Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Willeke Gronenschild | Integratief Therapeut

Integratief-Therapeut-Goirle
Swarthoolsepad
5051 PN Goirle


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRelatietherapie Goirle


---
Op dit moment heb ik een clientenstop.
Kijk daarom even bij een andere therapeut op deze website.
---

Zitten jullie niet (meer) op eenzelfde golflengte? Ervaren jullie een sleur en mis je de passie? Ik zal met jullie op zoek gaan naar patronen en overtuigingen die in de weg kunnen staan om op een fijne manier in verbinding met elkaar te zijn. Vanuit nieuwe inzichten kunnen jullie bewuste keuzes maken. 
De relatie wordt veiliger en liefdevoller, maar het kan ook zo zijn dat je elkaar op een respectvolle wijze kunt gaan loslaten.

Ik werk als integratief therapeut  en coach in Tilburg Reeshof en Goirle. 


Therapie en coaching

Over mij:
Ik heet Willeke Gronenschild. Vanaf mijn 17e ben werkzaam in de hulpverlening. Ik ben begonnen als verpleegkundige waar het verlangen ontstond om me te verdiepen in het psychisch begeleiden van een ander.

Vanuit dat verlangen heb ik verschillende opleidingen gevolgd en in 2016 ben ik gestart met mijn praktijk. Ik woon samen met mijn man Jaap en we hebben drie kinderen. Ik ben een natuurliefhebber en geniet enorm van voluit kunnen leven, met de uitdagingen die erbij horen.


Therapie bij mij (algemeen)
Ieder mens is anders en dat vraagt om een afgestemde begeleiding. Integratieve therapie speelt daarop in. Integratieve therapie is een vorm van psychotherapie waarbij het contact tussen ons centraal staat. Therapie kan alleen maar slagen wanneer jij je op je gemak voelt en er een klik is tussen ons. 

De betekenis van 'integratief' verwijst naar het feit dat ik verschillende therapeutische stromingen en technieken integreer binnen de therapie. Het zorgt ervoor dat ik heel gericht kan kiezen voor een bepaalde therapeutische vorm zodat deze goed aanluit bij jouw hulpvraag.

Jij bent zelf expert van jouw leven en ik ben expert van de therapie. Door met elkaar in gesprek te gaan word je blikveld breder. Je krijgt meer overzicht in jouw persoonlijke situatie en de keuzes die je kunt maken om zelf de regie te ervaren in je leven.

De therapie bij mij kenmerkt zich door een dynamische werkwijze. Ik werk vooral in de 'flow' van het moment zelf, waardoor een sessie een speels karakter kan krijgen. Ik wissel gesprekken af met verschillende oefeningen/werkvormen.

Tijdens de intake richt ik me vooral op jouw hulpvraag en jouw verlangen en vul ik een hypothesemodel (overzicht) in. Na elke sessie vul ik dit model verder in. Op die manier hou ik overzicht van het therapeutische proces en is er in het moment zelf ruimte om intuïtief keuzes te maken voor een bepaalde werkvorm.

De grootste veranderingen zijn te zien wanneer er naast gesprekken ook ingegaan wordt op jouw gevoel; jouw binnenwereld. Wanneer je bewust wordt van jouw gedachten, je gevoelens en sensaties in je lichaam kom je meer in verbinding met jezelf. Je bent dan dichter bij jezelf, krijgt inzicht  in wie je bent, waar je valkuilen en kwaliteiten liggen.


Relatietherapie

In de beste relaties komen 'problemen' voor. Vaak komt het erop neer dat partners elkaar niet goed (meer) begrijpen. 

Ik werk binnen relatietherapie vooral met EFT emotionally focused therapy. Het valt op dat partners voornamelijk in gesprek gaan over externe gebeurtenissen (inhoudelijk), waardoor ze o.a. vervallen in verwijten. 

Deze manier van communiceren werkt vaak averechts en zorgt meestal voor meer onbegrip. Wat de meeste koppels juist graag zouden willen is een liefdevolle en veilige verbinding met elkaar. Door vanuit je binnenwereld, je behoefte, in gesprek te gaan met de ander ontstaat er meer informatie en kan er meer begrip komen voor elkaar.

Er is een nieuwe en liefdevollere verbinding mogelijk wanneer jullie in staat zijn vanuit je binnenste te communiceren met elkaar. 

In de therapie gaan we op zoek naar de patronen en overtuigingen die in jullie relatie aanwezig zijn. 

We gaan samen onderzoeken welke nieuwe mogelijkheden er zijn om met elkaar in contact te zijn. 

Naast gesprekken krijgen jullie opdrachten mee naar huis, zodat jullie zelf aan de slag kunnen. Veel koppels kunnen hun relatie verdiepen en verbeteren. Soms betekent de uitkomst van therapie dat koppels bewust kiezen om uit elkaar te gaan omdat ze merken dat ze andere behoeftes hebben in een relatie. 

Therapie levert jullie meer inzicht op waardoor jullie op een bewuste manier keuzes kunnen maken die meer in overeenstemming zijn met je binnenste.

Willen jullie samen in therapie om te onderzoeken wat er anders kan? 

Neem dan contact op voor het maken van een afspraak. 

Willeke

Mededeling inzake corona-pandemie

Ik hanteer de actuele richtlijnen rondom corona. Ik mag als integratief therapeut een fysieke afspraak met je plannen, ik kan de 1,5e meter afstand garanderen. 

De hygienemaatregelen zoals handen wassen, papieren zakdoekjes gebruiken, hoesten in de elleboog etc. gelden. Als je verkoudheidsklachten en/of koorts hebt: blijf dan thuis. Ook als je huisgenoten koorts of klachten hebben, dan kan een fysieke afspraak niet doorgaan. Een afspraak via beeldbellen kan uiteraard wel doorgaan.

Ik werk vanuit 2 locaties. In de Reeshof in praktijkruimte binnen en in Goirle in een bosperceel met een blokhut. Je hebt daardoor de mogelijkheid om buiten, binnen of via beeldbellen een afspraak te maken. Het maakt dat ik heel flexibel kan werken.

Opleidingen & registraties

Opleidingen:

 

 • Therapeut in de Interactionele vormgeving aan de Educatieve Academie in Antwerpen. Postgraduaat psychotherapie in de interactionele vormgeving, integratieve psychotherapie en counseling met cliëntgerichte experiëntiële basis
 • HypnoBirthing Childbirth Educator, The Mongan Method
 • Life Coach
 • Terra voice: helend werken met de stem, ondersteund door dans en theater
 • Kunstzinnig dynamisch coach
 • Praktijkondersteuner somatiek
 • Musical Factory Volwassenen
 • Verpleegkundige

 

 

Cursussen en workshops

 

 • Vanaf 2003 Teachings vanuit de Native American Tradition. (onder andere : The 13 original clanmother teaching en verdiepingsjaar,Medicijnwiel,Vrouwencirkels)
 • Soul voice van Marinet Koeman
 • Soundfull speaking van Coen Tuerlings
 • Jaartraining intuïtieve ontwikkeling
 • Tweedaagse motivational interviewing
 • Collectieve Systemic Rituals bij Daan van Kampenhout.
 • Systemisch werk binnen de individuele setting aan de Educatieve Academie Antwerpen
 • Access Bars Practitioner
 • Reiki 1

Registertherapeut RBCZ 
Lid van NFG 
Lid van HypnoBirthing USA en HypnoBirthing Nederland en België.

 
AGB code praktijk: 90067889
AGB code W.Gronenschild: 90108862Registraties

Specialisaties

Specialisatie HSP begeleiding
Ik werk veel met jong volwassenen die hoogsensitief zijn. Omdat ik zelf ervaringsdeskundige ben in hoogsensitiviteit en de nodige kennis erover heb, weet ik hoe waardevol het is als je dit als kracht kunt ervaren in plaats van het te zien als een last. Mijn drive is dan ook de focus leggen op de kracht van hoogsensitief zijn. 

Je kunt je sensitiviteit namelijk heel goed inzetten als een richtingwijzer in het dagelijks leven. Binnen de therapie gaan we kijken hoe jouw gevoeligheid vóór je kan werken en wat ervoor nodig is om de kracht ervan te ervaren.

Hoe ? Dat is verschillend per persoon en stem ik af binnen de therapie.
Wat vooral belangrijk is, is dat je:

- om leert gaan met emoties, overtuigingen en gedachtes.
- lichamelijke sensaties leert herkennen
- leert scheiden van wat van jou is en van de ander.

Gemiddeld zijn hier 6 tot 10 sessies voor nodig. 


Specialisatie rondom geboortezorg en ouderschap
Ik heb samen met mijn partner een tweede praktijk. Hij is osteopaat en ik werk als hypnobirthing docent (zwangerschapscursus) en geef therapeutische begeleiding aan:

 • vrouwen die in het verleden een nare bevalling hebben meegemaakt en daardoor angst hebben om opnieuw zwanger te zijn/worden.
 • zwangere vrouwen die last hebben van angst en/of hormonale klachten.
 • moeders en vaders die psychische druk ervaren binnen het ouderschap.
 • koppeltherapie voor (prille) ouders.

De meest behandelde relatieproblemen in mijn praktijk:

 • Hoogsensitiviteit
 • Moeite hebben om keuzes te maken
 • Angst en depressie
 • Burn-out
 • De regie kwijt zijn; wie ben ik... wat wil ik?
 • Vastlopen in patronen
 • Relationele problemen

Tarieven

Relatietherapie : 100 euro per consult (50 euro p.p.)
Individuele Therapie 85 euro per consult.

Vergoeding is mogelijk vanuit de aanvullende verzekering. Vraag het na bij jouw verzekering.
 

Ligging


© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |