Relatietherapeuten.net
Netwerk van relatietherapeuten
Relatietherapie

Marga van Rijen | EFT-Relatietherapeut; Gezinstherapeut

EFT-Relatietherapeut;-Gezinstherapeut-Amsterdam
Molenpad 15 b
1016GL Amsterdam


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRelatietherapie Amsterdam-Centrum

----

Op dit moment heb ik door drukte een cliëntenstop.

 

Ik zou je dan ook willen doorverwijzen naar mijn collega’s op deze website.

 

----

 

Ik ben relatie- en gezinstherapeut en in het bijzonder EFT-relatietherapeut. Sinds 2009 heb ik een eigen praktijk. Ik richt me op mensen in zowel hetero- en homoseksuele relaties. Ook stellen met verschillende culturele achtergronden zijn welkom bij mij. Deze bijzondere relaties kennen vaak een eigen dynamiek en het kan extra lastig zijn elkaar te begrijpen. Regelmatig voer ik de gesprekken  in het engels.

 

Voor relatietherapie hoef je niet altijd met z'n tweeën te zijn, soms is je partner niet of nog niet gemotiveerd voor therapie. Ook dan kan relatietherapie zinvol zijn om te kijken wat je zelf kunt doen om je relatie te veranderen.

 

Voor een EFT-therapeut (Emotionally Focused Therapy) is het belangrijk om niet alleen te kijken naar de communicatie tussen mensen maar ook naar de emoties die vaak  onder die communicatie verborgen zitten en die ervoor kunnen zorgen dat stellen maar ook ouders en kinderen in dezelfde patronen, in hetzelfde vermoeiende en kwetsende kringetje kunnen blijven ronddraaien. Met mijn clienten ga ik op zoek naar die emoties en naar de verlangens die daarmee verbonden zijn. Zo is het mogelijk om jezelf en elkaar weer te begrijpen en accepteren.

 

 

Bij welke relatieproblemen?

  • Wanneer je het gevoel hebt elkaar niet meer te kunnen bereiken.
  • Wanneer je je zelf en de ander niet begrijpt
  • Bij heftige en terugkerende ruzies die niet opgelost worden en je het gevoel geven dat je in hetzelfde kringetje blijft ronddraaien.
  • Jaloezie en ontrouw
  • Wanneer het niet lukt een relatie te krijgen of te behouden
  • Wanneer het niet lukt een destructieve relatie te beëindigen

 

Kijk voor meer relatieproblemen die ik regelmatig behandel onder het kopje "Behandeling van".

 

Bij welke gezinsproblemen

Bij de gezinstherapie komen meestal mensen met oudere kinderen of volwassen kinderen die problemen ervaren met hun ouders. Je kunt denken aan:

 

  • Problemen in de relatie en communicatie tussen ouders en kinderen.
  • Problemen met de volwassenwording van jong-volwassenen en het kunnen loslaten van ouders
  • Wanneer broers en zussen graag een volwassen relatie met elkaar wensen en onderlinge strijd en jalouzie te boven willen komen.

 

Wie ben ik?

Voordat ik begon met mijn zelfstandige praktijk heb ik jarenlang gewerkt als maatschappelijk werker, docent en ouderbegeleider en heb ik me gespecialiseerd in de relatietherapie en gezinstherapie.

Naast mijn werk als zelfstandig therapeut heb ik meer dan 12 jaar  als ouderbegeleider en gedragswetenschapper bij Altra Jeugd- en Opvoedhulp gewerkt. 

 

Ik ben aangesloten bij de NVRG (Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie) en het NVPA (Nederlands Verbond van Psychologen, psychosociaal therapeuten en Agogen). Ook sta ik geregistreerd als gevorderd EFT-therapeut en ben ik lid van EFT-Nederland.(Emotionally Focused Therapy)

 

 

Intakegesprek

Bij relatie- en gezinstherapie maak ik na afloop van het intake-gesprek een voorlopige nieuwe afspraak. Omdat je samen in therapie gaat, is het belangrijk daar ook samen achter te staan. Na overleg thuis, kun je aangeven of de voorlopige afspraak doorgaat.

 

Specialisaties

 

Wat zijn jouw specialisaties?

Naast relatie- en gezinstherapie doe ik ook individuele relatietherapie. 

 

Bij relatietherapie gebruik ik o.a. de EFT-therapie: Emotionally Focused Couple Therapy. Ik werk ook regelmatig met: "Een taal erbij", een methodiek waarbij gebruik gemaakt wordt van duplopoppetjes en ander beeldend materiaal om de relaties tussen mensen en de relatie met zichzelf te verbeelden.

 

 

1. Relatietherapie

Dat mensen leren de negatieve spiraal waarin ze terecht zijn gekomen weer te doorbreken. Dat je dan ontdekt en weet welke zere plek er bij jezelf en bij de ander wordt geraakt tijdens ruzies, verwijten en/of verwijdering.

 

Dat je zo samen uit  die negatieve spiraal kunt komen en de verbinding weer kunt herstellen. Dat ook kwetsbare verlangens uitgesproken kunnen worden. Daarna kun je problemen oplossen en weer gaan bouwen aan een hernieuwde relatie.

 

 

2. Gezinstherapie

Ook voor gezinstherapie geldt dat de meeste mensen op zoek zijn naar een betere communicatie met de overige leden van het gezin.

 

Ik zie mensen die al een tijd geen contact hebben met hun ouders, met hun kinderen en die dat wel opnieuw willen proberen aan te gaan. Samen met hen voer ik gesprekken om de band te herstellen en dat lukt vaak als beide partijen willen. 

 

Ook spreek ik volwassen kinderen die onderling conflicten krijgen rondom de zorg voor oudere ouders, of die nog met oud zeer rondlopen en die met hun ouders willen delen. Belangrijkste resultaat van mijn therapie is dat er weer openingen komen om echt naar elkaar te luisteren. Dat herstelt het contact en de relatie.

 

 

3. Individuele relatietherapie

Voor individuele relatietherapie geldt dat de problemen waarvoor mensen komen heel divers zijn. Regelmatig komt een partner van een stel eerst alleen. De ander staat dan nog niet open voor relatietherapie.

 

De individuele relatietherapie kan er al voor zorgen dat de relatie verbetert. Maar vaak sluit de partner later aan en kan er gestart worden met de relatietherapie. Ook kan de uitkomst zijn dat het beter is om de relatie op een goede manier af te ronden. 

 

 

Hoeveel sessies therapie zijn er meestal nodig?

Afhankelijk van de problematiek en de wensen van de mensen varieert dat bij relatietherapie van 3 tot 20 gesprekken.

 

Bij gezinstherapie is mijn ervaring dat er regelmatig slechts enkele gesprekken nodig zijn om weer met elkaar verder te kunnen. 

 

  

Wat is in jouw praktijk de Top 5 van meest voorkomende relatieproblemen? 

 

1. Weerkerende ruzies die niet leiden tot een oplossing of tot acceptatie maar tot verwijdering en stress.

De mensen die ik zie kunnen meestal heel goed communiceren met iedereen behalve met de eigen partner. Dat komt omdat je bij je eigen partner veel sneller een kwetsbare plek raakt. De EFT-methode biedt handvatten om de neerwaartse spiraal waarin stellen terecht komen te herkennen, hun eigen aandeel te zien en daar verantwoordelijkheid voor te nemen. 

 

Stellen leren, in plaats van elkaar te bevechten, deze neerwaartse spiraal te stoppen..  Daarbij hoort het leren herkennen van de eigen kwetsbare plek en daarover te vertellen aan de partner. Dat werkt verbindend.

 

Wanneer er een veiliger klimaat ontstaat kunnen ook de diepere verlangens worden uitgesproken. Het is belangrijk dat beide partners echt willen en dat er nog liefde is voor de ander. Dat ze nieuwsgierig zijn naar elkaar.

 

 

2. Herstel van vertrouwen na ontrouw.

Wanneer ontrouw uitkomt staat voor de bedrogen partner het leven op z'n kop. Niet alleen de toekomst ziet er anders uit, maar ook het verleden dat je samen had.

 

Als je alle twee besluit die toekomst samen tegemoet te gaan, is het voor de bedrogen partner ook nog zo dat degene die je de meeste pijn heeft gedaan, degene is van wie je steun nodig hebt.

 

Degene die ontrouw is geweest, staat voor een grote klus om die steun te kunnen bieden, eerlijk te zijn, en vaak heel veel boosheid te verdragen. Bovendien is er dan ook nog  vaak de rouw om de verloren geliefde.

 

Dat proces kost tijd en als therapeut kan ik helpen dit proces te begeleiden door gezamenlijk die benodigde stappen  tot aan acceptatie van wat er is gebeurd, te zetten. 

 

 

3. Problemen rondom de opvoeding van kinderen.

Door mijn achtergrond in een jeugdzorgorganisatie zie ik veel ouders die het opvoeden boven het hoofd groeit door drukte en doordat ze het gevoel hebben niet samen te kunnen werken als opvoeders.

 

Je niet gewaardeerd voelen, niet gezien voelen in je bijdrage ligt er vaak onder en wordt verkend tijdens de gesprekken. Problemen, onbegrip rondom de bevalling blijken jaren later nog steeds een rol te spelen en daarvan is het belangrijk dat de gevoelens die toen speelden alsnog gedeeld worden op een nieuwe manier die de partner kan horen. 

 

Sommige kinderen vergen extra veel van hun ouders en die zoektocht naar een goede aanpak levert onzekerheid op die er toe kan leiden dat ouders elkaar kwijt raken en verschillen steeds groter lijken te worden.

 

Eerst is het dan zoeken wat het gemeenschappelijke doel is en zien hoe je samen in een dynamiek terecht gekomen bent waarin je elkaar niet meer kunt horen. 

 

 

4. Ouders en kinderen die de verbroken relatie met elkaar willen herstellen.

Vaak is er, om welke reden dan ook, iets in het losmakingsproces van de ouders niet helemaal goed gegaan.

 

Ik begeleid ouders en hun volwassen kinderen in het herstellen van het contact als ze daar aan toe zijn. Het is dan nodig om oud zeer te bespreken. Met ouders bespreek ik wat er voor nodig is om het perspectief van hun kind te kunnen zien.

 

Met de zoon of dochter bespreek ik hoe ze hun verhaal naar voren kunnen brengen op een manier dat ouders dat ook kunnen horen. Daarna komen ze meestal samen en heb ik een aantal gesprekken met hen.

 

Van beide partijen zien dat het conflict hen ook raakt en dat niemand er onverschillig tegenover staat, is soms al genoeg om daarna verder te kunnen. 

 

 

5. Onenigheid tussen volwassen kinderen onderling of tussen ouders en kinderen.

Voor ruzies tussen kinderen onderling of tussen ouders en kinderen zijn talloze redenen. 

Als ouders grote conflicten hebben, raken kinderen vaak ook verdeeld. Vaak is het ene kind meer loyaal aan de ene ouder, het andere aan de andere ouder.  

 

Wat de reden ook is, geld, ziekte van een kind of ouder, gevoelens van overbelast of niet gezien zijn, wat ik samen zoek met de leden van het gezin is ruimte voor het verhaal van iedereen en erkenning voor de bijdrage die kinderen en ouders willen leveren.

 

Dan kan er verzachting optreden en durven mensen weer stappen te zetten in elkaars richting.

 

Praktische informatie

Werktijden: dinsdag, woensdag en vrijdag
Tarieven: € 80,- voor individuele therapie en € 96,80 per uur voor relatie- en gezinstherapie.
Sessieduur: een uur
Opleidingen: Sociale Academie, Politicologie en Economie,Opleiding Systeemtherapie, Basis- en gevorderdenopleiding EFT
Beroepsvereniging: NVRG, NVPA, EFT

Ligging

Reviews Relatietherapie Amsterdam-Centrum

Hieronder staan een aantal reviews over Relatietherapie Amsterdam-Centrum - Marga van Rijen

rating
Waardering van 4,6 uit 5
Op basis van 5 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Weer nader tot elkaar gekomen

“Marga heeft de tijd genomen om tot de kern van het probleem te komen en dit in een breder daglicht te plaatsen. Daarbij was aandacht voor ieder standpunt, zonder daarbij partij te kiezen.

Ze wist een neutrale en ontspannen sfeer te creëren waarin wij ons op ons gemak voelden. Met haar aanpak zijn wij weer nader tot elkaar gekomen.”

| Amsterdam | 13 jun 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een erg fijne therapeut

“Een erg fijne therapeut. Je krijgt de ruimte om tot eigen inzichten te komen met af en toe een kleine handige tip of inzicht waarmee je een situatie anders kan bekijken.”

| Amsterdam | 1 sep 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Relatietherapie als verhelderend ervaren

“Wij hebben de relatietherapie als verhelderend ervaren. Het was prettig, verhelderend en veilig om over onze problemen te praten bij Marga. Het inzicht om niet in een negatieve spiraal te belanden bij verschil van beleving en inzicht kunnen goed gebruiken”

| Koog aan de Zaan | 18 aug 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Goede handvatten

“Marga is een zeer fijn persoon om mee in gesprek te gaan, geeft je ook goede handvatten en de ruimte om daar tijdens het gesprek op te reageren.”

| Amsterdam | 19 jul 2017
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een goede ervaring

“Marga kwam betrouwbaar en open over en gaf daarmee iedereen de kans deel te nemen in de conversatie met elkaar. Met enerzijds inzichtelijke ideeën en anderzijds praktische toepassingen heeft Marga ons geholpen dichterbij ons doel te komen. Het was een goede ervaring.”

| Amsterdam | 25 jun 2017
Vond je dit een nuttige review?
© Relatietherapeuten.net - relatietherapie en huwelijkstherapie
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login |