Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Relatietherapie Meppel

Je kunt in een relatie het contact met elkaar helemaal verliezen en in een patroon terechtkomen van ruzies, boosheid, jezelf afsluiten en verdriet. Ruzies en conflicten kunnen heel groot worden, terwijl je toch liefde voelt voor elkaar.


Maar vaak terugkerende onenigheden kunnen wel tot gevolg hebben dat de verbinding tussen partners minder wordt. Dit kan uiteindelijk leiden tot een definitieve breuk waarbij de liefde van één van de partners of van allebei voorbij is.


Veel koppels uit Meppel en omgeving hebben bij ons hun relatieproblemen verholpen en hebben elkaar en het geluk in hun relatie weer teruggevonden.


relatietherapie


De eerste stap naar relatietherapie

Koppels uit Meppel gaan er bij ons eerst voor zorgen dat het niet verder escaleert om erger te voorkomen. Samen gaan jullie de negatieve patronen onderzoeken, zodat je ze leert herkennen als ze weer (dreigen) te ontstaan.


Het is daarbij belangrijk dat je bereid bent om naar jouw eigen aandeel te kijken. Het probleem ligt niet volledig bij de ander. Je gaat onderzoeken wat jouw strategieën en tactieken zijn die je bewust of onbewust inzet om te krijgen wat jij wilt.


Als je je meer bewust wordt van jouw gedrag, jouw gedachten en jouw gevoelens (zoals irritaties, angsten, boosheid, verdriet), dan kun je er iets aan veranderen.Terug naar het pad van de liefde

Onder je gedrag, je gedachten en gevoelens zitten vaak dieperliggende gevoelens waar je je niet altijd bewust van bent.


Door de sessies word je je deze gevoelens wel (meer) bewust en leer je om je open op te stellen naar je partner en je gevoelens en gedachten te delen. Je kunt dan denken aan verdriet, je alleen voelen in de relatie, je afgewezen voelen, of bang zijn om de ander kwijt te raken.


Door het delen van jouw pijnpunten ontstaat er bij je partner meer begrip voor jou, jouw gevoel en waarom je doet zoals je doet.


Vervolgens kunnen jullie ook naar elkaar gaan uitspreken wat je graag zou ontvangen, zoals aandacht, bevestiging, begrip, genegenheid of waardering. Door samen te ervaren hoe je er meer voor elkaar kan zijn, komt er ook weer meer verbinding tussen jou en je partner. Veel koppels in Meppel hebben zo bij ons hun liefde en relatie weer zien opbloeien.


Reviews

Therapeut Edwin Hamelink-Westerhof
rating
"Onze relatie en ons gezin gered"
Jessica | Zwolle
Therapeut Pauline Hofstra
rating
"Onze relatie nieuw leven ingeblazen"
man, 51 jaar | De Wijk


Soorten relatieproblemen in Meppel

Er zijn verschillende oorzaken en situaties die ertoe leiden dat je samen met je partner in Meppel hulp zoekt, zoals:Relatietherapie bij overspel

Bij overspel, een affaire, ontrouw of vreemdgaan is het belangrijk dat de bedrogen partner zich weer veilig leert voelen in de relatie. Je kunt dan weer stapje voor stapje het vertrouwen opbouwen.


Meer over Relatietherapie bij overspel


Relatietherapie bij bindingsangst

Bindingsangst (de angst om zich te binden) en verlatingsangst (de angst om verlaten te worden) gaan vaak hand in hand. Er speelt een sterke dynamiek tussen bindingsangst en verlatingsangst die voortkomt uit een diepe angst voor verlies van liefde.


Meer over Relatietherapie bij bindingsangst


Andere relatieproblemen

Naast bovenstaande relatieproblemen zien we ook veel mensen met problemen op het gebied van communicatie, intimiteit, jaloezie, onzekerheid en ruzie.


De relatietherapeuten


-Nijeveen
Ineke Knol
Nijeveen
-De Wijk
Pauline Hofstra
De Wijk
-Zwolle
Edwin Hamelink-Westerhof
Zwolle

Klik voor een overzicht van alle therapeuten bij jou in de buurt hieronder:

Alle relatietherapeuten

© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login |