Partners doen vaak beiden hun best deze verwijdering ongedaan te maken of in ieder geval niet groter te laten worden maar hun pogingen zijn niet altijd helpend. Jij gedraagt je misschien gekwetst of boos waarop je partner zich terugtrekt en jij je genegeerd voelt. Of andersom. In ieder geval gedragen jullie je beiden op een manier die de ander niet prettig en niet veilig vindt. Zo heb je beiden ook aandeel aan de door jullie onstane problemen.

 

 

Relatietherapie helpt

Relatietherapie helpt jullie jezelf en je partner beter begrijpen. Samen onderzoeken we wat er tussen jullie gebeurt maar ook wat er in jou en in je partner gebeurt, wat jullie pijnpunten zijn, jullie behoeftes en wensen. Je leert luisteren om te begrijpen zodat er weer echt contact kan ontstaan en er weer gebouwd kan worden in plaats van afgebroken.

 

Het kan ook zijn dat je wilt onderzoeken of je nog in de relatie met je partner wilt blijven.

Ook voor (kortdurend) psychologisch advies ben je welkom.

 

Let op: relatietherapie met (echt)paren wordt niet vergoed door zorgverzekeraars.

 

 

Acceptatie

Het luisteren naar elkaar en accepteren dat jullie beiden je eigen perspectief en belevingswereld hebben, is niet altijd zo gemakkelijk. Het vergt moed bij relatieproblemen door de ogen van je partner te kijken, met diens oren te (leren) luisteren en mee te voelen. Toch is dit nodig zodat de brug tussen jullie kan worden hersteld.

Accepteren betekent niet dat je alles maar toelaat of goedkeurt. Het betekent dat je erkent wat er is, dat durft zien zonder oordeel, ook je eigen gedrag en de gevolgen van jullie gedrag voor elkaar. Het vormt het vertrekpunt voor een verandering (in denken, voelen en doen) op een positieve en realistische manier.

 

Maar inzichten verbleken als ze niet worden opgevolgd door actie. Je steekt immers de zee ook niet over door over het water te staren! Er is moed nodig om vertrouwde paden en patronen te verlaten.

 

Daarom vormt het bemoedigen van jezelf en je partner een belangrijk onderdeel van de begeleiding: ik ben zoals ik ben oké en jij ook!

 

Neem contact op

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?

Stuur een bericht

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtPraktische informatie

Werktijden: 8.30 - 17.30 uur
Tarieven: €85,00 per sessie van 1 uur.
Sessieduur: 1 uur
Opleidingen: WO Psychologie, HBO Maatschappelijk werk, Opleiding tot Encouraging Trainer
Beroepsvereniging: de NFG, RBCZ
Diversen: EFT relatietherapie, Individualpsychologie van Alfred Adler, Self Boundary Awareness Training

Ligging


Alle relatietherapeuten in De Wijk >>

Reviews Relatietherapie Meppel

Hieronder staan een aantal reviews over Relatietherapie Meppel - Pauline Hofstra

rating
Waardering van 4,8 uit 5
Op basis van 4 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Onze relatie nieuw leven ingeblazen

“Al in het eerste gesprek kwam ik tot een inzicht waardoor ik niet bij mijn vrouw ben weggegaan maar juist met haar in relatietherapie ben gegaan. Na een aantal maanden gesprekken te hebben gehad, kunnen we zeggen dat we beiden wakker zijn geschud.

Het is ons met Pauline's hulp gelukt onze relatie weer nieuw leven in te blazen en daar zijn we ontzettend blij mee!”

| De Wijk | 28 mei 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Confronterend maar zeer verhelderend

“We zijn in relatietherapie gegaan omdat ik het gevoel voor mijn man totaal kwijt was. Ik zag alleen maar wat hij fout deed en gedroeg me daardoor ook niet meer zo prettig naar hem. Mijn man trok zich terug in zichzelf en was kortaf naar mij en de kinderen.

In therapie leerden we niet alleen dit patroon (her)kennen maar ook hoe we weer meer in vrede met onszelf en elkaar konden leven. De gesprekken met Pauline waren af en toe confronterend maar zeer verhelderend.

Ze weet goed onder woorden te brengen wat voor ons lastig was en dat gaf enorm veel lucht. Mocht het in de toekomst opnieuw bergafwaarts gaan, dan nemen we graag weer contact op.”

| De Wijk | 21 jul 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Pauline heeft me geholpen

“De gesprekken met Pauline hielpen mij me minder afhankelijk te voelen en te maken in de relatie met mijn man. Ik wilde graag onze relatie verbeteren maar mijn partner heeft daar uiteindelijk niet voor gekozen.

Pauline heeft me geholpen te zien wat de gevolgen zijn van mijn eigen gedrag en hoe ik me stabieler in mijzelf kan voelen, dat ik oké ben zoals ik ben en mijn man niet nodig heb om me goed te voelen. Dit was vreemd in het begin maar het helpt me nu wel mijn eigen weg te gaan.”

| Nijeveen | 12 jun 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


De gesprekken waren pittig en confronterend

“De gesprekken met Pauline waren pittig en confronterend voor mij en mijn vriend. Ik zag vooral wat mijn vriend fout deed en niet wat de gevolgen van mijn eigen gedrag betekenden voor hem.

We zijn uiteindelijk uit elkaar gegaan maar ik heb door de therapie wel geleerd dat een relatie onderhoud vergt van beide kanten en iets heel anders is dan een weekendrelatie waarbij je door de week ieder je eigen ding doet.

Pauline spiegelt je zonder oordeel en dat moet je wel aandurven. Ik weet niet of ik snel weer aan een relatie begin.”

| Hoogeveen | 18 aug 2017
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login |