Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Ethel Hendriks | Gestalttherapeut - Relatietherapeut

Gestalttherapeut---Relatietherapeut-Harderwijk
Plataanlaan 21
3843 JL Harderwijk
therapeut-harderwijk@datzitzo.com
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRelatietherapie Harderwijk

 • Individuele therapie
 • Relatietherapie
 • Gezinstherapie

 

 

Relaties veranderen

Als de belangstelling voor elkaar verdwenen is…

Relaties beginnen vaak als een feestje. Je bent verliefd, je voelt je gelukkig en denkt dat het altijd zo zal blijven. Helaas is dit vaak niet zo. Iedere relatie groeit en ontwikkelt en heeft daarin onderhoud nodig. Relaties veranderen ook, zeker als er kinderen komen.

 

Naast liefdespartners word je meer collega’s binnen het 'bedrijf’ dat we gezin noemen. We moeten samenwerken, problemen oplossen en het gezin aansturen en raken elkaar vaak als liefdesrelatie kwijt. De aandacht voor elkaar, de kwaliteit van het samenzijn neemt af en het seksuele contact vervlakt.

 

Je voelt dat je tekort komt en als je er over wilt praten komen er al snel over en weer verwijten..de ander komt namelijk ook tekort. Je ervaart dat je in je eentje of samen er niet helemaal uitkomt. Ook al is de relatie vaak niet slecht, de verbinding en het enthousiasme lijken eruit te zijn. Op zo’n moment kan hulp van buiten helpen om de liefde weer te voelen. 

 

 

Relatietherapie

Relatietherapie is erop gericht om jullie patronen helder te maken en te veranderen zodat je elkaar weer werkelijk kan ontmoeten. Aangezien deze patronen vaak heel hardnekkig zijn is therapeutische hulp vaak erg helpend. 

 

In de begeleiding ligt het accent op de relatie, op de manier hoe jullie als partners je relatie vormgeven. Niet de individuele partner met zijn/haar eigen problemen, maar jullie relatie staat dus centraal.

 

 

Communiceren

Hierbij neemt de manier van communiceren een belangrijke plaats in, relatieproblemen zijn vaak vooral communicatieproblemen. Het bespreekbaar maken van jullie behoeften en gevoelens staat centraal. Het echt luisteren naar elkaar en begrip kunnen opbrengen voor de gevoelens van de ander is voor veel mensen lastig. Hierbij kunnen we wel wat hulp gebruiken. Je relatie is het waard.

 

In relatietherapie krijg je inzicht in je manier van communiceren, en kun je leren dit op een voor beide partners meer bevredigende manier te doen. Vaak wordt dit door partners als een soort hernieuwde kennismaking ervaren.

 

 

Samen verder of goed uit elkaar?

Relatietherapie kan je relatie weer tot bloei laten komen. Helaas blijkt soms ook dat een relatie eigenlijk al voorbij is, dat een of beide partners eigenlijk al vertrokken is. Maar ook dan is relatietherapie een belangrijk hulpmiddel om op een goede manier uit elkaar te gaan, zeker als er ook kinderen in het spel zijn.

 

 

Snel verandering merkbaar

Mijn houding als relatietherapeut is begripvol en zonder oordelen, het gaat er niet om dat we een schuldige aan kunnen wijzen, maar dat ieder de verantwoording neemt voor zijn/haar eigen aandeel. Relatietherapie is ook naar jezelf kijken. 

 

Relatietherapie is meestal geen zeer langdurig proces, en meestal is er al snel verandering merkbaar.

 

Er ontstaat iets nieuws, een andere, meer kloppende manier van met elkaar omgaan. En gelijkertijd zie ik vaak dat er ook een persoonlijk groeiproces op gang komt en ook andere relaties zoals met de kinderen, collega’s en vrienden profiteren ervan mee. Het effect is dus veel breder dan binnen de partnerrelatie alleen.

 

In principe geef ik relatietherapie alleen, maar als het nodig is of op aanvraag is het ook mogelijk om relatietherapie te krijgen met een mannelijke therapeut erbij.  Dit heeft als voordeel dat zowel de vrouwelijke als de mannelijke belevingswereld van de relatietherapeuten even sterk vertegenwoordigd zijn, en ook kan de manier van communiceren tussen de relatietherapeuten als mogelijk voorbeeld dienen voor de partners.

 

 

Persoonlijk

Mijn naam is Ethel Hendriks, ik kan mijzelf het beste omschrijven als een eerlijk, open en sensitieve vrouw met humor, die tegelijkertijd krachtig en kwetsbaar durft te zijn. 


In onze gesprekken ga je mij op deze manier ‘ontmoeten’. Mijn manier van ‘zijn’ en mijn manier van werken is puur en persoonlijk. Het is voor mij van essentieel belang dat er een wederzijds vertrouwen is om een persoonlijk hulpverleningstraject aan te gaan.

 

Mijn werkervaring is gestart bij het Centrum voor Psychotherapie bij fulltime dagbehandeling van persoonlijkheidsstoornissen, waarbij ik als groeps-maatschappelijk werkster medeverantwoordelijk was voor de psychotherapeutische behandeling. Vervolgens werkte ik in de jeugdzorg waar ik therapeutische begeleiding verleende aan ouders/opvoeders en kinderen.

 

Na mijn opleiding Ervaringsgerichte Psyochosociale Therapie (EPT) en Gestalttherapie aan het Kempler Instituut, ben ik naast mijn werk binnen de jeugdzorg gestart met mijn eigen praktijk aan huis.

Om de relatietherapie compleet te maken heb ik de opleiding Seksuologie afgerond, zodat ik naast relatieproblemen kan ondersteunen in problemen rondom seksualiteit.

 

Mijn manier van werken is persoonlijk, betrokken en afgestemd wat nodig is.

 

Ik ben geregistreerd bij de NVAGT en RBCZ. Een aantal zorgverzekeraars, vergoedt (gedeeltelijk) gestalttherapie van therapeuten die geregistreerd staan bij de beroepsvereniging NVAGT. 

 

Je bent van harte welkom in mijn praktijk. Mensen uit de regio Harderwijk, Ermelo, Nunspeet, Putten, Zeewolde, Nijkerk en verder weten mij te vinden.

Ethel

Opleidingen & registraties

 • Gestalt- en Ervaringsgerichte Psychosociale Therapie bij Kempler Instituut
 • Psychopathologie en Ontwikkelingspsychologie bij het RINO
 • Seksuologie bij RINO
 • HBO PsychoSociaalWerk op Hogeschool Holland


Registraties

Tarieven

 • Relatie- en gezinstherapie 120,-
 • Individuele therapie 85,-

 

 

Sessieduur

 • Relatietherapie +/-75 min
 • Individuele therapie +/- 60 min

Openingstijden

Maandag op afspraak, s avonds mogelijk
Dinsdag op afspraak, s avonds mogelijk
Woensdag op afspraak, s avonds mogelijk
Donderdag gesloten
Vrijdag op afspraak
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

Praktijkfoto's

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |